KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Hattula – Kattovuodot korjaavien ammattilaistemme käsiin uskaltaa antaa joka katon

Jos omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Hattulassa, ota yhteyttä tähän kattokorjauspalveluun, sillä meiltä saat ammattitaitoista apua nopeasti. Korjaamme vuotavat katot Hattulan lisäksi myös Hämeenlinnassa, Pälkäneellä ja Valkeakoskella.

Jos kattoikkuna vuotaa tai jos katon ilmanvaihtoputki vuotaa, on tärkeää toimia nopeasti. Katon korjaamiseen voi riittää vesikaton tiivistys, jos aluskate on vielä ehjä. Jos aikaa ehti kulua, voi aluskate pettää, ja silloin kosteus voi päästä tuhoamaan katon alla olevia rakenteita. Kattokorjaus on kalliimpi, jos siihen liittyy kosteusvaurioiden kunnostusta.

Läpivientivuodot ovat melko tavallisia kattovuotoja. Katto voi vuotaa piipun juuresta tai antennin kohdalta. Kattoluukku voi vuotaa. Myös katon viemärintuuletusputki voi ruveta vuotamaan, ja syy löytyy silloinkin yleensä kattoläpiviennin tiivisteiden kulumisesta. Toinen vaihtoehto on, että tuuli tai lumi on irrottanut kattotarvikkeen niin, että katto vuotaa siitä, missä kattovaruste ennen oli.

Kattovuoto voi selittyä myös rakenteiden ikääntymisellä ja kulumisella. Olipa syy kattovuodolle missä tahansa, ota yhteyttä meihin, niin kiirehdimme korjaamaan kattosi avaimet käteen -periaatteella. Kattokorjaukselle saa yhteistyökumppanimme kautta rahoituksen, ja kotitalousvähennystäkin pääsee hakemaan, jos korjauttaa meillä omakotitalon tai mökin katon.

Huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa – miten kattokorjaus etenee?

Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto Hattulassa, tulemme paikan päälle selvittämään, mikä katolla on. Paikan päällä selviää myös sen, miten kattovuotoon kannattaa puuttua, ja kuinka edullisesti voimme tasakaton, harjakaton tai vaikkapa aumakaton korjata.

Jos kyse on läpivientivuodosta katolla, saattaa riittää kattoikkunan tai muun kattoläpiviennin tiivistys. Vuotava jiiri tai sauma saataneen kuntoon tiivistysaineella. Jos katossa on reikiä, paikataan ne tilanteen ja katemateriaalin edellyttämällä tavalla. Tiilikaton paikkaamiseksi voi sopia rikkinäisten tiilien vaihto. Huopakatossa olevan reiän päälle voitaneen kiinnittää paikkapala. Peltikaton korjaaminen voi tarkoittaa käytännössä reikiintyneiden kattopeltien vaihtamista.

Mikäli aluskatekin on vuotanut, on aluskate tiivistettävä yhtä aikaa vesikaton kanssa. Se, että aluskate on rikki, tarkoittaa usein sitä, että kosteus on päässyt pilaamaan katon alla olevia rakenteita. Jos puurakenteet ovat vain märät, voitaneen ne kuivattaa, mutta lahovaurioista ei pääse eroon kuin purkamalla ja uusimalla lahot kohdat. Näin on meneteltävä myös silloin, jos katon ulkopuuosista (esimerkiksi otsalaudoista) löytyy lahoa.

Märkiä villoja ei ripusteta kuivamaan, vaan ne puretaan ja hävitetään, jotta voitaisiin välttyä yläpohjan homevaurioilta. Tuomme tilalle uudet eristeet, joita voi olla enemmän kuin ennen.

Katto vuotaa sisätaitteesta tai läpiviennistä – miten sen olisi voinut ehkäistä Hattulassa?

Jos katto vuotaa jiiristä eli sisätaitteesta, on katolla saattanut olla jiirin päälle kasautunutta lunta. Lumenpudotusta tarvitaan Hattulassa aina, jos lumikuorma on jakautunut epätasaisesti, tai jos sen paino koettelee kattorakenteita. Myös silloin kannattaa tilata lumenpudotus, jos lumi uhkaa pudota katolta hallitsemattomasti ja vaarallisesti.

Läpivientivuotoja voi torjua asennuttamalla ja korjauttamalla läpiviennit ammattilaisilla. Eräs tärkeä tapa torjua monia erilaisia kattovuotoja Hattulassa on katon kunnon säännöllinen tarkastaminen. Kattotarkastus kertoo, onko katossa huonokuntoisia ja epätiiviitä kohtia, mitkä kannattaisi kunnostaa.

Kattotarkastus kertoo myös niistä huolloista, joilla tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotoja voi ehkäistä. Koska tiilikatto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta, kannattaa tiilet pitää kunnossa sammaleenpoistoilla. Huopakattovuoto voi johtua katon kuivumisesta – sitä voi ehkäistä katon pinnoitteen uusimisella. Peltikatto voi vuotaa kiinnityskohdista tai ruostevaurioiden takia. Ruostetta voi torjua erilaisilla kattohuolloilla, ja vanhat naulat tai ruuvit kannattaa vaihtaa uusiksi ruuveiksi.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.