KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Etelä-Savo – aluskate estää kosteusvauriot

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate on se viimeinen suojamuuri, mikä voi vielä estää katon vesivahingon, vaikka katto vuotaa. Uusikin katto voi vuotaa Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisilla, Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Puumalassa, Rantasalmella, Savonlinnassa tai Sulkavalla, mutta aluskatteen ansiosta katto on korjattavissa suht’ helposti.

Miten omakotitalon, kesämökin, paritalon, taloyhtiön tai jonkin muun kiinteistön aluskate sitten toimii? Sen toiminta perustuu sen vedenpitävyyteen ja optimaaliseen kireyteen. Jos katto vuotaa harjalta, jiiristä tai vaikka tiilien välistä, päätyvät vedet ensin aluskatteelle. Aluskate juoksuttaa vedet oikopäätä räystäille, ja sitä kautta kokonaan pois katon alta. Kattorakenteet tai eristevillat eivät kastu – paitsi jos aluskate on rikki ja huonokuntoinen. Silloin tarvitaan joko uusi aluskate tai aluskatteen korjaus ja paikkaus.

Me teemme Etelä-Savossa kaikki aluskatteisiin liittyvät työt, kuten aluskatteen paikkauksen läpivientien sekä jiirin eli sisätaitteen kohdalta. Yksityisasiakkaita ilahduttaa kuulla, että töistämme voi hakea kotitalousvähennystä, ja että rahoitus löytyy ilman turhaa säätämistä suoraan kotisivujemme kautta. Ota siis yhteyttä ja pyydä tarjous jostain aluskatetta koskevasta työstä Etelä-Savossa, niin hoidamme kattosi rakenteiden vuotosuojauksen priimakuntoon!

Aluskatteen asennus ja uusiminen Etelä-Savossa – monta mahdollisuutta mennä metsään

Aluskatteen asentaminen tai korjaaminen voi mennä metsään monessa eri kohdassa. Jotta aluskatteesi ei tulisi väärinpäin, liian kireälle, liian löysälle tai läpivientien kohdalta väärällä tavalla asennetuksi, kannattaa aluskatteen asennus tilata meiltä. Jos aluskatteessa jo on jotain vikaa, tilaa peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaus – esimerkiksi aluskatteen korjaus savupiipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta.

Jos omakotitalon tai mökin hengittävä aluskate on Etelä-Savossa väärinpäin, ei se suojaa kattorakenteita sadevedeltä, eikä se myöskään salli asunnosta kohoavan kosteuden haihtumista lävitseen. Liiallinen kireys saa aluskatteen repeämään, ja myös löysällä roikkuvan aluskatteen ”vesipussit” voivat revetä pohjasta. Erityisen tarkkaa on aluskatteen asentaminen kaikkien kattoläpivientien kohdalta: jos aluskatteen ylösnostoa ei ole toteutettu oikeaoppisesti jokaisen IV-putken, kattoluukun ja muun läpiviennin kohdalta, voi katto vuotaa niin, että kattorakenteet kastuvat – asia, miltä jokainen talonomistaja ja taloyhtiö tahtoo välttyä Etelä-Savossa.

Kun tilaat aluskatteen korjauksen tai kokonaan uuden aluskatteen asentamisen meiltä, tapahtuu työ asianmukaisella tavalla. Voimme tehdä samalla monia muitakin kattotöitä, kuten vaikka katon harjauksen tai läpivientien ja saumausten tiivistyksen.

Kondenssikosteuttakin voidaan rajoittaa uudella aluskatteella Etelä-Savossa

Peltikaton ja tiilikaton aluskate rajoittavat myös kondenssikosteuden esiintymistä Etelä-Savossa. Uusi aluskate tai aluskatteen korjaus kannattaa tilata siis myös siitä syystä, ettei asunnosta karkaavasta lämmöstä kondensoituva kosteus pääsisi tuhoamaan katon alla olevia rakenteita. Aluskate estää kondenssikosteuden pääsemisen vesikaton alapinnalle, mistä pisarat pääsisivät putoilemaan eristeisiin. Sen sijaan aluskatteen nukkainen alapinta nappaa kosteuden, josta se sitten tuuletuksen ansiosta haihtuu. Modernit aluskatteet päästävät alhaalta tulleen kosteuden lävitseen, jolloin katon alapuoliset osat pysyvät mahdollisimman kuivina.

Pelkästään se, että katon alla on aluskate, ei riitä estämään kondensoitumista ja katon vesivahinkoa. Jotta lämmin ilma ei saisi kattorakenteita kastumaan silloinkaan, kun ulkona on kylmä, tulee yläpohjan olla hyvin eristetty. Jos katon alla ei ole nykysuositusten mukaista määrää villoja, voimme toteuttaa katon lisälämmöneristyksen. Aivan ensimmäiseksi poistamme yläpohjassa mahdollisesti olevat märät eristeet, jotta voitaisiin välttyä homeongelmilta.

Kondensoitumista estetään myös huolehtimalla katon ilmanvaihdosta. Jos ilma ei vaihdu riittävän hyvin harja- tai vaikka pulpettikaton alla, kuulet meiltä parhaat ratkaisut välikaton tuulettumisen tehostamiseksi. Kyseeseen voi tulla vaikka alipainetuuletin, minkä asennamme katon harjalle.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.