KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Kattojen asennus – Taitavat ammattilaisemme apunasi

Katon asennus aluskatteesta vesikattoonTeemme kattojen asennustyöt aina vastuullisesti ja luottavasti, sekä taatulla ammattitaidolla. Olemmekin toteuttaneet kattotöitä vuosien saatossa kaikkialla Suomessa. Katonkorjauspalvelumme ammattilaiset tekevät kaikenlaisten kattojen asennustyöt, sekä vanhojen remontoinnit katemateriaalista tai kattotyypistä riippumatta. Kattotöiden asiantuntijoiltamme löytyy kaikenkattava osaaminen ja tietotaito niin pelti, -tiili-, kuin huopakatoillekin, joilla jokaisella on omat vahvuutensa katemateriaalina. Ammattimiehemme arvioivatkin aina millainen katemateriaali olisi ominaisuuksien ja kattotyypin puolesta paras ratkaisu juuri sinun katollesi. Asennamme kestäviä ja näyttäviä peltikattoja, joita toteutamme aina lukkosaumakatoista profiilikatteeseen. Teemme myös aitona perinteisellä käsityönä toteuttavia konesaumattuja peltikattoja. Bitumikatoista, eli puhekielessä tavallisemmin tunnetusta huopakatoista asennettavia kattotyyppimateriaaleja meiltä löytyy bitumikermistä palahuopaan. Huopakaton tekniset ominaisuudet ovatkin kehittyneet vuosikymmenten saatossa huimasti, jonka ansiosta se on hiljainen ja kestävä katemateriaali, joka sopii monenlaisille katoille.

Perinteistä tyylikkyyttä ja kestävyyttä edustavia tiilikattoja asennamme joko suosittua betonitiiltä tai hieman tavallisempaa savitiiltä hyväksi käyttäen. Kattotöiden ammattilaistemme tekemät tiilikatot ovatkin ajaton ja kaunis, sekä kestävä ratkaisu, joka sopii suomalaiseen maisema-arkkitehtuuriin loistavasti.

Tunnemme myös kaikenlaisten kattojen mallit, jonka ansiosta tavallisten pien- tai omakotitalojen kuten harja, – auma-, pulpettia-, tai vaikka mansardikatonkaan asennus ei aiheudu asentajillemme ongelmaksi.

Oli rakennustyyppisi tai kattosi sitten rivitalo, kesämökki, omakotitalo tai vaikka autokatos, saat kauttamme markkinoiden luottavinta ja asiantuntevinta palvelua.

Meille on tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä lopputulokseen. Tyytyväisyyden varmistamiseksi tarkastamme kattosi yleisilmeen ja kunnon aina jokaisen pienimmänkin tilatun työn yhteydessä. Jos katolla käydessä huomamme tarvittavia huoltotoimenpiteitä tai katon kuntoa kuormittavista tekijöitä, keskustellemme mahdollisista korjaustarpeista kanssasi ja teemme tarvittaessa korjausehdotuksista tarjouksen.

Monipuolisen palvelutarjontamme ansiosta pystymme takamaan asiakkaillemme aina ammattitaitoisen ja luottavan palvelukokonaisuuden. Katonkorjauspalvelumme kattomiehet ovat kokeneita alansa ammattilaisia, jonka ansiosta kaikenlaisille katoille löytyy kauttamme laadukas ja kustannustehokas toteutustapa. Erityisesti työnjälkemme sekä tyytyväiset asiakkaat ympäri Suomen puhuvat puolestamme.

Kattotöitä yksityishenkilönä teettäessä on hyvä muistaa kotitalousvähennyksen mahdollisuus. Kaikki kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdyt kattotyöt, sekä kunnossapito- ja perusparannustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin, jotka voit huomioida omassa verotuksessasi.

Katonkorjauspalvelumme kautta on myös mahdollisuus hakea kattotöille rahoitusmahdollisuutta. Voit tutustua ja lukea aiheesta lisää verkkosivuiltamme.

