KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Fiskars – Aluskatteen antamaa suojaa kosteudelta ei voi mikään korvata

Omakotitalojen, paritalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (siis rivitalojen ja kerrostalojen) ynnä muiden kiinteistöjen aluskatteilla on suuri rooli kattorakenteiden suojelijana. Jos katto vuotaa – uusikin katto voi alkaa vuotaa esimerkiksi myrskyn aiheuttamien vaurioiden takia – tai jos välikatolle ilmestyy asunnosta karannutta lämpöä, ohjaa aluskate kosteuden pois kattorakenteita pilaamasta. Peltikaton, huopakaton ja tiilikaton aluskatteet tekevät vuotavan katon korjaamisesta paljon halvempaa ja helpompaa. Jos vanhassa rakennuksessasi ei vielä ole aluskatetta, tilaa uusi aluskate ja sen asennus meiltä. Ota yhteyttä myös silloin, jos tarvitset aluskatteen korjausta ja paikkausta Fiskarsissa, muualla Raaseporissa tai sen naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa tai Lohjalla. Vain ehjä aluskate voi toimia kattorakenteiden ja eristeiden korvaamattomana suojelijana, joten peltikaton ja tiilikaton aluskatteen kunto kannattaa selvittää kaksi kertaa vuodessa. Kaikenlaiset viat aluskatteessa johtavat yleensä aluskatteen osittaiseen uusimiseen. Aluskate voidaan uusia osittain niin jiirin eli sisätaitteen, savupiipun, kattoluukun kuin jonkin muunkin läpiviennin kohdalta.

Meillä on tapana laittaa katto kerralla kuntoon Fiskarsissa, siksi teemme tarvittaessa tarjouksen myös läpivientien ja saumausten tiivistyksestä – tai esimerkiksi piipun pellittämisestä. Piipun pellitys peltisepän työnä suojaa piippua kulumiselta ja vesivuodoilta, ja työ on helposti yhdistettävissä aluskatteen korjaamiseen piipun kohdalta. Tulemme paikan päälle tarkastamaan, mitä katto, aluskate ja kattotarvikkeet oikein tarvitsevat, jotta kattokokonaisuus saataisiin priimakuntoon. Alkukatselmuksen jälkeen annamme kilpailukykyisen ja yksityisasiakkaalle myös kotitalousvähennyskelpoisen tarjouksen katon kunnostamisesta täyden palvelun pakettina. Yhteistyökumppaniltamme saatava rahoitus sopii niin isojen kuin pienienkin kattourakoiden rahoittamiseen – voit kysyä siitä lisää asiantuntijoiltamme tai siirtyä lukemaan siitä lisää kotisivujemme kautta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Fiskars – virheet aluskatteen asennuksessa voivat johtaa kosteusvaurioihin

Aluskate on olemassa sen takia, että kattovuoto harjatiilen kohdalta tai vaikkapa huonokuntoisesta saumasta ei aiheuttaisi katon vesivahinkoa sen korkeintaan puolen vuoden aikana, minkä kato saattaa ehtiä vuotaa (koska katot kuuluu tarkastaa joka kevät ja syksy, saa kattovuoto jatkua maksimissaan puoli vuotta). Aluskate ottaa vastaan vesikaton läpi valuvan kosteuden, ja kyydittää sen saman tien alaräystäille. Jos aluskate on asennettu väärin tai jos se on vuosien mittaan mennyt rikki, ei se pysty toteuttamaan tehtäväänsä, vaan vesikaton läpi vuotavat vedet pääsevät kastelemaan katon puurakenteet ja yläpohjan eristevillat. Tämä voi johtaa laho- ja homevaurioihin Fiskarsissa.

Kun tarvitset uutta aluskatetta ja sen asentamista tai vanhan aluskatteen paikkausta, luota meihin. Me teemme aluskatteen asennuksen ja osittaisen uusimisen virheettömästi. Aluskate tulee asennettua oikein päin ja ihanteelliselle kireydelle, eli ei liian tiukalle tai liian löysälle. Aluskatteen asennus tapahtuu oikein myös piipun, liesituulettimen hormin ja muiden kattoläpivientien kohdalta. Jos katto sattuisi vuotamaan läpiviennistä, ei kosteus silloinkaan pääsisi aiheuttamaan kosteusvaurioita oikeaoppisten ylösnostojen ansiosta.

Peltikaton ja tiilikaton aluskate Fiskarsissa suojaa kondenssikosteudeltakin

Peltikaton ja tiilikaton aluskate suojaa myös kondenssikosteudelta ja sen aiheuttamilta kosteusvaurioilta. Kondenssikosteus voi aiheuttaa merkittäviä laho- ja homeongelmia niin Fiskarsissa kuin muuallakin Suomessa, joten kannattaa kiinnittää huomiota paitsi aluskatteen kuntoon, myös yläpohjan eristyksen riittävyyteen ja välikaton tuuletuksen toimivuuteen.

Nykyaikaiset aluskatteen torjuvat kondensoitumista erityisen tehokkaasti, sillä niiden hengittävä rakenne sallii kosteuden haihtumisen pois yläpohjasta. Vanhemmat, kondenssisuojatut aluskatteet toimivat siten, että ne ohjasivat kondenssikosteuden pois kattorakenteita ja eristeitä kastelemasta.

Kondenssikosteus on lämpimästä ilmasta viileissä olosuhteissa tiivistyvää vettä, ja talvisen kylmään yläpohjaan karkaava sisälämpö on otollinen kondenssikosteuden muodostaja. Tuuletuksen tehostaminen ja eristeiden lisääminen auttavat ehkäisemään kondensoitumista.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.