KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen asennus ja uusiminen Askolassa voi mennä pieleen

Aluskatteen korjaus ja paikkaus Askolassa on kattotyö, mihin kannattaa valita pitkän linjan kattoammattilainen – eli henkilö, joka ymmärtää omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai minkä tahansa muun kiinteistön aluskatteen merkityksen. Aluskate on verraton veijari katon vesivahinkojen ehkäisemisessä, sillä aluskate ottaa vastaan kaiken veden, mitä vesikaton läpi saattaa tulla. Ei kannata ajatella, ettei oma katto vuoda, sillä kaikki katot voivat vuotaa – esimerkiksi asennusvirheiden, myrskytuhojen, lumivahinkojen tai ajan hampaan aiheuttaman haurastumisen vuoksi. Se, että katto vuotaa, ei ole niin suuri juttu, jos aluskate on ehjä. Jos katto korjataan pian, saattavat kattorakenteet ja eristeet pysyä koko tuon ajan kuivina. Aluskate auttaa myös kondenssikosteuden torjunnassa, joten eiköhän laiteta aluskate kuntoon Askolassa ja toiminta-alueeseemme niin ikään kuuluvissa Myrskylässä, Mäntsälässä, Pornaisissa, Porvoossa ja Pukkilassa! Työstä voi hakea kotitalousvähennystä, jos kyse on omakotitalosta tai kesämökistä, ja rahoituskin löytyy verkkosivujemme kautta.

Aluskatteen uusimista ei kannata lykätä yhtään enempää kuin on tarpeellista, sillä kattorakenteet eivät ole riittävän hyvin suojattuja kosteudelta, jos aluskate on rikki. Ota yhteyttä tähän kattokorjauspalveluun, niin saat apua nopeasti, ja samalla voimme tehdä kosolti muitakin kattotöitä – esimerkiksi läpivientien ja saumauksen tiivistyksen Askolassa. Kuten sanottu, aluskate auttaa säästymään kondensoitumiselta ja aiheuttamilta kosteusvaurioilta, mutta aluskate ei riitä yksistään. Jotta kondenssikosteus ei saisi aikaan laho- ja homevaurioita katon alla, tulee yläpohjan olla riittävästi eristetty ja kunnolla tuulettuva. Tarvittaessa teemme myös tarvitut katon IV-työt sekä katon lisälämmöneristyksen.

Ei ole samantekevää, miten uusi aluskate asennetaan Askolassa, tai miten aluskatteen osittainen uusiminen hoidetaan. Aluskatteen asennus voi mennä pieleen. Aluskate saattaa olla vaikka väärinpäin. Silloin aluskate saattaa päästää pinnalleen satavan kosteuden lävitseen, mutta jättää haihduttamatta yläpohjaan kohonneen kosteuden ulos. Näin hengittävän aluskatteen ei tule toimia!

Aluskate saattaa olla liian kireällä, ja ennemmin tai myöhemmin se kostautuu aluskatteen repeytymisenä. Jos taas peltikaton tai tiilikaton aluskate on liian löysällä, voi se pussittaa, kerätä vettä ja alkaa vuotaa veden painon takia.

Aluskatteen korjaus savupiipun, kattoikkunan tai muun läpiviennin kohdalta johtuu usein siitä, että aluskate on väärin asennettu. Aluskatteen tulee olla nostettu kaikkia läpivientejä vasten, jotta se antaisi parhaan mahdollisen suojan kosteudelta.

Jotta aluskate saataisiin korjattua esimerkiksi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta heti kun syytä alkaa olla, kannattaa peltikaton ja tiilikaton aluskatteen sekä muiden katon alapuolisten osien kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – eli yhtä usein kuin koko kattokokonaisuuden kunto.

Aluskatteen korjaustarpeiden ehkäisy Askolassa

Aluskatteen korjaus Askolassa on onnistuu kivenkovan kokemuksen omaavilta kattoammattilaisiltamme. Useimmiten aluskate kärsii läpivientiensä kohdalta, jotka on hyvinkin kätevästi korjattavissa tuoden kestävän tuloksen vuosiksi eteenpäin.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteet tehdään vahvoista materiaaleista, joten ne eivät hajoa kovin helposti. On silti asioita, joita voidaan tehdä aluskatteen kunnon eteen. Jos aluskatteella on roskia, kannattaa ne poistaa saman tien, sillä ne sitovat aluskatteeseen kosteutta. Kosteus saa aluskatteen haurastumaan nopeammin. Harjan tuuletusaukkojen tiivisteet estävät roskien pääsyn aluskatteelle. Räystäiden tuuletusaukotkin kannattanee tiivistää; lintuverkot pitävät linnut pois välikatolta, missä ne voisivat nokkia aluskatteen rikki.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.