Minkälainen katto sinun talollesi sopii? – meiltä kaikki katot saman katon alta

Kaikki kattomateriaalit poikkeavat hieman toisistaan, sekä jokaisella niistä on omat etunsa kuin myös haittapuolensa. Jonkun toiveissa on helppohoitoinen peltikatto, toinen taas pitää yksikertaisesta ja hiljaisesta huopakatosta, jollekin taas näyttävä tiilikatto on ehdoton ykkösvaihtoehto.

Peltikatoille kattopeltiseppämme takovat niin profiilipeltikattoja, kuin lukkosaumakatteet sekä konesaumakatot. Tiilikatolle kokeneet kattoasentajamme latovat niin betonitiilet kuin perinteisemmät savitiiletkin. Huopakatolle taas hitsaamme bitumikatteet kiinni tai kiinnitämme palahuovat yhteen pitkällä kokemuksella.

Kaikki kattomateriaalit poikkeavat hieman toisistaan, sekä jokaisella niistä on omat etunsa kuin myös haittapuolensa. Jonkun toiveissa on helppohoitoinen peltikatto, toinen taas pitää yksikertaisesta ja hiljaisesta huopakatosta, jollekin taas näyttävä ja tiilikatto on ehdoton ykkösvaihtoehto.

Peltikattoa pidetään usein hyvin helppohoitoisena, sekä edullisena katemateriaalina. Miinuspuolina usein nähdään sen äänekkyys tuulisella tai sateisella säällä. Peltikatoille on kuitenkin mahdollisuus asentaa äänieristyselementit, jotka vaimentavat tehokkaasti esimerkiksi sateen ropinan. Pintakerrokseltaan äänieristeisiä peltikattoja on myös mahdollista saada.

Peltikatto on oikein huollettuna ja pidettynä pitkäikäinen kattoratkaisu. Helppohoitoinen peltikatto pysyy hyvänä säännöllisesti tehtävillä puhdistuksilla, sekä huoltomaalaus, joka olisi hyvä toteuttaa noin 10-15 vuoden välein. Myös ajan saatossa löystyvät kateruuvit, sekä muut lisäkiinnikkeet kuuluvat osaksi peltikaton huoltotoimenpiteitä. Peltikatoista konesaumakatto on pitkäikäisin. Konesaumakatto on usein peltikatoista arvokkain asentaa, koska asennustyö tapahtuu jokaiselle katolle kattopeltisepän tekemänä yksilöllisenä käsityönä. Konesaumakatto on kuitenkin peltikatoista katoista kestävin ja näyttävin, koska sen tekninen käyttöikä oikein hoidettuna on usein jopa satoja vuosia. Konesaumattu katto on myös mahdollista toteuttaa lähes minkä malliselle katolle tahansa. Asennustekniikkansa ansiosta se voidaan asentaa jopa suhteellisen loivallekin katolle. Katemateriaalina peltikatto on liukas, joten kattoturvatuotteet, kuten tarvittavat lumiesteet ja kulkusillat tulisi erityisesti peltikatolla olla asianmukaisesti asennetut ja oikeanlaiset.

Ajatonta tiilikattoa pidetään usein hyvin näyttävänä ja kauniina, sekä perinteikkäänä katemateriaalina. Sen ehdottomat plussapuolet ovat sen sopivuus suomalaiseen ympäristöön, äänettömyys ja tietenkin tyylikkyys. Parhaiten tiilikatto sopiikin jyrkille kattomuodoille, jossa on tukevat rakenteet – tiilikatto on melko painava katto. Toimivan aluskatteen merkitys tiilikaton kohdalla korostuu erityisesti, koska tiilikatto on harvoin täysin tiivis. Tiilikatolle kertyy herkästi sammalta, sekä muuta ympäristöstä tulevaa bioroskaa. Tärkeässä roolissa tiilikaton kunnossa pysymisen kannalta onkin sille tehtävät puhdistukset ja suojakäsittelyt, jotka olisikin hyvä toteuttaa säännöllisesti. Monesti myös tiilikaton tiilet irtoilevat tai halkeilevat suhteellisen helposti – onneksi ammattilaisen on kuitenkin melko helppo ja nopea kiinnittää tiilet takaisin paikalleen. Suositeltavaa olisikin napata tiiliä talteen jo asennuksen yhteydessä.

