KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Fiskars – Lumivaipasta voi tulla liian painava

Talvinen maisema on kaunis, sillä lumi tekee kaikesta puhtaan valkoista – myös talojen katoista. Katolle oleva lumivaippa saattaa talven mittaan muuttua liian painavaksi, ja silloin tarvitaan lumen pudotusta autokatoksen, taloyhtiön eli kerrostalon tai rivitalon, omakotitalon, kesämökin, paritalon tai jonkin muun kiinteistön katolta – muussa tapauksessa katto ja kattorakenteet voivat vaurioitua.

Fiskarsissa, Raaseporissa sekä sen naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa ja Lohjalla talvet ovat yleensä melko vähälumisia, ainakin Pohjois-Suomeen verrattuna. Jos Etelä-Suomessa tarvitsee lumenpudottajien palveluksia, on kyse usein siitä, että katolta uhkaa pudota lunta ja jäätä ohikulkijoiden päälle. Painavan, mahdollisesti myös jäänsekaisen lumen alle olisi hyvin vaarallista jäädä. Jos tällainen riski on olemassa, ota yhteyttä ja tilaa meiltä lumenpudotus matalalta tai korkealta katolta.

Lumenpudotusta voi tarvita tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta myös siksi, että lumi uhkaa pudota alas katolta niin, että se rikkoo samalla kattoa. Lumen liikkeet voivat irrottaa kattotiiliä, kattopeltejä, kattosillat, rännit tai muut kattotarvikkeet, ja tällainen johtaa katon reikiintymiseen ja vuotamiseen. Lumen putoaminen ylemmältä katolta alemmalle (esimerkiksi terassin tai kuistin katolle) voi aiheuttaa vakaviakin vaurioita. Lisäksi on huomattava se, että epätasainen rasitus voi saada katon vaurioitumaan, joten jiirin päälle tai lappeen toiseen päähän kinostuneet lumimassat on syytä poistaa Fiskarsissa.

Monet lumen liikkeistä aiheutuneet ongelmat voidaan ehkäistä asentamalla, huoltamalla ja korjaamalla lumiesteet. Lumiesteet – nimensä mukaisesti – estävät lumen liikkeitä ja niistä syntyviä vaurioita. Lumiesteet ovatkin pakolliset aina, kun katon kaltevuus on 1:8 tai enemmän. Lumiesteet eivät kuitenkaan kevennä lumimassan painoa (kuutiometri suojalunta voi painaa jopa yli 350 kg). Mikäli katolla on hurja määrä lunta, ota yhteyttä ja teetä meillä kotitalousvähennyskelpoinen lumenpudotus tasakatolta tai vaikka harjakatolta! Tarvittaessa teemme lumenpudotuksen nosturiautolla. Rahoituksestakaan ei tarvitse murehtia, sillä yhteistyökumppanillemme on sopiva laina valmiina.

Jääpuikkojen poistamistakin voi tarvita Fiskarsissa

Lumenpudotusta ei tarvita Fiskarsissa läheskään joka vuosi, mutta rännien sulatus vesihöyryllä tai jääpuikkojen poistaminen ränneistä tai räystäiltä voi tulla kyseeseen. Tilaa jäänsulatus katolta ja ränneistä meiltä, niin urakka hoituu turvallisesti, kattoystävällisesti ja erinomaisella hinta-laatusuhteella!

Rännien jäätymistä voi estää puhdistamalla ne joka syksy, ja tarkastamalla samalla niiden kaadot ja yleiskunnon. Olemassa on myös sähkökäyttöisiä sulanapitokaapeleita, joiden avulla jäätymistä voidaan torjua entistäkin paremmin. Jos jäätä kuitenkin syntyisi, ei sitä ole syytä poistaa hakkaamalla, vaan nimenomaan vesihöyryn kuumuudella.

Kattojää sekä räystäiden vaaralliset jääpuikot voivat johtua lämpövuodoista. Lämpö saadaan pysymään paremmin rivitaloasunnossa, omakotitalossa tai esimerkiksi huvilassa, kun yläpohja lisäeristetään. Extraeristeet mahtuvat yleensä paikoilleen muitta mutkitta, mutta tarvittaessa olemme valmiit ja kykeneväiset tekemään vaikka katon korotuksen katon lisälämmöneristyksen mahdollistamiseksi. Lisäeristeet näkyvät asunnon lämmityskustannuksissa jo seuraavana talvena.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.