KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katon uusiminen kannattaa – uusi katto palvelee vielä vuosikymmenienkin päästä

Katon uusiminen - Uusi katto vuosikymmeniksi

Kattosi kunto vaikuttaa merkittävällä tavalla koko rakennuksesi toimivuuteen ja turvallisuuteen, ja siksi siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Jos aika ja vuodenaikojen vaihtelut ovat kuitenkin jo kuluttaneet kattosi käyttökelpoisuutensa ehtoopuolelle, kannattaa kattoremontin teettäminen ottaa vakavaan harkintaan.

Katon uusiminen tuo mukanaan monia hyviä puolia. Talosi arvo nousee uuden katon myötä välittömästi. Uusi katto myös suojelee taloasi ja sen asukkaita ikäviltä vesivahingoilta sekä niiden seurauksilta. Eikä pidä unohtaa ulkonäöllisiä seikkoja; uusittu katto tekee talosi julkisivusta ryhdikkään ja tyylikkään, ja sitä on mukava ihastella vielä vuosienkin päästä.

Kun tilaat kattoremonttisi meiltä, voit luottaa saavasi laadukasta, kokonaisvaltaista palvelua. Suoritamme jokaisen kattoremontin avaimet käteen -periaatteella. Käytännössä se tarkoittaa siis sitä, että me huolehdimme kaikesta – suunnittelusta, materiaalien tilaamisesta, pihasi suojaamisesta, loppusiivouksesta – aivan kaikesta! Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin kertoa toiveesi kattoremontin suhteen, niin me teemme kaiken muun.

Meillä on pitkä kokemus kaikenlaisista kattoremonteista ja kaikista eri materiaaleista. Olipa sinulla sitten peltikatto, huopakatto tai tiilikatto, me tiedämme hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit sekä työtavat, jotka sopivat juuri sinun katollesi. Oli kattotyyppisi sitten satula-, pulpetti-, mansardi- tai tasakatto ja rakennuksesi sitten omakoti-, rivi- tai kerrostalo, me hoidamme homman vakaalla ammattitaidolla. Suoritamme myös kesämökkien, maneesien, autokatoksien sekä erilaisten hallien ja piharakennusten kattoremontit.

Ota meihin yhteyttä, niin tulemme katsomaan kattosi lähtötilanteen. Saat meiltä rehellisen, realistisen arvion kattosi nykytilanteesta. Joissain tapauksissa voi riittää osittainenkin kattoremontti, ja esimerkiksi vanhan huopakaton päälle voidaan rakentaa uusi kate, ilman että vanhaa tarvitsee välttämättä purkaa. Saat kuulla meiltä aina kustannustehokkaimman vaihtoehdon.

Kattotarkastuksen jälkeen keskustelemme kanssasi erilaisista vaihtoehdoista ja remonttiin liittyvistä toiveistasi ja kysymyksistäsi. Tämän jälkeen teemme sinulle tarjouksen. Tarjoukseemme kuuluu kaikki; materiaalit, työt, tapauskohtaisesti tarvittavat rakennustelineet ja henkilönostimet, loppusiivous ja rakennusjätteiden poiskuljetus. Tuomme kaiken tarvittavan mukanamme ja toimitamme kaiken ylimääräisen pois tontiltasi remontin päätteeksi.

Ennen kuin huomaatkaan, remontti on valmis, ja saat jäädä nauttimaan uudesta, kauniista ja ennen kaikkea turvallisesta katostasi!

Miten kattoremontti etenee, ja mitä se maksaa?

Kattoremonttiprojekti pyörähtää käyntiin, kun jätät meille tarjouspyynnön. Kiipeämme katollesi suorittamaan ilmaisen kattotarkastuksen. Harjaantuneen ammattilaisen silmin näemme katon koko tilanteen, ja osaamme tehdä parhaat mahdolliset suunnitelmat kattoremontin kulusta. Kerromme sinulle erilaisten katevaihtoehtojen ominaisuuksista ja vastaamme mielellämme kaikkiin mieleesi juolahtaviin kysymyksiin. Tämän jälkeen kattoremontti voi alkaa.

Kun uutta kattoa suunnitellaan, yksi päällimmäisistä kysymyksistä on materiaalien valinta. Sopisiko sinun rakennukseesi parhaiten kevyt ja helppohoitoinen peltikatto, ajattoman kaunis tiilikatto vai monimuotoinen ja ääntä tehokkaasti eristävä huopakatto?