Huopakatto eli bitumikermikatto sopii kaikille kattojyrkkyyksille. Bitumikermikatto onkin mahdollista asentaa myös täysin tasakatolle, kun taas palahuopakatto vaatii jo katolta hieman jyrkkyyttä. Huopakatto on hiljainen katto, sekä nykytekniikalla toteutettu bitumi kestävää ja laadukasta. Huopakaton asentaminen uutena on usein edullinen ratkaisu, mutta vanhan katon poisto voi olla joskus työläs vaihtoehto. Huopakatto tarvitsee tiilikaton tapaan säännöllistä puhdistusta, pesua sekä suojakäsittelyä. Karhean pintansa ansiosta, sekin myös herkästi pinnalleen sammalta ja muuta eloperäistä roskaa.

Pyydä kattotöiden ammattilaisiltamme arvio siitä, minkälainen katto sopisi parhaiten juuri sinun katollesi!

Toimiva aluskate tarvitaan kaikille katoille

Aluskatteen merkitys koko rakennuksen pitkäikäisyyden ja kunnossa pysymisen kannalta ei voisi enempää korostaa. Harvoin yksistään vesikatto riittää takamaan rakennuksen vesityveyttä, jonka vuoksi myös oikein asennetut katot usein vuotavat hieman saumoista ja rakenneliitoksista. Ainostaan bitumikatteella tai konesaumatulla katolla voidaan pelkästä vesikatosta saada tarpeeksi vedenpitävä. Tavallisesti myös näille katoille on hyvä asentaa aluskate varsinaisen kattomateriaalin lisäsuojaksi.

Katoille tehtävän aluskatteen tärkein tehtävä onkin säilyttää talon rakenteet kuivina ja terveinä. Oikein asennettu aluskate suojaakin talon rakenteita mahdollisilta kosteusvuodoilta, sekä talon sisälle ilma- tai kondenssivuotona muodostuvalta kosteudelta. Paras aluskate antaakin rakennukselle sekä suojaa että pitää sen hengittävänä.

Suomen entisestään leudommiksi ja kosteammiksi muuttuvissa ilmasto-olosuhteissa toimiva aluskate onkin rakennuksen terveenä säilyttämisen kannalta välttämätön. Aluskatteen puute tai sen toimimattomuus voivat pahimmillaan aiheuttaa laajoja rakenteiden lahovaurioita, sekä sisäilma- ja homeongelmia.

Suojaavuuden ja asianmukaisen toimivuuden varmistamiseksi tulisi katon/alusrakenteen olla vesitiivis koko talon osalta. Erityisesti kattoläpivientien ja sisätaitteiden eli jiirien kohdalta. Näin pystytään varmistumaan siitä, että sade- ja sulamisvedet eivät pääse missään olosuhteissa talon yläpohjaan tai seinälinjojen rakenteisiin. Ongelmien ennaltaehkäisemisen kannalta oleellista on, että aluskate on toimiva jo asennusvaiheen alusta asti.

Ammattilaisemme hoitavat alusteiden asennukset, vesikaton tai aluskatteen läpiviennit, sekä vanhojen läpivientien tiivistykset, sekä myös aluskatteen korjaukset ja uusimiset. Ammattilaistemme peltikatolle asentama tai huoltama aluskate takaa rakennukselle pitkän käyttöiän.

Ota meihin yhteyttä, niin hoidetaan sinunkin kattosi aluskate kuntoon vielä hyvän sään aikana!

Katon asennukseen – mitkä kaikki vaikuttavat hinnan muodostumiseen?

