KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Huittinen – Kattovuoto voi yllättää kaikkina vuodenaikoina

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto voi vuotaa milloin tahansa, vuodenajasta tai katon iästä riippumatta. Keväinen kattovuoto voi johtua vaikka katolta alas pudonneen lumen mukana irronneista kattoturvatuotteista – jos katosta irtoaa esimerkiksi tikkaita väkisin, syntyy kattoon reikiä, joista voi päästä vettä katon alle. Kesällä sattuva kattovuoto voi johtua vaikka sammaleista, mitkä availevat bitumikattojen saumoja – tai auringosta, mikä voi kuivattaa vanhan huopakaton niin, että alkaa halkeilla. Syksyinen kattovuoto voi olla seurausta myrskystä – myrskystä, mikä on irrottanut osan kattotiilistä tai kattopelleistä. Talvinen kattovuoto voi johtua pakkasen rikkomista kattotiilistä tai altapäin sulavasta lumesta. Jos sulamisvesi ei pääse pois katolta, voi konesaumakattokin vuotaa Huittisissa.

Kattohuolloilla ja muilla asiantuntemusta osoittaen tehdyillä kattotöillä voidaan vähentää katon alttiutta vuotaa, mutta kokonaan kattovuotoja ei voida ottaa pois laskuista. Ota yhteyttä meihin, jos katto vuotaa piipun juuresta – tai jos haluat varmistaa, että katto pysyy mahdollisimman tiiviinä, eikä edes kattoikkuna vuoda. Me palvelemme kaikissa kattotöissä niin Huittisissa, Kokemäellä, Loimaalla, Punkalaitumella, Sastamalassa kuin Säkylässäkin, ja kattourakkamme voi rahoittaa kauttamme haettavalla rahoituksella. Yksityisasiakkaan kannattaa muistaa myös mahdollisuus kotitalousvähennykseen, ja ottaa siitä ilo irti.

Läpiviennit ja huopakaton, peltikaton tai tiilikaton vuotaminen Huittisissa

Huopakatto, tiilikatto tai peltikatto vuotaa esimerkiksi sen takia, että aika on kuluttanut vesikatteen ja vienyt mennessään sen tiiviyden. Vanhalla tiilikatolla voi olla paljon rikkinäisiä kattotiiliä, kun taas vanhalla peltikatolla saattaa olla laajalle levinneitä ruostevaurioita. Huopakatto kuivuu vanhetessaan, eikä enää kestä rasituksia kovinkaan hyvin. Ikä näkyy huopakatolla niin saumavuotoina, halkeamina, kupruina kuin muunakin kuluneisuutena.

Kattovuoto Huittisissa voi johtua myös katon läpivienneistä. Yleinen syy sille, että katto vuotaa läpiviennin kohdalta (eli jos vaikka kattoluukku vuotaa), on läpiviennin tiivisteiden vanheneminen. Ikä tekee tehtävänsä siis myös läpivientien tiivisteille.

Jos katto vuotaa antennin juuresta tai jos katon ilmanvaihtoputki vuotaa, voi kyse olla myös myrsky- tai lumivahingoista. Kova tuuli tai katolta rajusti putoava lumimassa voi repäistä mukaansa jonkin kattotarvikkeen, esimerkiksi viemärintuuletusputken, ja silloin katto vuotaa viemärintuuletusputken kohdalta. Lumi voi aiheuttaa myös jiirivuodon, eli sen, että katto vuotaa sisätaitteestaan. Liiat lumet ja varsinkin epätasaisesti jakautuneet lumet kannattaa poistaa, jotta katto tai sen rakenteet eivät vaurioituisi. Ota yhteyttä meidän ammattilaisiimme myös lumenpudotusten tiimoilta!

Aluskate auttaa, jos katon läpivienti vuotaa Huittisissa

Jos katto vuotaa Huittisissa esimerkiksi jonkin läpiviennin kohdalta, voi aluskate vielä auttaa välttymään katon vesivahingolta. Aluskate on viimeinen toivo myös silloin, jos katto vuotaa harjalta tai esimerkiksi irronneiden lumiesteiden synnyttämien reikien kohdalta. Jos katto vuotaa räystäiltä, ei aluskatteesta ole iloa, sillä katon vuotamisella räystäiltä viitataan yleensä siihen, että rännit ovat tukossa ja tulvivat yli äyräiden.

Aluskate on vettä pitävä kerros heti vesikatteen alla, ja sen tarkoitus on johtaa vesikaton läpi tulleet vedet heti ulos katolta. Aluskate estää myös lämpimästä ilmasta viileällä säällä tiivistyvää kondenssivettä aiheuttamasta vesivahinkoja omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katon alla. Aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, kuten myös vesikaton ja kaikkien sen läpivientien ja kattovarusteiden kunto.

Kattotarkastusta tarvitaan myös silloin, jos katto vuotaa Huittisissa. Kattotarkastuksen jälkeen tiedämme, miten katto ja mahdolliset kosteusvauriot kannattaa kunnostaa. Annamme hyvän tarjouksen joko katon osittaisesta korjauksesta tai kattoremontista, mihin päädytään vain sen ollessa väistämätöntä.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.