KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Hamina – Kattovuotojen korjauksessa kannattaa luottaa meihin

Meidän asiantuntemuksemme on enemmän kuin paikallaan, jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Haminassa. Kattovuoto voi aiheuttaa hankalia ongelmia, jos kattoa ei tiivistetä asianmukaisesti, ja jos kaikkia jo syntyneitä kosteusvaurioita ei saada korjattua. Me tiedämme, miten toimia, jos katto vuotaa piipun juuresta, tai jos kattoluukku vuotaa. Osaamme kunnostaa katon alta mahdollisesti löytyvät kosteusvauriot ja saattaa katon kaikin puolin niin tiiviiseen kuntoon, että sen alla kelpaa taas asua. Jos katon yleiskunto olisi ehtinyt mennä niin huonoksi, ettei kattoa saataisi tarpeeksi luotettavaan kuntoon katon osittaisella korjauksella, tekisimme tarjouksen katon uusimisesta. Uusi katto kestää sateita, talvia, myrskyjä ja paahteisia kesiä huomattavasti parempi kuin vanha, iän painama katto. Ensisijaisesti kuitenkin teemme tarjouksen katon korjaamisesta, ellei kyseessä ole varttikatto. Varttikatot on lain mukaan aika uusia niin Haminassa, Kotkassa, Kouvolassa, Luumäellä, Miehikkälässä kuin Virolahdellakin, jos niihin ilmaantuu jotain korjattavaa.

Olipa oikea ratkaisu kattovuodon (esimerkiksi katon sisätaitteesta eli jiiristä alkaneen kattovuodon) korjaamiseen sitten kattokorjaus tai kattoremontti, voi sille hakea kauttamme rahoitusta. Yhteistyökumppanimme saa rahoituksen järjestymään nopeasti, mikä on tärkeää, kun katto vuotaa – katon tiivistyksen lykkääntyminen voi saada kosteusvauriot vain pahenemaan. Entä kotitalousvähennys? Kyllä, voit hakea myös kotitalousvähennystä, mikäli on kyse omakotitalon tai kesämökin vuotavan katon korjaamisesta.

Vuotaako huopakatto, peltikatto tai tiilikatto piipun juuresta?

Yksi yleinen syy sille, että huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Haminassa, on kattoläpiviennin tiivisteiden pettäminen. Katon läpivienti vuotaa, jos aika on saanut sen tiivisteet haurastumaan niin, etteivät ne enää pysty pitämään vettä. Myös runsasluminen talvi voi saada jonkin kattoläpiviennin, esimerkiksi kattoikkunan, vuotamaan. Katto voi vuotaa myös antennin juuresta, ellei sitten käy niin, että katon viemärintuuletusputki vuotaa. Alkoipa kattovuoto vaikka katon ilmanvaihtoputkesta tai olipa kyse siitä, että katto vuotaa piipun juuresta, ota yhteyttä tähän katonkorjauspalveluun. Tiivistämme katon, korjaamme mahdolliset kosteusvauriot ja teemme kaupan päälle ilmaisen kattotarkastuksen. Tuon kattotarkastuksen aikana tarkastamme muiden kattoläpivientien ja muun kattokokonaisuuden tiiviyden. Jos huomaamme, että kattoa pitäisi korjata tai tiivistää ennakoivasti jostain muustakin kohdasta, antaisimme tarvituista kattotöistä hyvän tarjouksen. Tarvittaessa tarjoaisimme myös jotain kattovuotoja ehkäisevää kattohuoltoa tai esimerkiksi piipun pellittämistä. Piipunpellitys peltisepän työnä antaa paremman suojan piipunjuurivuodoilta kuin pelkkä piipun juuripellitys.

Miten rivitalon tai vaikka kesämökin kattovuotoja voi ehkäistä Haminassa?

Halvin kattokorjaus Haminassa on se, mitä ei tarvita laisinkaan. Monet tiilikattovuodot, huopakattovuodot ja peltikattovuodot voidaan ehkäistä kattohuoltojen avulla. Kattohuolloista tärkein on koko katon kunnon tarkastus, mikä tulisi tehdä kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastuksen jälkeen tiedetään, onko katossa joitain huonokuntoisia kohtia, mitkä tulee paikata kattovuotojen estämiseksi. Kattotarkastus kertoo myös, voidaanko tasakaton, harjakaton tai esimerkiksi aumakaton kuntoa kohentaa jollain kattohuollolla.

Tiilikaton tiiviys riippuu kattotiilien ehjyydestä, ja kattotiilet voidaan pitää ehjinä tiilikaton harjausten, sammaleenpoistojen ja kattomaalauksien avulla. Huopakate pysyy joustavana ja ehjänä, jos sen sammaloituminen estetään kattopuhdistuksilla ja sammaleentuhokäsittelyillä. Keski-ikäisen katteen joustavuus voidaan palauttaa pinnoittamalla katto uudestaan.

Peltikaton tiiviyttä syö ennen kaikkea ruoste, siksi aaltopeltikatot ja muut peltikatot tulisi puhdistaa puolivuosittain. Tärkeää on myös huolehtia maalipinnan kunnosta, sillä hyväkuntoinen maalipinta estää todella hyvin kosteutta ruostuttamasta kattopeltejä. Katon tiiviyden eteen voidaan tehdä myös sellainen temppu, että vanhat peltikattonaulat vaihdetaan paremmin paikoillaan pysyviksi kateruuveiksi – tämä vähentää myös myrskyvaurioiden todennäköisyyttä.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.