Kaikki katot poikkeavat toisistaan jonkin verran, tämän vuoksi jokaisen katon asennuksen hinta on aina tapauskohtainen. Asennuksen hinnanmuodostumiseen vaikuttavat suoranaisesti katon pinta-ala, katon jyrkkyys sekä asunnon korkeus. Katon korkeus vaikuttaa myös siihen, tullaanko puhdistustöiden yhteydessä tarvitsemaan erityisiä turvatoimenpiteitä, kuten tarvitaanko esimerkiksi henkilönostimia. Myös tehtävien työsuoritteiden määrä sekä rakennuksen kokonaispinta-ala ovat ratkaisevia tekijöitä hinnoittelussa.

Huomioitavaa on myös, onko kyseessä uusi rakennus, johon kattoa ollaan asentamassa vai onko tarkoituksena uusia vanha kate? Jos kyseessä on vanhan katteen poistaminen, niin selvitetään myös, millaisessa kunnossa varsinkin katon talon rakenteet ovat. Lopulliseen asennuksen hinnan muodostumiseen vaikuttavat oleellisesti myös käytettäänkö asennukseen mitä katemateriaali ja kuinka paljon materiaalia tarvitaan.

Lisäksi katot ovat malliltaan ja tyyliltään monesti paljon toistaan poikkeavia. Monimuotoinen katto, jossa on paljon esimerkiksi läpivientejä, listoituksia, jiirejä tai muita on lisätöitä, on tietysti urakkana aina aikaa vievämpi ja hitaampi suorittaa, kuin yksinkertaisempi kohdekatto, ilman erityisiä yksityiskohtia.

Katon asennuksen yhteydessä kannattaa hoitaa kuntoon muutkin katolle tarvittavat lisävarusteet, kuten esimerkiksi kattoturvatuotteiden asennukset tai sadevesijärjestelmän uusimiset tai korjaukset. Myös savupiipun, sekä piipunjuuren pellitystyöt on hyvä hoitaa kuntoon jo asennusvaiheessa, koska myöhemmin asennettavana joudutaan usein myös purkamaan vesikattoa. Tämän vuoksi katolle tehtävät peltityöt olisi hyvä hoitaa kuntoon jo katon asennuksen yhteydessä.

Ole yhteydessä meihin, niin etsitään yhdessä paras ratkaisu juuri sinun talollesi!

Kattoturvatuotteet tulee olla asennettuna turvallisuusasetusten ja säännösten mukaisella tavalla

Kattoturvatuotteilla tarkoitetaan katolle asennettavia vakiovarusteita, joiden tarkoituksena on tehdä katolla työskentelystä mahdollisimman turvallista. Tavallisempia kattoturvatuotteita ovat erilaiset tikkaat, lumiesteet sekä kattosillat.

Kattoturvatuotteet toimivat vain oikein asennettuna. Katon turvavarusteiden asentaminen kannattaakin aina jättää kattotöiden ammattilaisen hoidettavaksi. Väärällä tavalla tehdyt aiheuttava turhia vaaratilanteita, eivät ole tarpeeksi kestäviä. Virheellisesti asennetut kattoturvatuotteet vaurioittavat myös vesikattoa.

Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on annettu lain mukaiset määritykset siitä, millaiset kattoturvallisuus tuotteet kaikilta katoilta tulisi löytyä. Määräysten mukaan kattoturvatuotteet tulisi olla rakennettu ja suunniteltu siten, että ne soveltuvat myös rakennuksen ulkonäköön ja väritykseen, sekä täyttävät muut kattoturvallisuuteen liittyvät säännökset ja edellytykset. Erityisesti kiinteistön omistaja, sekä isännöitsijät ja taloyhtiöiden hallitukset ovat korostetussa huolellisuusvastuussa siitä, että esimerkiksi lumiesteet ovat turvallisesti ja oikein asennettu. Oikealla tavalla asennetut ja mitoitetut kattoturvatuotteet ovatkin myös kaikkien piha-alueella liikkuvien kannalta ensisijaisen tärkeitä. Kattotöiden ammattilaisemme arvioivat kaikki katon muotoon, korkeuteen, katemateriaalin ja kaltevuuteen liittyvät seikat, jotta esimerkiksi lumiesteiden mitoitus olisi juuri sinun kiinteistösi kohdalla oikeanlainen.

