KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Hämeenlinna – Näin kattovuodosta ei aiheudu isompia ongelmia

Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa pitkään, voi kosteus aiheuttaa isoja ongelmia katon alla. Kosteus voi levitä seiniin, ja sisäkatosta voi tippua vettä lattioille. Kosteus voi aiheuttaa ongelmia myös lahon ja homeen kanssa. Paras tapa estää kattovuotoa aiheuttamasta pahempia ongelmia on puuttua kaikkiin kattovuotoihin nopeasti – myös siihen, jos katto vuotaa piipun juuresta. Sitäkään ei kannata jättää huomioimatta, että kattoikkuna vuotaa, tai että katon sisätaite (jiiri) vuotaa Hämeenlinnassa. Kattovuodot tulevat huomattua mahdollisimman nopeasti, kun tasakatto tai vaikka harjakatto kaikkine yksityiskohtineen tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Meiltä saat ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöiden, myös katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä, joten kannattaa olla asiakkaamme. Tarjoamme kotitalousvähennyskelpoista, kiistattoman ammattitaitoista ja nopeaa katonkorjauspalvelua niin Hämeenlinnassa, Akaassa, Asikkalassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Hollolassa, Janakkalassa, Lopella, Padasjoella, Pälkäneellä, Tammelassa, Urjalassa kuin Valkeakoskellakin – ja kaikkiin kattotöihimme voi hakea rahoitusta yhteistyökumppaniltamme.

Tyypillisiä syitä huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuotamiselle

Kaikkia kattovuotoja ei voi ehkäistä ennalta Hämeenlinnassa. Talvi on kova koettelemus niin tiilikatoille, huopakatoille kuin peltikatoillekin – sekä uudet että vanhat katot voivat alkaa vuotaa talven mittaan, mutta vuoto paljastuu usein vasta katon kevättarkastuksen yhteydessä. Kevättarkastuksessa paljastuva kattovuoto on usein kattovuoto jonkin läpiviennin kohdalta. Esimerkiksi, kattoluukku voi vuotaa, jos lumimassat ovat painaneet sitä talven mittaan. Kyse voi olla myös siitä, että katto vuotaa TV-antennin kohdalta, tai että katon viemärintuuletusputki vuotaa. Jos katto vuotaa jonkin ilmanvaihtoputken tai vastaavan läpiviennin kohdalta, on katolta alas tuleva lumi saattanut irrottaa katosta putkia ja hormia, ja katto vuotaa jäljelle jääneistä rei’istä. Talvisia kattovuotoja voi ehkäistä lumenpudotusten, lumiesteiden ja kattotarvikkeiden kiinnikkeiden tarkastamisen avulla, mutta katto voi kaikesta huolimatta vuotaa useiden kymmenien vuosien mittaisen käyttöikänsä aikana.

Peltikatto, tiilikatto tai huopakatto voi vuotaa myös vanhuuttaan. Vuodet ja niiden mukanaan tuomat rasitukset kuluttavat vesikatemateriaalia. Peltikatolla tämä näkyy ruostumisena, ja tiili- sekä bitumikatoilla sammaloitumisena, rapautumisena ja halkeilemisena. Kattohuolloilla voi hidastaa katon kulumista, mutta jossain vaiheessa katto on pakko uusia. Huopakaton maksimikäyttöikä on noin 40 vuotta, kun taas esimerkiksi peltikaton teoreettinen käyttöikä on noin 50 vuotta. Meiltä kuulet lisää tavoista parantaa katon rasituksensietokykyä ja estää jo ennalta tyypillisimmät kattovuodot Hämeenlinnassa.

Miten aluskate vaikuttaa piipunjuurivuodon korjaamiseen Hämeenlinnassa?

Vesikatteen alla olevalla aluskatteella ja sen kunnolla on suuri merkitys siihen, miten piipunjuurivuoto, jokin muu vuotava läpivienti tai esimerkiksi harjatiilen kohdalta vuotava katto korjataan Hämeenlinnassa. Jos aluskate on oikein asennettu ja tiivis, on se ohjannut vedet pois katon alta, eikä kattovuoto ole aiheuttanut katon vesivahinkoa. Katon korjaamiseksi riittänee vesikaton paikkaus, eli esimerkiksi kattoläpiviennin korjaus, rikkinäisten tiilien vaihto, kattoreiän paikkaus, vuotavan sauman tiivistys tai ruosteisen kattopellin vaihto.

Jos aluskate vuotaa tai sitä ei ole olemassakaan, on kattovuoto todennäköisesti kastellut katon alla olevat rakenteet. Tässä tapauksessa korjaamme vesikatteen ja aluskatteen, vaihdamme märät villat ja kunnostamme kosteusvaurioiset puurakenteet. Puurakenteiden kunnostaminen voi tarkoittaa niiden kuivattamista tai uusimista: jos kattorakenteissa jo on lahoa, on ne pakko vaihtaa, muussa tapauksessa voi riittää kosteuden poistamisen kuivattamalla.

Jos katon ikä on korkea ja sen yleiskunto joko iäkkyyden tai kattovuodon takia huono, on kattoremontti vakavasti harkittava vaihtoehto. Uusimme taatulla laadulla niin tiilikatot, peltikatot kuin huopakatotkin!

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.