KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Lapinjärvi – Vuotavan katon korjaus silloin, kun sitä tarvitaan

Jos katto vuotaa piipun juuresta tai jos kattoikkuna on ruvennut vuotamaan Lapinjärvellä, pitää katto korjata heti eikä joskus. Tämä ei koske vain katon läpivientien vuotamista, vaan myös esimerkiksi jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta vuotava katto on korjattava niin pian, kuin mahdollista. Tilaa kattokorjaus meiltä, niin saat nopeaa ja luotettavaa katonkorjauspalvelua Lapinjärvellä, Iitissä, Kouvolassa, Loviisassa, Myrskylässä ja Orimattilassa. Autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto ei vuoda kauaa, kun me olemme asialla. Korjaamme tietenkin myös katon alle syntyneet kosteusvauriot, jos vuotava kattoluukku tai esimerkiksi antennin juuresta alkanut kattovuoto on sellaisia ehtinyt aiheuttaa. Hyvässä lykyssä katon vuotaviin ilmanvaihtoputkiin päästään puuttumaan jo ennen katon vesivahinkoa – ja vielä paremmalla tuurilla kattovuoto esimerkiksi viemärintuuletusputken kohdalta saadaan kokonaan estettyä ja ehkäistyä. Kyse ei ole pelkästä tuurista, sillä katon kuntoon ja tiiviyteen voidaan vaikuttaa monin tavoin.

Yksi tärkeimmistä töistä katon tiiviyden säilyttämiseksi on katon kunnon säännöllinen tarkastaminen, ja tällaisen kuntotarkastuksen saat meiltä kaikkien tiili-, pelti- ja huopakattotöiden yhteydessä. Tarkastamme kattosi myös kattovuodon korjauksen yhteydessä, ja tarvittaessa tarjoamme niitä töitä, joilla harjakatto, tasakatto tai vaikka aumakatto voitaisiin pitää paremmassa kunnossa. Sekä kattohuolloista että katon paikkauksista voi hakea kotitalousvähennystä, ja meidän yhteistyökumppanimme on valmiina järjestämään niille sopivan rahoituksen.

Myrsky yksi syy sille, miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto voi vuotaa Lapinjärvellä

Myös uudenkarhea tiilikatto, huopakatto tai peltikatto voi vuotaa Lapinjärvellä, jos myrsky riepottelee siitä. Kova tuuli voi repiä kattohuopaa, irrottaa kattotiiliä tai kattopeltejä (sekä kattotarvikkeita) sekä kaataa puun katon päälle. Katto voi alkaa vuotaa myös talvella, jos katolla on paljon lunta, ja se on jakautunut epätasaisesti. Talvi voi aiheuttaa vaikka kattovuodon katon sisätaitteesta.

Omakotitalon, luhtitalon tai esimerkiksi kesämökin katto voi alkaa vuotaa myös keväällä, kun vettyneet lumimassat putoavat katolta. Lumen mukaan voi lähteä yhtä hyvin kattotiiliä kuin esimerkiksi kattoturvatuotteitakin, ja kattoon jääneet reiät sekä repeämät voivat saada katon vuotamaan.

Katto voi vaurioitua myös taitamattomasti tehtyjen kattohuoltojen tai asennustöiden takia, mutta monet kattovuodot johtuvat yksinkertaisesti katon ikääntymisestä. Vanha tiilikatto rapautuu, vanha peltikatto ruostuu ja vanha huopakatto kovettuu. Kaikki nämä ilmiöt lisäävät katon vuotoalttiutta.

Sekä uusi että vanha katto kannattaakin tarkastaa usein siltä varalta, että katossa on jotain korjattavaa tai huollettavaa, sillä kattohuolloilla voidaan parantaa katon kykyä pitää vettä.

Konsteja peltikattoisten, tiilikattoisten ja huopakattoisten kiinteistöjen kattovuotojen torjumiseen Lapinjärvellä

Kattotarkastuksen jälkeen tarkkasilmäiset ja monipuolisesti lahjakkaat ammattilaisemme osaavat kertoa kiinteistön omistajalle, miten palahuopakattoa, konesaumakattoa tai esimerkiksi tiivissaumakattoa voitaisiin estää vuotamasta Lapinjärvellä. Saatamme tarjota ennakoivaa kattokorjausta tai vaikka kattopeltien lisäkiinnityksiä. Tarvittaessa tarjoamme kattotarvikkeiden kiinnitysten kiristystä – näin tikkaat ja esimerkiksi lumiesteet pysyvät paremmin paikoillaan talon katossa.

Jotta huopakatto ei kuivuisi alkaen halkeilla ja vuotaa, tarjoamme tarvittaessa katon pinnoittamista uudelleen. Uusi huopakattopinnoite palauttaa katon elastisuuden ja rasituksenkestävyyden. Tiilikattokin voidaan pinnoittaa, jotta tiilien huokosiin kulkeutuvan veden jäätyminen ei saisi tiiliä hajoamaan ja kattoa vuotamaan. Uusi pinnoite tasoittaa kattotiilien pinnan, ja ne alkavat taas hylkiä kosteutta sekä sammaleita. Peltikatto ei kärsiä auringosta, rapautumisesta ja sammaleista tiili- tai bitumikattojen tapaan. Peltikaton ongelma on ruoste, mikä voi tehdä kattoon reikiä. Peltikattovuodoilta voi välttyä maalaamalla peltikaton ja poistamalla sille kosteutta sitovat roskat – tarvittaessa meiltä luontuu myös ruosteenpoisto.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.