KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Keski-Pohjanmaa – Kattotarkastus voi estää kattovuodon ja katon vesivahingon

Kattohuollot lisäävät katon rasituksenkestävyyttä, joten ne voivat pienentää kattovuotojen todennäköisyyttä Keski-Pohjanmaalla. Vaikka kattoa olisi huollettu sen omaa huolto-ohjelmaa tarkasti seuraten, on silti mahdollista, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Kattovuoto voi syntyä täysin yllättävästi ja ennustamattomasti, esimerkiksi katolta putoavan lumen aiheuttamien vahinkojen takia. Jotta kattoikkuna ei vuotaisi pitkään ja jotta TV-antenninkin kohdalta alkanut kattovuoto saataisiin pian paikattua, kannattaa katto tarkastaa joka kevät ja syksy. Kevättarkastus saattaa kertoa talven aiheuttamista pulmista (kuten vuotavasta kattoluukusta tai muista vuotavista kattoläpivienneistä), ja sen perusteella osataan tehdä ne kattohuollot, joiden avulla katto pysyy tiiviimpänä tulevan kesän ja sen vesisateiden ajan. Syystarkastus voi kertoa jostain myrskyvauriosta, kuten vuotavasta viemärintuuletusputkesta katolla (tai vuotamaan ruvenneesta katon IV-putkesta). Samalla voidaan saada selville, että jiiri kannattaa tiivistää ennakoivasti, jotta katon sisätaite ei alkaisi vuotaa tulevana talvena.

Katon kuntotarkastus Keski-Pohjanmaalla voi siis pelastaa katon vesivahingolta, onhan sen avulla mahdollista saada esimerkiksi piipun juuresta vuotava katto korjattua ennen laho- ja homeongelmia. Kattotarkastus voi estää jopa kattovuodon alkamisen Halsualla, Kannuksessa, Kaustisella, Kokkolassa, Lestijärvellä, Perhossa, Toholammilla tai Vetelissä, kertoohan se ennakoivien kattokorjausten tarpeesta sekä niistä kattohuolloista, joilla katto voidaan pitää tiiviimmässä kunnossa. Sekä katon korjaukset että kattohuollot voi maksaa kauttamme saatavalla rahoituksella, ja omakotitalon sekä kesämökin katon kunnostamiskustannukset voi vähentää verotuksessaan (tulimme juuri viitanneeksi kotitalousvähennykseen).

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Keski-Pohjanmaalla kenties sulaa vanhuuttaan

Kattovuodolle on monta mahdollista aiheuttajaa. Kattovuoto voi johtua asennusvirheestä, jostain sää- tai luonnonilmiöstä tai silkasta ikääntymisestä. Ajan hammas koettelee jokaisen omakotitalon, rivitalon, piharakennuksen ja esimerkiksi kerrostalon kattoa – jopa huippukestäviä savitiilikattoja ja konesaumakattoja, joiden käyttöiän pituudeksi voi tulla jopa sata vuotta. Betonitiilikatto ei kestä yhtä pitkään, mutta ei sen silti tarvitse hävetä jopa 70 vuoden mittaiseksi yltää voivaa käyttöikäänsä. Tiilikattovuotojen todennäköisyyttä voi vähentää Keski-Pohjanmaalla huolehtimalla siitä, että katto puhdistetaan roskista puolen vuoden välein, ja että katolla ei kasva sammaleita. Tiilien halkeaminen johtuu usein tiilien sisään imeytyneestä kosteudesta. Keski-ikäisten tiilien pinnoittaminen uudelleen estää tiiliä imemästä kosteutta ja altistumasta pakkasrapautumiselle. Näin tiilikatto voi pysyä tiiviinä aina noin 70 vuoden ikään asti.

Peltikatto voi suojata rivitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen rakenteita peräti 50 vuoden ajan. Kun 50 vuotta on tullut mittariin, on hyvinkin hoidettu peltikatto sen verran kulunut, että se on pakko uusia. Aika saa kattopellit ruostumaan, ja ruoste altistaa katon vesivuodoille sekä niitä seuraaville kosteusongelmille. Ajan hampaan aiheuttavaa kulumista voidaan hidastaa puolivuosittaisilla katon puhdistuksilla sekä peltikattomaalauksilla.

Huopakatto on tiivis ja kestävä katto – kunnes se alkaa lähestyä 40-vuotispäiväänsä. Näin korkeaan ikään ehtinyt katto on jo uusittava. Korkean iän saavuttaminen on mahdollista vain asianmukaisilla kattohuolloilla, kuten sammaleiden poistolla, roskien poistolla ja huopakattomaalauksella.

Jiirivuoto, piipunjuurivuoto, kattovuoto IV-putken juuresta… korjaamme kattovuodot kaikkialla Keski-Pohjanmaalla

Luota meidän ammattitaitoomme ja asiantuntemukseemme kaikenlaisten kattovuotojen korjauksissa. Korjaamme katot kaikkialla Keski-Pohjanmaalla riippumatta siitä, mikä kohta katosta vuotaa, tai mikä kattovuodon on aiheuttanut. Jos katto on kovin vanha tai huonokuntoinen, tarjoamme taloyhtiölle tai yksityisasiakkaalle kattoremonttia. Myös silloin tarjouksemme koskee nimenomaan katon uusimista, jos katto on mineriittikatto (laki estää korjaamasta asbestirakenteita) – muutoin tarjoamme ensisijaisesti katon osittaista korjausta ja katon alta mahdollisesti löytyvien kosteusvaurioiden kunnostamista.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.