KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Etelä-Pohjanmaa – aluskatteella kosteusvaurioita vastaan

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate on varsin tärkeä osa kattokokonaisuutta Etelä-Pohjanmaalla. Jos omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön (siis rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate puuttuu tai on rikki, on kosteudella suora reitti kattorakenteisiin. Kattorakenteet alkavat lahota pian kastuttuaan. Eristeet eivät lahoa; ne homehtuvat. Yläpohjan homevaurio on vakavasti otettava asia.

Aluskate pystyy estämään katon vesivahingon Alajärvellä, Alavudella, Evijärvellä, Ilmajoella, Isojoella, Karijoella, Kauhajoella, Kauhavalla, Kuortaneella, Kurikassa, Lappajärvellä, Lapualla, Seinäjoella, Soinissa, Teuvassa, Vimpelissä tai Ähtärissä, koska se ottaa vastaan kaiken vesikaton läpi tulevan kosteuden, jos katto vuotaa. Katto voi vuotaa vaikka saumoista, piipunjuuresta tai lumen vaurioittamasta läpiviennistä, mutta aluskatteen ansiosta vuoto ei pääse saman tien tekemisiin kattorakenteiden kanssa. Aluskatteen piukka pinta vie vedet räystäille ja siten pois katolta.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet estävät myös kondenssikosteuden syntymistä. Vanhan malliset aluskatteet olivat kondenssisuojattuja, eli kondenssikosteus tarttui aluskatteen alanukkapintaan haihtuakseen siitä tuuletuksen mukana. Nykyaikaiset hengittävät aluskatteet haihduttavat kosteutta pois yläpohjasta varsin tehokkaasti. Kosteus voi haihtua aluskatteen läpi, koska sen rakenne sallii sen – mutta vain yhteen suuntaan.

Jos tarvitset uutta aluskatetta ja aluskatteen asennusta, ota yhteyttä kaikkialla Etelä-Pohjanmaalla. Ota yhteyttä silloinkin, jos mielessäsi on aluskatteen korjaus ja paikkaus. Voit luottaa taitavaan ja aluskatteiden asennuksen sekä korjauksen erikoisosaajiimme. Palvelemme sinua parhaalla mahdollisella ammattitaidolla. Yksityisasiakkaana voit hakea töistämme (myös läpivientien ja saumausten tiivistyksestä) kotitalousvähennystä. Muista myös rahoitus, mitä voi hakea vallan näppärästi meidän kotisivujemme kautta.

Miten aluskatteen asennus ja uusiminen voi mennä pieleen Etelä-Pohjanmaalla?

Aluskatteen asennus voi mennä pieleen, jos työtä tekevä henkilö ei ole tarpeeksi kokenut tai huolellinen. Virheitä voi sattua myös silloin, kun ollaan tekemässä aluskatteen korjausta ja paikkausta Etelä-Pohjanmaalla – esimerkiksi aluskatteen korjausta haastavalta jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Luota kaikissa kerrostalon, omakotitalon, paritalon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon aluskatetta koskevissa töissä tähän kattopalveluun, niin aluskatteeseen liittyvät työt tulevat hoidettua kunnialla, ja kattorakenteiden suoja kosteudelta on kohdillaan.

Aluskate on helppo asentaa väärin. Se voi epähuomiossa mennä liian kireälle, tai jäädä liian löysälle. Myös räystäillä ja kaikkien kattoläpivientien kohdilla on oltava kieli keskellä suuta. Aluskate repeää, jos sen pingottaa liian kireälle, ja jos se taas roikkuu löysänä, voi vettä kertyä aluskatteen muodostamiin pusseihin. Vesipussin pohja pettää ennen pitkää, ja sattuu katon vesivahinko.

Jotta kattorakenteet eivät kastuisi, vaikka talvi saisi kattoikkunan tai esimerkiksi IV-putken juuren vuotamaan, tulee aluskate nostaa kaikkia läpivientejä vasten. Tämä on erityisen tärkeä yksityiskohta. Jos näin ei ole toimittu, tilaa meiltä aluskatteen uusiminen kattoikkunan, savupiipun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Aluskatteen on myös oltava oikein päin. Jos hengittävä aluskate asennetaan väärin päin, pääsee kaikki sadevesi sen läpi esteettä, ja kosteus jää muhimaan aluskatteen alle.

Oikea tapa korjata aluskate Etelä-Pohjanmaalla

Peltikaton ja tiilikaton aluskate korjataan Etelä-Pohjanmaalla niin, että huonokuntoiset tai väärin toteutetut kohdat käydään tarkasti läpi ja pohditaan paras ratkaisumalli pitkäikäisen ja kestävän korjauksen aikaansaamiseksi. Meiltä löytyy kattava tietotaito aluskateasioihin ja kun pyydät tarjouksen aluskatetyöstä, laitamme asiantuntijamme kiireen vilkkaa matkalle tilannetta kartoittamaan.

Jotta aluskatetta ei tarvitsisi uusia ennemmin kuin vesikatetta, kannattaa katon harjan ja räystäiden tuuletusaukot tiivistää. Näin katon alle ei pääse lintuja tai roskia, joista voisi aiheutua tarve tiivistää aluskatetta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.