KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Koski Tl. – Näin vesi saadaan taas pysymään katon ulkopuolella

Optimaalisessa tilanteessa vesikatto eli ulkokatto pitää vedet ulkopuolellaan, eikä katto vuoda esimerkiksi piipun juuresta. Kaikenlaista voi kuitenkin sattua, niin Tl. Koskella kuin muuallakin – jos katto alkaa vuotaa esimerkiksi jiiristä (eli katon sisätaitteesta), ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun. Me selvitämme, miksi tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa, ja miten se kannattaa korjata. Annamme avaimet käteen -katonkorjauksesta reilun ja kotitalousvähennykseen oikeuttavan tarjouksen, ja sitten onkin aika kääriä hihat ja aloittaa työt! Tarvittaessa teemme samalla jonkin kattohuollon, mikä lisää katon rasituksenkestävyyttä tulevaisuutta ajatellen. Asiantuntijan paikkaama ja huoltama katto pitää vedet ulkopuolellaan. Siinä tapauksessa, että katto on hyvin iäkäs ja heikkokuntoinen, puramme ja uusimme koko katon, mutta suin päin emme ala kattoremonttia tarjota. Kattoremontti on ensimmäinen vaihtoehto vain siinä tapauksessa, että vuotava katto on varttikatto – asbestirakenteita ei ole saanut korjata (saati asentaa!) pitkiin aikoihin.

Katon korjauksen Tl. Koskella, Loimaalla, Marttilassa, Pöytyällä, Salossa, Somerolla ja Ypäjällä voi maksaa myös yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella – tuota remonttilainaa pääsee hakemaan meidän verkkosivujemme kautta.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Tl. Koskella – syy voi löytyä rapautumisesta

Joskus tasakatot, aumakatot, mansardikatot tai esimerkiksi harjakatot vuotavat sulaa vanhuuttaan. Katon elinkaari on pitkä, ja vuosikymmeniin mahtuu yhtä jos toista kuormitusta. Aurinko, kosteus ja muun muassa ilmansaasteet kuluttavat talon kattoa, ja kuluminen voi näkyä lopulta kattovuotoina.

Tiilikatot rapautuvat niin Tl. Koskella kuin muuallakin Suomessa. Rapautuminen tarkoittaa tiilien halkeilemista niiden sisään jäätyneen veden takia. Mitä enemmän katolla on rikkinäisiä tiiliä, sitä todennäköisemmin tiilikatto – joko betonitiilikatto tai savitiilikatto – vuotaa. Tiilikaton tiilien kunto kannattaakin tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta rikkinäiset tiilet voitaisiin pian korvata uusilla. Tiilien kuntoa voi kohentaa esimerkiksi tiilien suojapinnoitteen uusimisella.

Myös huopakatot kärsivät rapautumisesta. Sammalet voivat avata vuotien saumoja ja ikään kuin syödä kattohuopaa, jolloin kattovuoto on jo lähellä. Myös tiivissaumakatot, kolmiorimahuopakatot ja palahuopakatot kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta kulumisen merkkeihin voitaisiin ajoissa puuttua. Samalla selviää, tarvitseeko katto jotain huoltoa pysyäkseen varmemmin tiiviinä ja toimivana.

Peltikattovuodot johtuvat usein ruosteesta, mikä voi tehdä paksuunkin terästuotteeseen reikiä. Puolivuosittaiset kattotarkastukset paljastavat uudet ruostevauriot ja kertovat tavoista ruostumisen ehkäisemiseksi (eli esimerkiksi siitä, onko peltikaton huoltomaalauksen aika). Vanhat peltikattonaulat kannattaa vaihtaa kateruuveiksi, sillä näin kattopellit pysyvät paremmin paikoillaan tuulella (eivätkä tyhjiksi jääneet naulanreiät ala vuotaa).

Kiinteistöjen kattovuodot Tl. Koskella liittyvät usein läpivienteihin

Kun omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Tl. Koskella, paikannetaan kattovuoto usein johonkin katon läpivientiin. Voi olla, että kattoikkuna vuotaa, mutta kyse voi olla myös vuotavasta kattoluukusta tai siitä, että katto vuotaa TV-antennin kohdalta. Kattovuoto voi olla alkanut myös viemärintuuletusputken kohdalta, tai kenties katon IV-putki vuotaa. Katon läpivientivuodoille on monia eri syitä. Yksi on asennuksen virheellisyys – tämän välttämiseksi kaikki tiilikaton, peltikaton tai huopakaton läpiviennit (aurinkopaneeleista antenneihin ja alipainetuulettimiin) kannattaa asennuttaa alan ammattilaisilla.

Toinen syy läpiviennin kohdalta alkaneelle kattovuodolle on ajan hammas. Vuosikymmenet ja katolla joka vuosi makaava lumi voivat saada läpiviennin tiivisteet haurastumaan, jolloin ne menettävät kykynsä pitää vettä.

Kolmas syy on kattovarusteiden irtoaminen. Katolta valuva lumi tai seudulla puhaltava, poikkeuksellisen kova tuuli voi irrottaa katosta putkia ja muita kattovarusteita, ja seurauksena on usein kattovuoto. Nopeasti korjattu läpivientivuoto ei aiheuta isompia ongelmia.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.