KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Orimattila – Aluskatteen vaihto edessä ani harvoin

Teemme paljon katon harjauksia ja lumenpudotuksia. Myös läpivientien ja saumausten tiivistyksiä teemme merkittävissä määrin. Aluskatteen uusiminen on sellainen kattotyö, mikä on edessä suhteellisen harvoin, sillä tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen aluskatteita ei yleensä tarvitse uusia kesken katon elinkaaren. Aluskate puretaan usein vasta kattoremontin yhteydessä, ja sitten rakennukseen asennetaan yhtä aikaa uusi vesi- ja aluskate. Joissain tapauksissa (tämä on kuitenkin melko harvinaista) peltikaton tai tiilikaton aluskate voidaan jättää uusimatta katon uusimisen yhteydessä.

Jos aluskatteessa on jotain korjattavaa, voidaan aluskate uusia osittain – kattotuoliväli kerrallaan tehtävä vaihto on edullisempi kuin koko aluskatteen uusiminen. Aluskatetta voidaan korjata myös jiirin kohdalta tai jonkin kattoläpiviennin luota. Aluskatteen korjaus sisätaitteen kohdalta tai aluskatteen korjaus savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun kattoläpiviennin luota johtuu usein aikoinaan tehdyistä asennusvirheistä. Jotta kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet tulisivat asennettua kerralla oikein, kannattaa aluskatteen asentaminen Orimattilassa, Hollolassa, Iitissä, Kärkölässä, Lahdessa, Lapinjärvellä, Myrskylässä, Mäntsälässä ja Pukkilassa tilata aina meidän kauttamme.

Olipa kyse aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta tai vaikka kattosaneerauksesta, voi töistämme hakea kotitalousvähennystä. Kaikenlaiset kattourakat on helppo maksaa kotisivujemme kautta haettavan remonttilainan avulla, ja mainittakoon vielä jokaisen kattotyön yhteydessä tarjottu kaupanpäällinen (eli koko katon kunnon tarkastus).

Katon kuntoa uhkaava kosteus kuriin Orimattilassa aluskatteen asentamisen ja uusimisen avulla

Kerrostalon, paritalon, kesämökin ja esimerkiksi rivitalon katon alle tarvitaan aluskatetta, koska ei kannata olla liian optimistinen. Se, ettei katto vielä tähän päivään mennessä ole vuotanut, ei kerro mitään katon tulevaisuudesta. Katon iälläkään ei ole väliä – myös uusi katto voi vuotaa lumi- tai myrskyvaurioiden takia. Kannattaa olla valmiina kaikkeen, kuten tuulen irrottamiin kattopelteihin tai lumen painon alla vuotaa ruvenneisiin kattoikkunoihin. Aluskate on paras tapa varautua kattovuotoihin Orimattilassa, sillä jos katto alkaa vuotaa, ottaa aluskate kaikenlaisen kosteuden vastaan. Aluskatteen piukkaa pintaa myöten kaikki sade- tai sulamisvedet ajautuvat kohti räystäitä, ja näin tästäkin sauma- tai esimerkiksi jiirivuodosta on selvitty ilman katon vesivahinkoa.

Oikein asennettu, tarvittaessa korjattu ja aikoinaan uusittu aluskate estää myös kondenssiveden aiheuttamat kosteusvauriot, kuten katon puurakenteiden lahoamisen ja yläpohjan eristeiden homehtumisen. Kondenssikosteus on kosteutta, mitä voi tiivistyä kylmässä yläpohjassa, jonne karkaa lämmintä ilmaa omakotitalon tai esimerkiksi paritalon sisäosista. Aluskatteesi voi ohjata tällaisenkin kosteuden pois katon alta, joten aluskatteen voi todellakin sanoa laittavan kuriin katon (alapuolisten osien) kuntoa uhkaavan kosteuden.

Miten saada tietää aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeista Orimattilassa – tai tarpeesta uusia aluskate osittain?

Sama juttu vesi- ja aluskatteiden kanssa: mitä nopeammin vauriokohdat korjataan, sen parempi. Aluskatteen korjaaminen ja paikkaaminen ei ole kovin yleistä, mutta silloin kun sitä tarvitaan, on paras pitää kiirettä. Vaatii kuitenkin hieman vaivannäköä selvittää tiilikaton tai peltikaton aluskatteen kunto. Rakennuksen sisätiloista käsin ei ole mitenkään mahdollista saada selville aluskatteen kuntoa, eikä pihaltakaan käsin saa tietää aluskatteen tilannetta.

Tiesitkin varmasti, että vesikaton kunto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnon tarkastaminen ei onnistu talotikkaiden ylimmältä askelmalta, vaan katto on käveltävä läpi. Aluskatetta ei siltikään näe. Jotta katon kunnon tarkastus Orimattilassa olisi täydellinen, kannattaa käydä myös katon alla. Katon alapuoliset osat voi tarkastaa menemällä katon alle joko tarkastus- tai kattoluukun kautta. Välikatolta käsin voi selvittää myös eristeiden kuivuuden ja tuuletusratkaisujen tehokkuuden.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.