KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Hattula – Aluskate ei aina kestä saman verran kuin vesikatto

Ihannetapauksessa omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate kestää yhtä kauan kuin vesikatto, eikä sitä tarvitse välillä korjailla tai uusia (edes osittain). Aina ei kuitenkaan ole näin. Aluskate voi mennä rikki, tai sitten sen huomataan olevan väärin asennettu. Ota yhteyttä, jos tarvitset aluskatteen uusimista tai aluskatteen korjausta ja paikkausta! Me korjaamme aluskatteet niin Hattulassa kuin Hämeenlinnassa, Pälkäneellä ja Valkeakoskellakin. Meidän ammattilaisiimme voit luottaa: peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate on varmasti oikein asennettu, ja aluskatteen korjaus onnistuu täyden kympin arvoisesti.

Kaikki kattotyömme aluskatteen osittaisesta vaihdosta läpivientien ja saumausten tiivistykseen voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella. Tuota rahoitusta pääsee hakemaan kätevästi verkkosivujemme kautta. Kun urakka on ohi, voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä töiden osuudesta. Kotitalousvähennyksen hakemista varten kannattaa siirtyä Verohallinnon verkkopalveluun.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Hattula – aluskate suojaa kahdesta suunnasta tulevalta kosteudelta

Tiilikaton ja peltikaton aluskatteet on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, onhan mahdollista, että aluskatetta pitäisi korjata jiirin (sisätaitteen) tai jonkin läpiviennin (kuten kattoikkunan tai savupiipun) kohdalta. Vain ehjä ja oikein asennettu aluskate suojaa kosteusvaurioilta. Aluskate suojaa itse asiassa kahdesta suunnasta tulevalta kosteudelta, eli ensinnäkin kattovuodoilta ja toisekseen kondenssikosteudelta.

Jos katto alkaa vuotaa harjatiilen, piipun juuren tai vaikka kattoon tulleen reiän kohdalta, ottaa aluskate vastaan kaiken kosteuden ohjaten sen katon räystäille. Näin kattorakenteet ja yläpohjan eristeet eivät pääse kastumaan, vaikka katto vuotaa jonkin aikaa. Aluskatetta ei ole tarkoitettu kattorakenteiden ainoaksi suojaksi, joten vuotavan katon korjaamisella on kiire, vaikka katon alla tiedettäisiinkin olevan ehjän aluskatteen.

Miten aluskate suojaa kondenssikosteudelta? Ensiksi on paikallaan selvittää, mitä on kondenssikosteus. Kondenssikosteus on sitä vettä, mitä tiivistyy silloin, kun lämmin ilma joutuu tekemisiin viileämmän ilman ja viileiden pintojen kanssa. Kaikille tuttu esimerkki on jääkaapin avaaminen kesällä: lämmin ilma muuttuu hetkessä vedeksi jääkaapin viileälle takaseinälle. Kondenssikosteutta voi esiintyä myös katon alla, jos lämmintä ilmaa puskee viileälle välikatolle. Aluskate ohjaa kosteuden ulos, mutta lisäksi on kiinnitettävä huomiota ilmanvaihtoratkaisujen toimivuuteen ja eristeiden riittävyyteen. Meiltä voit tilata Hattulaan myös katon IV-työt ja/tai katon lisälämmöneristyksen.

Aluskatteen korjaus ja paikkaus Hattulassa – pari mahdollista selitystä

Kestävät ja laadukkaat aluskatteet eivät hevillä hajoa. Jos tarvitset aluskatteen korjausta tai osittaista uusimista Hattulassa, voi kyse olla aluskatteen väärästä asennustavasta – aina välistä törmätään väärinpäin olevaan aluskatteeseen tai aluskatteeseen, mitä ei ole nostettu ylös läpivientien kohdalta (asiaan kannattaa pikimmiten puuttua, sillä tuossa tapauksessa aluskate ei anna riittävää suojaa kattovuodoilta läpivientien kohdalta). Aluskate saattaa olla myös liian kireällä tai liian löysällä. Molemmat seikat altistavat aluskatteen haurastumiselle ja hajoamiselle.

Aluskate voi mennä rikki myös sen takia, että sen päällä on ollut pitkään kosteutta – esimerkiksi aluskatteelle päässeiden roskien takia, hidastavathan ne aluskatteen kuivumista. Harjatiivisteet estävät roskien ja esimerkiksi tuiskulumen pääsyn aluskatteelle – vinkki kannattaa laittaa korvan taa! Jos aluskatteella jo on roskia, kannattaa ne poistaa (teemme tällaisetkin kattotyöt Hattulassa).

Aluskatteen reiät voivat johtua myös katon alle mellastamaan päässeistä linnuista, siksi räystäidenkin ilmanvaihtoaukot kannattaa tiivistää. Tähän käytämme lintuverkkoja. Pieneläimet kannattaa muutenkin pitää pois katon alta, voivathan ne vaikka sotkea eristeitä. Muita pieneläinesteitä ovat pulupiikit, joiden avulla voidaan vähentää pulujen ja esimerkiksi naakkojen halukkuutta istua katon reunalla katolle kakkien.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.