KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hämeenlinna – Aluskatteen kunnosta kannattaa huolehtia

Ei ole yhdentekevää, missä kunnossa omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja jonkin muun kiinteistön aluskate on Hämeenlinnassa. Aluskate toimii oikein vain, jos se on ehjä ja oikein asennettu joka kohdasta. Mikäli tilanne ei ole näin hyvällä tasolla, ota yhteyttä – Hämeenlinnan lisäksi myös Akaassa, Asikkalassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Hollolassa, Janakkalassa, Lopella, Padasjoella, Pälkäneellä, Tammelassa, Urjalassa ja Valkeakoskella!

Aluskate kuuluu asentaa yhtä aikaa katon kanssa. Vaikka aluskatteet ovat todella kestäviä, on aluskatteiden korjaaminen ja paikkaaminen melko yleistä. Joskus voi olla tarvetta aluskatteen korjaamiselle esimerkiksi jiirin eli sisätaitteen kohdalta, tai aluskatteen uusimiselle. Tarpeen on voinut aiheuttaa esimerkiksi aluskatteen väärä asennustapa tai aluskatteen päällä pitkään ollut vesi, mikä on haurastuttanut tiilikaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton aluskatteen.

Luota kaikissa tiilikaton, huopakaton ja peltikaton aluskatetta koskevissa asioissa meihin – meiltä saat asiantuntemusta kilpailukykyisillä hinnoilla, ja yksityisasiakkaille avautuu mahdollisuus kotitalousvähennyksen hakemiseen. Yhteistyökumppaniltamme voi hakea rahoitusta niin aluskatteen osittaiseen uusimiseen kuin läpivientien ja saumausten tiivistykseenkin.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Hämeenlinna – laho- ja homevauriot hyvä estää ennalta

Aluskatteen asentaminen, aluskatteen korjaus ja paikkaus ja aluskatteen osittainen uusiminen Hämeenlinnassa ovat ne tavat, joilla kattorakenteiden suoja kosteusvaurioilta voidaan maksimoida.  Aluskatteen tehtävät liittyvät juuri kattorakenteiden suojaamiseen laho- ja homevaurioilta. Vesikate voi alkaa vuotaa jonain päivänä, ja silloin tarvitaan aluskatetta, mikä on vedenpitävä ja kireälle vedetty. Aluskate (ehjä ja oikealla tavalla asennettu) ottaa vastaan vesikaton läpi valuvat vedet ja vie ne heti alaräystäille – näin ne päätyvät pois kattorakenteiden luota. Jos puurakenteet pääsisivät kastumaan, voisivat ne lahota, ja yläpohjan eristeiden kastuminen voisi johtaa homevaurioihin.

Lahoa ja hometta voi syntyä katon alle myös kondenssikosteuden takia, eli aina ei ole kyse tiilikattovuodosta, huopakattovuodosta tai peltikattovuodosta. Kondenssikosteus on kosteutta, mitä voi tiivistyä lämpimästä ilmasta sen päädyttyä viileään tilaan. Aluskate (joko kondenssisuojattu tai hengittävä), hyvin tuulettuva yläpohja ja kunnolliset yläpohjan eristeet estävät kondenssikosteuden aiheuttamia vesivahinkoja Hämeenlinnassa.

4 tapaa välttyä aluskatteen korjaukselta Hämeenlinnassa

Aluskatetta voidaan joutua jossain vaiheessa korjaamaan esimerkiksi jonkin läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoikkunan kohdalta. Jotta aluskatteen korjaus ja paikkaus tulisi tehtyä pian tarpeen syntymisen jälkeen, kannattaa peltikaton ja tiilikaton aluskatteen kunto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – eli yhtä usein, kuin koko muukin kattokokonaisuus tarvitsee kuntotarkastusta.

Tarve korjata aluskatetta Hämeenlinnassa voi johtua aluskatteeseen pitkiksi ajoiksi sitoutuneesta kosteudesta, sillä pitkäaikainen kosteusrasitus voi haurastuttaa myös aluskatteen. Syynä voivat olla myös pikkulinnut. Tässä neljä tapaa aluskatteen kunnon tukemiseen Hämeenlinnassa!

Ensimmäinen on tietenkin oikea asennustapa, sillä liiallinen kireys voi saada aluskatteen repeämään, ja liian löysällä oleva aluskate kerää vettä päälleen. Syntyneen vesipussin pohja pettää enemmin tai myöhemmin.

Toinen tapa on tarkastaa vesikatteen tiiviys joka kevät ja syksy, ja puuttua vuotaviin saumoihin tai esimerkiksi epätiiviisiin läpivienteihin nopeasti – näin aluskatteelle ei päädy paljoa vettä.

Kolmas tapa on tarkastaa myös aluskatteen kunto kattotarkastuksien yhteydessä, ja poistaa aluskatteelle mahdollisesti päätyneet roskat. Roskat sitovat aluskatteeseen kosteutta, ja kosteus voi saada aluskatteen haurastumaan. Jotta roskia ei pääsisi aluskatteelle, on hyvä hankkia harjatiivisteet – ja nimenomaan hengittävät sellaiset.

Neljäs tapa on estää lintujen pääsy katon alle, jotta kiusaus nokkia aluskatetta ei nousisi liian suureksi. Lintuverkot katon räystäiden tuuletusaukoissa pitävät myös muut pieneläimet poissa omakotitalon tai vaikkapa rivitalon katon alta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.