Katonkorjauspalvelumme kattopeltisepät tarkastavat ja kunnostavat vanhat ja asentavat tarvittaessa uudet kattoturvatuotteet jokaiselle katon erityispiireiden ja vaatimusten mukaisesti. Kattoturvallisuustuotteita tulee myös huoltaa säännöllisesti, jota ne toimivat ja ovat asianmukaisessa kunnossa. Turvatuotteiden lisäksi asennamme katolle myös muita kattotuotteita. Toiveidesi ja tarpeidesi mukaisesti voimme asentaa katollesi esimerkiksi kattoikkunan, kattovalokuvun, aurinkopaneeleita tai pieneläinesteitä.

Kattopeltitöiden ammattilaisemme tuntevat kaikkien kattoturvatuotteiden turvallisuusasetukset, joten tilatessasi meidät paikalle voit olla vakuuttunut siitä, että työt on suoritettu kaikkien säädösten vaatimalla tavalla.

Pyydä meiltä tarjous kattosi turvatuotteiden osalta! Näin vakuutat itsesi, lähimmäisesi ja pihapiirin ihmiset mahdollisten vaara- ja vahinkotilanteiden osalta.

Onnistunut kattoremontti – tarjouspyynnöstä valmiiseen remonttiin.

Onnistuneen kattoremontin toteutuksen toimintamalli lähtee aina samalla tavalla liikkeelle. Ihan ensimmäisenä kattotöiden ammattilaiset selvittävät kattosi kunnon tekemällä katollesi perusteellisen kuntotarkastuksen. Katolle tehtävän kuntokartoituksen yhteydessä selvitämme kattosi sen hetkisen kunnon ja tilan. Kun kattotöiden ammattilaisemme ovat tarkastaneet kattosi, voi asiakkaamme olla aina vakuuttunut siitä, että kaikki pienimmätkin viat ja mahdolliset ongelmakohdat ovat tulleet huomioiduiksi. Jos havaitsemme katolla käydessä erityistä huomiota vaativia puutteita, keskustelemme myös niistäkin asiakkaan kanssa reilusti korjaussuunnitelman ja tarjouspyyntöehdotusta tehdessämme.

Kokonaisvaltaisen katonkuntokartoituksen jälkeen, annamme kattoremontista aina kirjallisen tarjousehdotuksen. Tekemästämme tarjousehdotuksesta käy selkeästi ilmi kattotöiden ammattilaistemme näkemyksen ja asiakkaan toiveiden mukainen työsisältö. Asiakkaan hyväksyessä kirjallisen urakkasopimuksen aloitamme heti sovitun työn toteutuksen.

Seuraavaksi aloitamme toteutusvaiheen, joka voi pitää sisällään esimerkiksi vanhan katon purku- ja muutostyöt, sekä tarvittaessa katon alapuolisten rakenteiden kunnostus- ja vaihtotyöt. Kun katolle tehdyt tarvittavat vanhojen katteiden purku ja muu kunnostus on saatu päätöksen, alkaa uuden katon valmistus. Katon asennusvaiheessa asennetaan myös muut tarvittavat kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmä. Urakan toteutus tapahtuu kuitenkin aina sopimuksessa työsuoritteen ja sovitun aikataulun mukaisesti.

Kattoremontin olleessa valmis, hoidamme myös loppusiivouksen ja kuljetamme kaiken purkujätteistä aiheutuneen roskat pois pihapiiristäsi. Käytyämme kaikki työvaiheet läpi, voimme perustellusti ja luotettavasti toivottaa sinulle hyviä hetkiä uuden kattosi alla!

