KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hamina – Aluskate ei toimi, jos se on rikki

Haminassa omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai minkään muunkaan kiinteistön aluskate ei toimi, jos se on rikki. Aluskatteen voi rikkoa väärä asennustapa, eli aluskatteen asentaminen liian kireälle. Jatkuva rasitus saa aluskatteen ennen pitkää ratkeamaan. Aluskate voi mennä rikki myös siksi, että se on asennettu liian löysälle. Jos aluskate roikkuu löysänä, kerää se päälleen vettä, vaikka aluskatteen materiaali ei kestä kovin hyvin pitkäaikaista kosteusrasitusta. Vesi saa aluskatteen haurastumaan niin, että se alkaa vuotaa. Aluskatteen korjaustarpeet voivat johtua myös aluskatteelle päätyneistä lehdistä ja muista roskista, sillä nekin sitovat aluskatteeseen kosteutta jouduttaen aluskatteen haurastumista. Harjan tuuletusaukkoihin kannattaakin hankkia hengittävät tiivisteet, jotta puiden lehdet ja muut roskat eivät aiheuttaisi aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeita.

Aluskatteen osittainen uusiminen voi olla myös katon alle päässeiden lintujen syytä – siksi kannattaa tiivistää myös räystäiden tuuletusaukot. Lintuverkot eivät vaikeuta välikaton tuulettumista, mutta pitävät tirpat pois katon alta. Olipa syy aluskatteen hajoamiselle mikä tahansa, tulee aluskate korjata pian sen hajottua. Puolivuosittaisten kattotarkastuksien ansiosta aluskate saadaan korjattua esimerkiksi jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta mahdollisimman pian.

Me olemme kattokorjauspalvelu, joka tekee kaikki peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteisiin liittyvät työt niin Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Luumäellä, Miehikkälässä kuin Virolahdellakin. Ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous aluskatteen korjauksesta, osittaisesta uusimisesta tai uuden aluskatteen asennuksesta. Omakotitalon ja kesämökin kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä, jos ne on teetetty meillä, ja yhteistyökumppanimme tarjoaa asiakkaidemme haettavaksi joustavan rahoituksen.

Aluskatteen asennukselle ja uusimiselle Haminassa ei ole vaikea löytää perusteita

Aluskatteen asentaminen tai aluskatteen korjaus esimerkiksi savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta on kattotyö, mille ei ole vaikea löytää perusteita. Mikä tahansa katto voi alkaa vuotaa jossain elinkaarensa vaiheessa – elinkaaren, mikä voi olla katteesta riippuen jopa 70–100 vuoden mittainen. Kattovuoto on paljon helpommin korjattavissa, jos aluskate estää katon vesivahingon (katon vesivahingolla tarkoitetaan katon alla olevien puurakenteiden ja villojen kastumista). Vuotava tiilikatto, peltikatto tai huopakatto saadaan kuntoon kenties vain tiivistämällä vuotava kohta, jos heti vesikaton alla oleva aluskate on ottanut vuotovedet vastaan ohjaten ne räystäille ja ulos katolta.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet Haminassa suojaavat katon rakenteita ja eristevilloja myös kondenssikosteudelta. Kondensoituminen tarkoittaa lämpimästä ilmasta (esimerkiksi asunnon sisältä karkaavasta lämmöstä) viileässä tilassa (esimerkiksi talven kylmentämällä välikatolla) tiivistyvää kosteutta. Aluskate ohjaa kosteuden pois katolta, jotta se ei tiivistyisi välikaton pinnoille. Myös kondenssikosteus voi aiheuttaa laho- ja homevaurioita Haminassa, joten aluskate on varsin tarpeellinen osa kattokokonaisuutta.

Miksi aluskate korjataan Haminassa uusimalla se osittain?

Jos housuihin tulee reikä, voidaan se parsia umpeen tai peittää paikkapalalla. Aluskatteen korjaus ja paikkausta ei voida tehdä ihan näin yksinkertaisesti, sillä paikkauskohtien ei voi luottaa pitävän vettä kovin kauaa. Jos aluskatetta pitää korjata jiiristä tai esimerkiksi savupiipun kohdalta, on paras tehdä aluskatteen osittainen vaihto. Läpivientien korjaukset liittyvät usein siihen, ettei aluskatteen ylösnostoja ole tehty oikeaoppisesti, eikä aluskate tuolloin anna riittävää suojaa kattovuodoilta läpivientien kohdalta. Päästä meidät asialle, niin aluskatteesi on pian priimakunnossa, ja kattorakenteet ovat hyvin suojattuina kosteudelta!

Koska meidän periaatteemme on laittaa katto kerralla kuntoon, teemme samaan syssyyn myös läpivientien ja saumausten tiivistyksen, tai mitä kattosi ikinä tarvitseekaan Haminassa. Aluskatteen korjaukseen piipun kohdalta on helppo yhdistää vaikka piipunpellitys.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.