KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Ikaalinen – Aluskatteen kuntoa uhkaavat niin kireys, kosteus kuin linnutkin

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) ja muiden kiinteistöjen aluskatteiden on tarkoitus kestää saman verran vesikatteen kanssa. Joskus aluskatetta pitää kuitenkin korjata tai paikata. Joissain tapauksissa aluskate pitää jopa uusia ennen vesikatteen käyttöiän päättymistä. Jos tarvitset uutta aluskatetta, aluskatteen osittaista vaihtoa tai esimerkiksi aluskatteen korjausta jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta, luota meihin – me laitamme aluskatteet kuntoon niin Ikaalisissa, Hämeenkyrössä, Jämijärvellä, Kankaanpäässä, Parkanossa, Sastamalassa kuin Ylöjärvelläkin.

Aina kun teemme jonkin kattotyön Ikaalisissa tai sen naapurikunnissa, tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen, minkä aikana tarkastamme myös aluskatteen kuulumiset – jos katon alle vain on mahdollista kömpiä. Tarkastamme, että peltikaton ja tiilikaton aluskate on täysin ehjä, ja ettei sillä ole roskia tai seisovaa vettä (pitkäaikaisempi kosteusrasitus voi johtaa tarpeeseen korjata ja paikata aluskatetta). Varmistamme myös sen, ettei aluskate ole liian kireällä, ja etteivät linnut pääse nokkimaan aluskatetta. Tarvittaessa tarjoamme jotain aluskatteen tiiviyttä ja toimivuutta parantavaa kattotyötä, kuten läpivientien ja saumausten tiivistystä. Kun vesikate on mahdollisimman tiivis, ei aluskate haurastu kosteuden takia.

Kaikki kattotyömme voi rahoittaa partnerimme tarjoamalla rahoituksella, ja Verohallintoon kannattaa olla yhteydessä kotitalousvähennyksen tiimoilta. Koska kuulumme ennakkoperintärekisteriin, voi yksityisasiakas vähentää kattotyömme verotuksessaan.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Ikaalinen – Kosteusvaurioiden välttäminen tärkein syy aluskatteelle

On vielä käymättä läpi, miksi peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteita tarvitaan Ikaalisissa. Tärkein ja samalla ainoa syy asennuttaa aluskate, tarkastuttaa se kahdesti vuodessa ja tarpeen tullen korjauttaa on kosteusvaurioiden välttäminen. Kosteus uhkaa omakotitalon tai esimerkiksi paritalon kattorakenteita kahdesta eri suunnasta. Mikä vain katto voi alkaa vuotaa elinkaarensa missä tahansa vaiheessa. Vesikatteen tiiviydestä pidetään huolta muun muassa tarkastamalla ja tiivistämällä se, mutta aluskate on hyvä olla olemassa ”kaiken varalta”. Jos lumi- tai esimerkiksi myrskyvauriot saavat vesikaton vuotamaan kaikesta huolimatta, ottaa aluskate vedet vastaan ohjatakseen ne pois katon alta. Jos ulkokaton läpi vuotavat vedet saadaan ohjattua alaräystäille, eivät katon alla olevat puurakenteet kastu ja lahoa – eivätkä eristeet kastu ja homehdu.

Aluskatetta tarvitaan myös kondenssikosteuden aiheuttamien vesivahinkojen torjunnassa. Tiili- ja peltikaton alle voi talvella tiivistyä kondenssikosteutta – etenkin silloin, kun ulko- ja sisälämpötilojen erot ovat suurimmillaan. Kondenssikosteutta torjutaan huolehtimalla välikaton ilmanvaihdosta ja riittävästä eristyksestä, sillä näin asunnosta karkaavan lämmön määrä saadaan minimoitua, ja se vähäinenkin määrä lämpöä tuuletettua ulos. Aluskatteen osuus tässä kaikessa on se, että se ohjaa kosteuden ulos katolta tai – kuten nykyaikaiset, hengittävät aluskatteet – haihduttaa kosteuden lävitseen.

Aluskatteen korjaus Ikaalisissa suunnitellaan paikan päällä

Aluskatteen korjaus savupiipun, kattoikkunan tai muun läpiviennin kohdalta suunnitellaan paikan päällä, kuten kaikki muutkin aluskatteen korjaamiseen tai uusimiseen liittyvät työt Ikaalisissa. Tyypillisiä syitä aluskatteen korjaamiselle ovat kosteus, väärä asennustapa (kuten liiallinen kireys) ja aluskatetta nokkineet linnut.

Väärä asennustapa voi tarkoittaa myös sitä, että aluskate roikkuu löysällä ja pussittaa – tai sitä, ettei aluskatteen läpivientejä ole tehty oikealla tavalla. Aluskatteen pussittaminen johtaa siihen, että aluskate toimii nurinkurisesti: pussittava aluskate ei ohjaa vettä alaräystäille, vaan kerää sen päälleen, ja lopulta kovalla rasituksella olevan aluskatteen materiaali pettää ja hajoaa.

Läpiviennit tulee toteuttaa siten, että aluskatetta nostetaan savupiippua tai esimerkiksi erilaisia ilmanvaihtoon liittyviä putkia vasten. Kun aluskatteen läpiviennit on toteutettu näin, antaa se parhaan suojan läpivientivuodoilta – ota yhteyttä, niin korjaamme sinunkin aluskatteesi asennuksen!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.