Usein huolta saattaa herättää kattoremontin hinta. Jos katto on alkanut vaikuttaa parhaat päivänsä nähneeltä, mutta taloudellinen tilanteesi ei olisi juuri nyt kaikkein ihanteellisin suurille kuluille, saattaa herätä ajatus kattoremontin siirtämisestä jonnekin kauemmas tulevaisuuteen. Ikävä kyllä katolla piilevät ongelmat saattavat räjähtää käsiin hyvinkin nopeasti. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kattoremontti tehdään, sitä nopeammin ja edullisemmin se saadaan valmiiksi.

Ulkokattoremontti on investointi, jonka aikaansaamat hyödyt saattavat kestää jopa vuosikymmeniä. Katon käyttövuosille jaettaessa kattoremontin hinta onkin yllättävän edullinen.

Jokaisen kattoremontin hinta on tapauskohtainen, sillä eri materiaalit ja työtavat kustantavat eri määriä. Jos mietit, missä hintaluokassa sinun katollesi tehtävä kattoremontti mahdollisesti liikkuu, kokeile sivustoltamme löytyvää kätevää kattolaskuria. Tämän simppelin laskurin avulla saat suuntaa antavan arvion siitä, mitä remontti tulisi mahdollisesti maksamaan.

Kattoremontin hintaa ei myöskään ole välttämätöntä maksaa heti ja kaikkea kerralla, voit nimittäin hakea projektillesi helposti rahoitusta verkkosivujemme kautta. Äläkä unohda mahdollisuutta kotitalousvähennykseen, joka on haettavissa yksityishenkilön kattoremonttiin tai -korjaukseen.

Kun tilaat kattoremontin meiltä, voit olla varma, että saat rahoillesi vastinetta. Meidän kauttamme saat tilattua hinta-laatusuhteeltaan parhaat materiaalit, olipa sinulla sitten pelti-, tiili- tai huopakatto. Meidän tavoitteemme ei ole ainoastaan saada mahdollisimman paljon voittoa, vaan sen sijaan haluamme, että jokainen saisi elää toimivan ja turvallisen katon alla. Teemme mielellämme vain osittaisenkin kattoremontin, esimerkiksi kattopeltien tai tiilien vaihdon, mikäli katon alapuoliset rakenteet ovat tarpeeksi hyvässä kunnossa.

Kaikki kerralla kuntoon – kattotuotteiden päivittäminen kannattaa

Kattoremontissa on taloudellisinta pistää kaikki mahdollinen kuntoon kerralla. Aikaa ja kustannuksia säästyy, kun koko kattokokonaisuuden toimivuus varmistetaan yhdellä kertaa, sen sijaan että kattoa tilkittäisiin silloin tällöin, sieltä sun täältä.

Erilaiset kattotuotteet vaikuttavat huomattavasti katon toimivuuteen. Esimerkiksi sadevesijärjestelmän tulisi olla aina puhdas ja ehjä. Rikkinäiset tai tukkeutuneet rännit voivat päästää sade- ja sulamisvedet paikkoihin, joihin niiden ei pitäisi päästä. Laadukkaat ja oikein toimivat vesikourut ohjaavat vedet kauas talon perustuksista, eikä kosteus pääse tekemään rakennukselle tuhojaan.

Nuohoojat ja kattohuoltajat arvostavat varmasti, jos katollasi on turvallista liikkua. Siksi on hyvä varmistaa, että kattotikkaat ja kulkusillat ovat ehjiä ja optimaalisiin kohtiin asennettuja. Jos katolla on kattoluukku tai ikkunoita, niiden tiivisteet on hyvä tarkastaa, ettei vesi pääse sitä kautta valumaan katon rakenteisiin.

Jos talossasi vetää tai sisäilma tuntuu tunkkaiselta, yläpohjan eristeiden kunto kannattaa tarkistaa. Kattoremontin yhteydessä voi myös miettiä, olisivatko pieneläinesteet tarpeen, tai onko savupiippu ehjä ja tarvitseeko se pellitystä.