Olisiko sinun kattosi kattoremontin aika? Onko vanha vesikattosi jo nähnyt parhaat päivänsä ja kattoremontti edessä? Ota yhteyttä kattospesialisteihimme, niin tarkastetaan tilanne ja etsitään juuri sinun katollesi paras ja kustannustehokkain ratkaisu!

Toteutamme kaikki kattojen asennus, – vaihto, – kunnostus ja perusparannustyöt ammattitaidolla kaikkialla Suomessa. Ole siis yhteydessä meihin niin saat alan parhaat tekijät hoitamaan kattosi kuntoon!

Uuden katon huolto ja korjaus – Me pidämme kattosi kunnossa ja puhtaana koko käyttöiän ajan

Katon oikeanlaisen asennuksen lisäksi tulisi kattoa huoltaa ja puhdistaa, sekä tarvittaessa korjauttaa säännöllisesti. Jokaiselle katolle tulisi tehdä puhdistus- ja korjaustoimenpiteiden tarkistus vähintään puolivuosittaisen, usein keväällä ja syksyllä. Tällöin olisi hyvä tarkastaa ainakin, että sadevesijärjestelmä toimii oikein ja sen tarkoituksensa mukaisella tavalla. Myös räystäskouruihin ja syksypuutkin kertyneet lehdet, sekä muu ympäristöstä katolle ja ränneihin tullut roska tulisi siivota pois tukkimasta sadevesijärjestelmää. Tukossa olevat rännit aiheuttavatkin usein ylivuotoja rakennuksen seinille ja rakenteisiin, sekä roskien jäätyessä putkiin tukoksia tai jopa koko putken halkeamisen. Nämä ongelmat on kuitenkin mahdollista välttää puuttumalla havaittuihin vikoihin välittömästi ja kääntymällä kattotöiden ammattilaistemme puoleen.

Tilatessasi ammattilaisemme paikalle puuteiden ilmetessä, paikallistamme mahdollisen vian nopeasti ja korjaamme sen myös viipymättä kuntoon. Hyvä esimerkki kiireellistä korjausta vaativasta työstä on, jos huomaat, että rakennuksesi seinät ovat alkaneet sateella kastumaan. Viimeistään tässä vaiheessa olisi hyvä, että ammattilaisemme olisivat jo matkalla tilannetta tarkastamaan.

Toteuttamiimme huoltotöihin kuuluvat myös katolle talvella tehtävät hallitut ja turvalliset lumenpudotukset, sekä jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Ammattilaisemme myös huoltavat ja puhdistavat vesikatteet. Varsinkin tilli- ja huopakaton karhealle pinnalle tarttuu usein sammalta ja muuta eloperäistä roskaa, jota tulisikin säännöllisesti puhdistaa ja käsitellä suoja-aineella.

Tyypillisiä korjaustarpeita ovatkin myös muun muassa räystäskourut, joiden korjaus tulee yleensä ajankohtaiseksi, kun vesikouru, ränni tai muu liitoskohta on alkanut vuotamaan. Monesti myös esimerkiksi lumiesteen puutteellisuus tai sen puuttuminen on voinut taittaa kaatoja niin, että sade- ja sulamisvedet eivät ohjaudu oikein pois talon rakenteista ja kulkuväylältä. Tekemämme korjaustyö voi pitää sisällään myös esim. reikien paikkausta, rikkoutuneen vesikourun korjausta tai vaihtoehtoisesti kattopeltien, huopapalojen, tai rikkoutuneiden ja halkeillen tiilien vaihtoa ja korjausta.

On hyvä muistaa, että puutteellisesta sadevesijärjestelmästä aiheutuneiden kosteusvaurioiden korvaaminen ei tavallisesti kuulu kotivakuutuksen piiriin.

Tilaa meiltä katollesi säännöllinen puhdistus, korjaus tai huoltotoimenpiteet! Näin voit olla aina varmistunut siitä, että kattosi on ja pyysikin asianmukaisessa kunnossa pitkään!