KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Etelä-Savo – kattotyö, millä parannetaan myös turvallisuutta

Kattolumityömme Etelä-Savossa etenevät turvallisesti ja ripeällä tahdilla, olipa kyse autokatoksen, taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, omakotitalon, paritalon, kesämökin tai jonkin ihan muun kiinteistön katon lumenpudotuksesta. Lumenpudottajiimme voi luottaa niin Enonkoskella, Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisilla, Juvalla, Kangasniemellä, Mikkelissä, Mäntyharjulla, Pertunmaalla, Pieksämäellä, Puumalassa, Rantasalmella, Savonlinnassa kuin Sulkavallakin – he tulevat paikalle sovittuna aikana (ja mahdollisimman pian yhteydenottosi jälkeen) ja tekevät turvallisesti myös lumenpudotuksen korkealta katolta. Tarvittaessa teemme lumenpudotuksen ja/tai jääpuikkojen poiston nimittäin nosturiautolla. Lumenpudotus huopakatolta, tiilikatolta tai peltikatolta tapahtuu kattoa tai sen yksityiskohtia rikkomatta, eivätkä talon asukkaat tai ohikulkijat joudu vaaraan töiden takia. Entä hinta? No, hinta on aina yhtä kilpailukykyinen, ja yksityisasiakas voi hakea töistä kotitalousvähennystä. Rahoitus on yksi tapa maksaa kattolumityöt Etelä-Savossa, ja sitä voi hakea kotisivujemme kautta.

Miksi lumenpudotusta tarvitaan? Sille on kaksi syytä, ja joskus kattolumitöitä tarvitaan niiden molempien takia. Ensimmäinen syy vähentää katon lumimassoja on turvallisuus. Katolta putoava lumi ja jää voi aiheuttaa pahoja vahinkoja, ja on taloyhtiön tai talon omistajan vastuulla ehkäistä ne ennalta. Toinen syy on peltikaton, tiilikaton tai bitumikaton kunto. Jos lunta on liikaa katon kantokykyyn nähden, voi katto painua luokalle, ja kevytrakenteinen katto (esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen katto) voi sortuakin. Lumen paino voi rikkoa kattoa muutenkin, ja aiheuttaa kattovuodon. Kun lumet kevään tullen tahtovat pudota katolta, voivat ne repiä mukaansa erilaisia kattotarvikkeita, jolloin kattoon jää vuotoalttiita reikiä ja muita vaurioita.

Mitä muita talvisia kattohuoltoja teemme Etelä-Savossa kuin lumenpudotukset?

Harjakaton ja esimerkiksi tasakaton lumenpudotuksien lisäksi teemme kaikkialla Etelä-Savossa myös muut talviset kattohuollot, eli vesikourujen sulatuksen vesihöyryllä sekä jääpuikkojen poistamisen. Rännien lisäksi voimme sulattaa jään myös katon reunoilta.

Lumentuloa ei voi estää, mutta lumen aiheuttamia vahinkoja voi ehkäistä. Lumen pudotus katolta ei ole ainut tapa ehkäistä lumivaurioita Etelä-Savossa: toinen on lumiesteiden asennus. Hanki lumiesteet katolle viimeistään silloin, jos kattokaltevuus on 1:8 tai enemmän, sillä silloin lumiesteet ovat pakolliset.

Katolle syntyviä jääpaanteita ja räystäiltä roikkuvia jääpuikkoja voi estää, jos kyseessä on lämmön karkaaminen yläpohjan läpi. Katon lisälämmöneristys hillitsee sekä lämmön karkaamista että jään muodostumista. Muita seurauksia ovat kondensoitumisen väheneminen ja lämmityskustannusten pieneneminen.

Rännien jäätyminen kertoo ränneissä olevista roskista – omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi mökin rännien puhdistus syksyllä on paras tapa estää sadevesijärjestelmän jäätyminen. Samalla teemme aina rännien kuntotarkastuksen, sillä jos rännien kaadot antavat väärään suuntaan, jää ränneihin vettä, mikä voi jäätyä talvella. Olemassa on myös sähköllä toimivia sulanapitokaapeleita, joilla talon sadevesijärjestelmän sulana pysyminen voidaan varmistaa. Tasakatolla oleviin kattokaivoihin voidaan asentaa lämpövastukset, mutta kattokaivotkin on (lämpövastuksista huolimatta) putsattava kaksi kertaa vuodessa tukosten ehkäisemiseksi.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.