KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Inkoo – Kireyskin voi rikkoa aluskatteen

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon tai kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate kestää hyvin aikaa. Se on tarkoitettu kestämään yhtä pitkään vesikatteen kanssa, mutta aina näin ei käy. Aluskate voi tarvita uusimista, tai vähintäänkin aluskatetta pitää korjata ja paikata. Aina kun teemme jonkin kattotyön Inkoossa, Raaseporissa, Lohjalla, Siuntiossa tai Kirkkonummella, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen. Jos katon alle pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta, käymme tarkastamassa myös aluskatteen kunnon. Liika kireys voi rikkoa aluskatteen, mutta niin myös aluskatteen päälle kerääntynyt vesi. Sekin on huono merkki, jos katon alle pääsee lintuja – linnut voivat nokkia aluskatteen rikki.

Aluskatteen korjaus voi johtua myös siitä, että aluskate on asennettu väärin läpivientien kohdalta – tällainen virhe on yllättävän yleinen. Tuolloin annamme tarjouksen aluskatteen korjauksesta piipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta Inkoossa.

Olipa kyse aluskatteen osittaisesta uusimisesta tai vaikka läpivientien ja saumausten tiivistyksestä, voi yksityisasiakas hakea siitä kotitalousvähennystä, kuulummehan ennakkoperintärekisteriin. Kattotöillemme, kuten peltikaton tai tiilikaton aluskatteen tiivistykselle, löytyy kauttamme myös rahoitus.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Inkoo – Ehjä aluskate pienentää kosteusvaurioiden riskiä

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskate pienentää kosteusvaurioiden (usein melko kalliisti korjattavien) riskiä Inkoossa. Siksi aluskate kannattaa asentaa jokaisen katon alle – ja siksi aluskate kannattaa aina tarvittaessa korjauttaa, vaikkapa sitten jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta.

Jos katon alla ei ole aluskatetta tai se on rikki ja vuotaa, voi katon läpi pääsevä kosteus kastella kattorakenteet, eristeet, sisäkaton, lattian, sisä- ja ulkoseinät sekä monet muut rakenteet. Kaikki katot voivat alkaa vuotaa – myös uudet katot ja katot, joista huolehditaan pikkutarkalla otteella. Kattovuoto voi syntyä vaikka lumi- tai myrskyvaurioiden seurauksena.

Hyväkuntoinen aluskate ottaa vastaan ulkokaton läpi valuvan veden, ja ohjaa sen kohti alaräystäitä. Katon puurakenteet eivät kastu laisinkaan, yläpohjan eristeistä puhumattakaan.

Aluskate suojaa myös kondenssikosteudelta, mikä voi aiheuttaa kosteus-, laho- ja homevaurioita tiilikaton tai peltikaton alla talviaikaan. Kondenssikosteuden alkuperä on rakennuksesta karkaavassa lämmössä ja kosteudessa. Jos eristeitä on niukasti, karkaa lämpöä enemmän kuin normaalitilanteessa. On tarkoitus, että lämmin ja kostea ilma tuulettuu pois katon alta, mutta jos välikaton ilmanvaihto toimii jähmeästi, voi lämpö jäädä muhimaan katon alle. Aluskate toimii joko haihduttaen kosteaa ilmaa välikatolta, tai ohjaten kosteuden pois katon alta muutoin. Lisäksi se estää lämmintä ilmaa tiivistymästä ulkokaton alapinnalle, mistä se voisi tipahdella villoihin. Tarvittaessa suosittelemme myös lisäeristeitä ja/tai katon IV-töitä.

Aluskatteen paikkaus Inkoossa vaatii asiantuntemusta

Kaikki aluskatteeseen liittyvät työt Inkoossa vaativat asiantuntemusta – asiantuntemusta, mitä taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille tarjoamme. Tilaa meiltä aluskatteen kuntotarkastus, väärin asennetun aluskatteen korjaus, rikkinäisen aluskatteen paikkaus (esimerkiksi aluskatteen osittainen uusiminen) tai vaikka roskien poisto aluskatteelta. Voimme asentaa aluskatteen myös vanhan katon alle, joten puuttuvaan aluskatteeseen ei aina tarvitse reagoida kattoremontilla.

Roskien poisto estää roskia sitomasta aluskatteeseen kosteutta, mikä voisi johtaa aluskatteen paikkaustarpeisiin. Jotta roskat pysyisivät jatkossa pois omakotitalon tai vaikka paritalon katon alta, voimme asentaa harjatiivisteet. Lintuverkot tiivistävät räystäiden tuuletusaukot sellaisiksi, etteivät linnut enää pääse nokkimaan aluskatetta tai tekemään pesää villoihin. Aluskatteen kuntoa varjellaan myös tarkastamalla katto usein, ja paikkauttamalla kaikki pienetkin vauriot nopealla tahdilla. Jos vesikatto vuotaa vaikkapa harjapellin kohdalta, nopeuttaa aluskatteelle päätyvä kosteus sen haurastumista, ja ajan kanssa se voi alkaa vuotaa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.