KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Karjaa – Aluskate ei saa vuoden turhakkeen titteliä

Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate ei tule koskaan saamaan vuoden turhakkeen titteliä – niin tarpeellisia tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen aluskatteet ovat! Aluskatteen tarkoitus on kestää yhtä kauan kuin vesikate suojaten kattorakenteita ja yläpohjan eristeitä kosteudelta. Jos näin ei jostain syystä käykään, uusimme aluskatteen Karjaalla. Tarvittaessa teemme aluskatteen osittaisen uusimisen tai pelkän aluskatteen korjauksen ja paikkauksen. Aluskate voidaan korjata vaikka jiiristä, eli katon sisätaitteen kohdalta. Muistathan tarkastaa tai tarkastuttaa peltikaton ja tiilikaton aluskatteen usein, jotta mahdolliset korjaustarpeet äkättäisiin nopeasti niiden synnyttyä.

Ota yhteyttä Karjaalla, Pohjassa, Tammisaaressa ja Raaseporin naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa sekä Lohjalla silloinkin, jos aluskatetta ei ole lainkaan asennettu, tai aluskate on asennettu väärin. Monet aluskatteet on asennettu väärin läpivientien kohdalta, mutta me osaamme korjata aluskatteen myös läpiviennin – eli esimerkiksi savupiipun tai kattoluukun – luota. Kaikki kattotyöt aluskatteen vaihtamisesta läpivientien ja saumausten tiivistykseen voi maksaa yhteistyökumppanimme järjestämällä rahoituksella, ja yksityisasiakkaalla on mahdollisuus hakea Verohallinnolta kotitalousvähennystä erilaisista kattotöistä.

Aluskatteen asentaminen, uusiminen ja korjaaminen ovat ammattilaisen kattotöitä Karjaalla

Kaikissa aluskatetta koskevissa kattotöissä kannattaa luottaa meidän ammattilaisiimme, sillä meillä on tarvittavaa kokemusta ja tietotaitoa. Tiedämme, miten kireälle aluskatteet tulee pingottaa – ei liian kireälle, jotta ne eivät ratkea, mutta ei liian löysällekään. Löysällä roikkuvasta aluskatteesta voi äkkiä tulla veden väliaikaisvarasto, vaikka aluskatetta ei ole tarkoitettu kestämään seisovaa vettä. Jotta aluskatteen ei tarvitsisi kestää seisovaa vettä Karjaalla, kannattaa kaikki kattopaikkaukset toteuttaa mahdollisimman nopeasti (tässä auttaa katon kunnon tarkastus aina puolen vuoden välein). On hyvä huomioida sekin, että aluskatteella oleva roskat sitovat katteeseen kosteutta – kaikki roskat on siis syytä poistaa, ja niiden pääsy aluskatteelle kannattaa estää katon harjan tuuletusaukkoihin asennettavilla, hengittävillä tiivisteillä. Meiltä sujuu luontevasti myös aluskatteen läpivientien toteuttaminen.

Jos aluskatetta kuitenkin pitää tiivistää Karjaalla, kannattaa silloinkin lähteä liikkeelle siitä, että ottaa yhteyttä meihin. Aluskatteen tiivistys on vaikeusasteeltaan varsin haasteellinen kattotyö! Tulemme paikan päälle selvittämään, miten aluskate kannattaa korjata, ja tarvitseeko katto jotain muutakin korjaus- tai huoltotoimenpidettä. Jos huomaamme lintujen vierailleen katon alla, tarjoamme räystäiden tuuletusaukkojen tiivistämistä lintuverkoilla, sillä näin tintit pysyvät jatkossa pois välikatolta.

Aluskatteen asentaminen Karjaalla kuuluu katon asentamiseen tai uusimiseen

Ennen aluskatteita ei käytetty, mutta pikkuhiljaa ne yleistyivät, ja nykyään ne ovat miltei itsestäänselvyys. Aluskate tulee asentaa katon asentamisen (tai uusimisen) yhteydessä, jotta joskus tulevaisuudessa mahdollisesti alkavat kattovuodot eivät aiheuttaisi katon vesivahinkoa. Kattovuoto on helpompi korjata Karjaalla, jos sen yhteydessä ei tarvitse uusia lahon vaurioittamia kattorakenteita tai uusia homeisia villoja yläpohjasta.

Aluskatteen toimintaperiaate on yksinkertainen, mutta nerokas. Aluskatteen on tarkoitus ottaa vastaan katon saumoista, jiireistä tai vaikka läpivienneistä valuvat vedet ja viedä ne ulos katolta, ennen kuin ne saavuttavat kattorakenteet. Aluskate onnistuu tässä, jos se on riittävän kireällä, täysin ehjä ja nostettu kaikkia läpivientejä vasten.

Aluskate voi suojata kattorakenteita myös kondensoitumisen aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta, sillä aluskate estää lämmintä ilmaa tiivistymästä kosteudeksi ulkokaton viileälle alapinnalle. Modernit aluskatteet ovat hengittäviä, mikä kuivaa yläpohjaa ylimääräisestä kosteudesta. Kannattaa silti tarkastaa, onko yläpohjan tuuletus riittävällä tasolla, ja onko eristeitä riittävästi. Varsinkin vanhoihin taloihin voidaan toteuttaa katon lisälämmöneristys, millä voi saavuttaa merkittäviä säästöjä lämmityskuluissa joka talvi.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.