KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Lapinjärvi – Kattolumityöt katon kunnon ja ohikulkijoiden turvallisuuden takia

Katon kunto ja ohikulkijoiden turvallisuus ovat ne kaksi syytä, miksi autokatoksien, taloyhtiöiden (rivitalojen, paritalojen ja kerrostalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen kattojen lumenpudotuksia voidaan tarvita Lapinjärvellä. Lumen paino on yleinen syy tilata lumenpudotus tasakatolta. Pakkaslumi on kevyttä verrattuna suojalumeen, mikä on vettynyttä ja tiivistynyttä lunta – sellaista, mikä voi painaa jopa 400 kiloa per kuutio. Vaikka lumen paino ei olisi saavuttanut vielä näin hurjia mittasuhteita, kannattaa suojalumen määrää katolla vähentää, jos sitä on katolla puolimetrinen kerros (tai enemmän!). Lumenpudottajamme voivat näin estää kattorakenteita vaurioitumasta.

Kattolumitöitä voi tarvita myös sen takia, että kattolumi on jakaantunut katolle epätasaisesti. Epätasainen kuormitus voi saada katon vaurioitumaan ja vuotamaan. Meiltä saat lumenpudotuksen huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta nopeasti ja luotettavasti. Nopeasti järjestyy myös yhteistyökumppaniltamme haettava rahoitus, millä voi maksaa niin lumenpudotuksen nosturiautolla kuin vaikkapa lumiesteiden asennuksen, huollon ja korjauksenkin.

Lumiesteet ovat olemassa estääkseen lumimassojen hallitsemattoman putoamisen katolta Lapinjärvellä, Iitissä, Kouvolassa, Loviisassa, Myrskylässä ja Orimattilassa. Jos katolta putoaa iso kuorma lunta, minkä seassa saattaa olla ilmanvaihtoputkia ja kattoturvatuotteita, uhkaa se ohikulkijoiden turvallisuutta. Myös omaisuusvahinkoja voi syntyä lumen pudotessa katolta itsekseen, ja talon omistajan tai taloyhtiön katsotaan olevan niistä korvausvelvollinen.

Lumiesteet kannattaa tarkastaa joka syksy, jotta niihin uskaltaisi luottaa koko talven ajan. Ihmeisiin lumiesteetkään eivät pysty, vaan poikkeuksellisen runsaat lumimassat kannattaa poistaa katolta – näin ei ole pelkoa siitä, että lumiesteet vääntyisivät ja irtoaisivat katosta. Meiltä kannattaa kysyä mainio tarjous myös lumiesteisiin liittyvistä kattotöistä!

Rännien ja katon jäänsulatus sekä jään muodostumisen ehkäiseminen Lapinjärvellä

Jääpuikkojen poisto on lumenpudotusten ohella toinen yleinen kattohuolto talviaikaan. Jääpuikot voivat olla hyvin vaarallisia, joten ne kannattaa poistattaa ammattilaistemme toimesta. Tarvittaessa teemme tämän työn vaikka nosturiautolla, ja huolehtien aina visusti työturvallisuudesta. Katon ja rännien jään sulatuksen teemme kuumalla vesihöyryllä, mikä on paitsi turvallista, myös ympäristö- ja kattoystävällistä – sekä älyttömän tehokasta! Rännien sulatus vesihöyryllä ehkäisee jäätymisestä aiheutuvia vaurioita. Myös kattojää kannattaa sulattaa, jotta se ei aiheuttaisi vaurioita – tai putoaisi alas katolta niin, että voisi syntyä vahinkoja.

Rännien ja katon jäätymiseen ei kannata suhtautua väistämättömänä tosiasiana. Katon reunalle kertyvä jää kertoo usein siitä, että tiilikaton, peltikaton tai huopakaton läpi karkaa lämpöä. Uudet eristeet katon alla vähentäisivät lämmön karkaamista, ja siten myös lämmityskustannuksia sekä kattovuotojen todennäköisyyttä. Kondensoitumistakin voi esiintyä, jos lämpöä karkaa talvella.

Sadevesijärjestelmän sulana pitäminen hoituu puhdistamalla ja tarkastamalla sadevesijärjestelmä loppusyksystä. Kattokaivoihin voidaan asentaa myös lämpövastuksia, räystäskouruihin puolestaan sulanapitokaapeleita. Tällaiset sähkökäyttöiset sulanapitojärjestelmät vähentävät jäätymisriskiä Lapinjärvellä ennestään, mutta eivät silti poista puolivuosittaisten puhdistusten ja tarkastusten tarpeellisuutta.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien.

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.