KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Koski Tl. – Aluskatteen ehjyys seuraamisen arvoinen asia

Peltikaton tai tiilikaton aluskate on yleensä suhteellisen helposti tarkastettavissa. Voi olla, että talon päädyssä olevan tarkastusluukun avaaminen riittää – tai no, onhan sinne ryömintätilaan jonkun myös kömmittävä. Onneksi me emme kärsi ahtaanpaikankammosta tai epäröi liata vaatteitamme – tilaa siis yläpohjarakenteiden tai koko katon kunnon tarkastus Tl. Koskella meiltä. Kattotarkastuksen voi saada myös ihan ilmaiseksi, eikä siihen tarvita pitkää asiakkuutta tai joidenkin kuponkikoodien metsästämistä. Riittää, että tilaat meiltä jonkin kattotyön Tl. Koskella, Loimaalla, Marttilassa, Pöytyällä, Salossa, Somerolla tai Ypäjällä – vaikkapa katon läpivientien ja saumausten tiivistyksen. Aina kun toteutamme jonkin kattotyön, teemme kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen kaupan päälle!

Aluskatteen ehjyys on seuraamisen arvoinen asia, sillä aluskate voi pelastaa monilta kosteuteen ja kosteusvaurioihin liittyvältä asialta. Jos aluskatteen kunnon tarkastus kertoo jonkin olevan pielessä, tilaa meiltä aluskatteen korjaus ja paikkaus, aluskatteen uusiminen tai aluskatteen osittainen vaihto. Sinun ei tarvitse tietää, mitä peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate tarvitsee – me kyllä selvitämme sen paikan päällä. Alkutarkastus päättyy siihen, että annamme hyvän tarjouksen uuden aluskatteen asentamisesta tai vaikka aluskatteen korjaamisesta jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, rivitalon tai vaikka kerrostalon) ja kaikkien muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat hyvissä käsissä, kun sen kunto on uskottu ammattilaisillemme!

Aluskatteen korjaus kattoläpiviennin (kuten kattoluukun tai savupiipun) kohdalta tai jokin muu aluskatteen kunnostamiseen liittyvä työ on kotitalousvähennyskelpoinen urakka, ja kerrottakoon kaikille kiinnostuneille vielä sekin, että yhteistyökumppanimme voi järjestää kattotöille oivan rahoituksen.

Aluskatteen asentaminen tai uusiminen Tl. Koskella – tämän takia aluskatteen tulisi löytyä kesämökinkin katon alta

Aluskate kuuluu asentaa yhtä aikaa vesikaton kanssa, eikä sitä ihanteellisessa tilanteessa tarvitse sen koommin korjata tai vaihtaa. Aluskate vaihdetaan teoriassa vasta silloin, kun omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi paritalon vesikatekin on aika uusia. Käytäntö kuitenkin aina silloin tällöin eroaa teoriasta. Jos sinun kattosi alla oleva aluskate kaipaa korjaamista tai uusimista, ota yhteyttä, niin tulemme tekemään tämän tärkeän työn.

Aluskate on tärkeä kattorakenteille, mitkä ovat vaarassa kastua ja lahota aina, kun katto vuotaa. Vaikka katto olisi uudehko, voi se vuotaa joskus. Edes huippuammattilaistemme tekemät kattohuollot eivät takaa sataprosenttista suojaa kattovuodoilta. Katto voi vuotaa vaikka myrskyn takia – tai sitten sen rakenteet ovat haurastuneet ajan hampaan kynsissä. Aluskate estää kosteuden pääsyn yläpohjarakenteisiin, sillä se on heti vesikaton alla oleva vedenpitävä kerros. Aluskate kuuluu asentaa niin tiukalle, että kaikki vedet valuvat sitä pitkin katon alaräystäille, eli toisin sanoen kokonaan pois välikatolta. Toki aluskatekin voi kulua ja alkaa vuotaa, jos se altistuu kosteudelle pitkäaikaisesti ja/tai suurella volyymillä.

Syy numero kaksi peltikaton tai tiilikaton aluskatteelle Tl. Koskella

Aluskatteen asentamiselle Tl. Koskella on myös toinen syy kattovuotojen katon vesivahingoksi muuttumisen estämisen lisäksi. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteita tarvitaan myös kondenssiveden ohjaamiseksi pois katon alta. Kondenssivesi on vettä, mitä voi syntyä lämpimän huoneilman karatessa katon alle talvella. Lämmin ilma voi tiivistyä vesipisaroiksi, mitkä voivat kastella kattorakenteet ja eristeet aivan samaan tapaan kuin jiiristä tai esimerkiksi savupiipun juuresta alkanut kattovuoto.

Aluskate ei ole tarpeeksi kondensoitumisen ehkäisemisessä, vaan katon alla pitää olla muidenkin asioiden kunnossa. Jos kattotarkastajamme vinkkaa katon IV-töistä, tartu tilaisuuteen saada tuuletus kuntoon – esimerkiksi alipainetuulettimen avulla. Jotta lämpö pysyisi paremmin asuinhuoneissa, voi (etenkin vanhassa rakennuksessa) olla käyttöä myös yläpohjan lisäeristeille.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.