Aurinkopaneelit ovat kasvattaneet suosiotaan viime aikoina, kun vakavat kysymykset ilmastonmuutoksesta ja luontoystävällisyydestä ovat nousseet puheenaiheiksi. Monet haluavat säästää sähköä ja toki myöskin rahaa. Voit kysyä meiltä lisää aurinkopaneelien asentamisesta!

Toimiva katto on laaja kokonaisuus, ja voi olla vaikea muistaa, mitä kaikkea siinä pitäisikään ottaa huomioon. On siksi kannattavinta tilata kattoremontti alan ammattilaisilta. Taitavaltakin tee-se-itse -mieheltä voi jäädä jokin yksityiskohta huomaamatta, ja silloin koko rakennuksen käyttökelpoisuus voi vaarantua. Meillä on vuosien kokemus siitä, mitä suomalainen katto tarvitsee kestääkseen syksyiset myrskyt, talven lumikinokset ja kesäisen auringonpaahteen, ja riennämme apuun enemmän kuin mielellämme!

Meillä on laaja tietämys kaikkien kattotuotteiden eri ominaisuuksista, ja meidän kauttamme saat tilattua laadukkaat, kestäviksi havaitut tuotteet järkevin hinnoin.

Säännölliset huollot pidentävät katon käyttöikää

Me täällä Suomessa saamme nauttia vuodenaikojen vaihtelusta ja moni seuraakin mielellään, miten luonto muuttuu kuukaudesta toiseen. Kattojen kannalta vuodenajat ja ääripään sääolosuhteet saattavat toki olla joskus haastavia.

Jotta uusi katto jaksaisi palvella vuosikausien ajan, se tarvitsee säännöllisiä tarkastuksia ja huoltoja. Katon tilanne olisi hyvä tarkastaa ainakin kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin.

Syksyllä ennen lumien tuloa puista varisseet lehdet ja muut roskat olisi hyvä tyhjentää katolta ja ränneistä. Varsinkin tiili- ja huopakatoille alkaa helposti kasvaa sammalta ja muuta ei-toivottua kasvustoa, jos katto jätetään muhimaan kosteiden lehtien alle. Jos sammalkasvusto pääsee villiintymään katolla, katon pinnoite alkaa kärsiä. Keväisin on hyvä käydä tarkistamassa, miten katto on selviytynyt lumen ja jään aiheuttamasta rasituksesta.

Kattotarkastuksissa on hyvä varmistaa, että sadevesijärjestelmä toimii esteettömästi, kaikki kattotuotteet ovat ehjiä, puuosat eivät ole lahonneet ja että katon pinnoite on kunnossa. Myös jiirit ja räystäiden reunat pitää tarkistaa.

Eri kattotyypeillä on hieman erilaiset huoltotarpeet. Peltikatto on melko helppo pitää puhtaana, mutta ajan myötä pinnoite voi kulua tai siihen voi ilmaantua ruosteongelmia. Tiili- ja huopakattojen ongelmana on usein sammaloituminen, minkä voi pitää aisoissa oikeanlaisilla pesuilla ja suoja-aineilla. Huopakatto kärsii toisinaan myös auringon paahteen aiheuttamasta kuivumisesta, joka saattaa aiheuttaa halkeamia katolle.

Katolla työskenteleminen on tarkkaa hommaa, ja kokemattoman onkin hyvin riskialtista liikkua siellä, varsinkin ilman asianmukaisia turvavälineitä. Siksi kattohuolto kannattaa jättää ammattilaisten käsiin.

Olipa tarpeenasi sitten kattotarkastus, katon puhdistaminen, jonkin rikkinäisen osan korjaus tai vaikkapa lumien turvallinen pudottaminen katolta, ota meihin yhteyttä! Meiltä hoituvat kaikki niin pienet kuin suuretkin kattotyöt vahvalla ammattitaidolla ja positiivisella meiningillä. Oli siis tarpeenasi läpiviennin vaihto, jiirin korjaus tai koko vesikaton uusiminen, meiltä saat osaavat ammattilaiset hommaan.

Kun kattosi tarkistetaan ja huolletaan säännöllisesti, pikkuhiljaa hiipivät ongelmakohdat huomataan ajoissa, ja suuremmilta vaurioilta päästään välttymään. Pienellä satsauksella varmistat katollesi pitkän elinkaaren ja se voi palvella kestävänä vielä seuraavaakin sukupolvea.