KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Huittinen – Pari mielenkiintoista faktaa aluskatteista

Tässä artikkelissa kerromme pari mielenkiintoista faktaa omakotitalojen, paritalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (rivitalojen tai kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteista – faktoja, mitkä valaisevat sitä asiaa, miksi aluskatteen asentaminen ja aluskatteen korjaaminen sekä paikkaaminen ovat niin tärkeitä kattotöitä.

Jos kattosi tarvitsee uutta aluskatetta tai jos vanhaa aluskatetta on korjattava esimerkiksi jiirin eli sisätaitteen kohdalta, aloita ottamalla yhteyttä tähän kattofirmaan. Meiltä sujuvat tasokkaasti kaikki peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteeseen liittyvät työt Huittisissa – eikä vain Huittisissa, vaan myös Kokemäellä, Loimaalla, Punkalaitumella, Sastamalassa ja Säkylässä. Yksityisasiakas voi saada aluskatteen osittaisesta vaihtamisesta tai muusta kattotyöstä kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme tarjoaa rahoitusta, millä voi maksaa niin aluskatteen uusimisen kuin läpivientien ja saumausten tiivistyksenkin.

Aluskatteen oikea asennustapa on varsin tärkeä seikka, sillä esimerkiksi tiilikaton tai peltikaton aluskatteesta ei ole suurtakaan hyötyä, jos se on väärin päin, sitä ei ole nostettu läpivientejä vasten tai se kerää päälleen vettä liiallisen löysyyden takia. Kun teemme aluskatteen kunnon tarkastusta, emme kiinnitä huomiota pelkkään ehjyyteen vaan myös siihen, onko aluskate oikein asennettu. Jos aluskate on väärin päin, liian kireällä (mikä voi johtaa aluskatteen repeämiseen) tai liian löysällä, teemme tarjouksen aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta. Koko aluskatetta tuskin tarvitsee uusia, vaan aluskatteen osittainen uusiminen tai korjaustavan oikaisu riittää – asia selviää tapauskohtaisesti. Aluskatteen korjaus esimerkiksi jonkin kattoläpiviennin, kuten savupiipun tai kattoikkunan kohdalta, on merkittävä asia kattorakenteiden kannalta.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Huittisissa – aluskatteen hankkiminen suojaa laholta ja homeelta

Aluskatteen tulee siis olla oikein asennettu ja ehjä joka kohdasta, mutta miksi? Siksi, että ehjä aluskate voi vielä pelastaa tilanteen, jos omakotitalon tai vaikka rivitalon katto alkaa vuotaa Huittisissa. Aluskate on heti vesikatteen alla, ja se on tehty vedenpitävästä materiaalista, joten se ottaa sade- tai sulamisvedet vastaan. Mikäli aluskate on pingotettu sopivalle kireydelle, kuljettaa se vedet saman tien pois päältään. Vedet päätyvät katon alaräystäille ja sitä kautta ulos katolta. Katon alla olevat eristeet ja puurakenteet eivät kastu, vaikka katto vuotaisikin jonkin aikaa kattoikkunan tai vaikkapa jonkin jiirin kohdalta.

Jos omakotitalon tai rivitalon kattovuoto olisi johtanut kattorakenteiden kastumiseen, voisi kattorakenteissa nyt olla lahoa, ja lahovaurioiden kunnostus (mikä tarkoittaa samaa kuin puuosien vaihto) vaikuttaisi kattovuodon korjauksen kestoon ja kokonaiskustannuksiin. Jos lahoa ei vielä olisi päässyt syntymään, tulisi kastuneet kattorakenteet kuivattaa. Yläpohjan eristeitä ei voi kuivattaa, vaan kastuneiden villojen vaihto on ainoa tapa estää yläpohjan homevaurio.

Aluskate suojaa kattorakenteita myös kondenssiveden aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta. Kondenssivesi on lämpimästä ilmasta viileällä välikatolla tiivistyvää vettä. Jotta talvet sujuisivat ilman kondenssikosteutta, tulee huolehtia paitsi aluskatteen kunnosta, myös eristeiden riittävyydestä ja välikaton ilmanvaihdon toimivuudesta.

Miksi tiivisteet voivat ehkäistä aluskatteen paikkaustarpeita Huittisissa?

Aluskatteen voi rikkoa pitkään jatkuva kosteus, liiallinen kireys tai se, että pikkulinnut nokkivat sen rikki. Linnut ja muut pieneläimet on helppo pitää pois välikatolta – riittää, että räystäiden tuuletusaukot tiivistetään verkoilla. Jotta aluskatteelle ei päätyisi tuiskulunta tai kosteuden kuivumista hidastavia roskia, on harjankin tuuletusaukot hyvä tiivistää Huittisissa (mutta vain hengittävillä tiivisteillä). Ylimääräistä kosteusrasitusta voi minimoida myös paikkaamalla katon heti, jos jostain kohdasta alkaa vuotaa vettä aluskatteelle, ja korjaustarpeethan (sekä katon vaurioita vähentävien kattohuoltojen oikeat ajankohdat) selviävät puolivuosittaisten kattotarkastuksien avulla. Aina kun asioit kanssamme, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi, tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.