KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Karjaa –Kattolumityömme eivät vaurioita kattoa

Kattolumityöt voivat rikkoa kattoa Karjaalla, minkä lisäksi lumenpudotus (etenkin korkealta katolta) voi saattaa talon läheisyydessä liikkuvat ihmiset välittömään vaaraan. Ei ole samantekevää, keneltä omakotitalon, kesämökin, autokatoksen, taloyhtiön (eli paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon lumenpudotukset tilaa! Älä jätä mitään arvailujen varaan, vaan tilaa meiltä huopakattosi, peltikattosi tai tiilikattosi lumenpudotus Karjaalla, Tammisaaressa tai Pohjassa – tai Raaseporin naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa ja Lohjalla. Me teemme niin tasakaton lumenpudotuksen kuin vaikkapa aumakatonkin kattolumityöt harkitusti, turvallisesti ja kattoa rikkomatta. Tarvittaessa valvomme vaarallista aluetta tai toteutamme liikenteenohjauksen, ja voimme sopia myös vievämme katolta pudotettavat lumet mennessämme. Tämäkin kattotyö toteutetaan siis avaimet käteen -periaatteella, kun tilaat sen meidän monipuolisesti lahjakkailta ja aina yhtä palvelualttiilta ammattilaisiltamme.

Lumenpudottajamme voivat tehdä myös jääpuikkojen poiston katolta. Sekä jääpuikkojen poisto että lumen pudotus korkealta katolta voidaan tehdä nosturiautolla. Nosturiauto on kätevä apuväline, mikä tekee kattolumitöistä ja jään poistosta katolta turvallisempaa sekä sujuvampaa. Jos katolla ja ränneissä on jäätä, sulatamme jään kuumalla vesihöyryllä. Rännien sulatus vesihöyryllä saa omakotitalon tai esimerkiksi kerrostalon sadevesijärjestelmän vetämään, ja se estää jäätä vääntämästä kouruja tai tekemästä muita tuhoja. Katon reunoillakin oleva jää voi tehdä tuhojaan, jos sitä ei poisteta. Se voi vaikka saada katon vuotamaan estämällä sulamisvesien pääsyn ränneihin, tai sitten se voi pudota alas uhaten aiheuttaa vaaratilanteita.

Lumenpudotus tasakatolta tai harjakatolta Karjaalla – kaksi mahdollista syytä

Jokainen talvi ei tuo katolle sellaista lumitaakkaa, että se pitäisi pudottaa alas katolta. Katot rakennetaan Karjaalla ja muualla Suomessa niin, että niiden tulisi kestää tavallinen lumitaakka ilman, että ne painuvat luokalle tai vaurioituvat muuten. Katolle kertyvän lumen määrää ja jakautumista kannattaa seurata koko talven ajan, mutta lumenpudottajiimme otetaan yhteyttä usein vasta keväällä, kun vesisateet ovat muuttaneet kattolumen nuoskalumeksi. Nuoskalumi eli suojalumi on kuutiopainoltaan paljon pakkaslunta painavampaa, sillä se on tiukkaan pakkautunutta lunta. Satojen kilojen kuutiopaino voi vaurioittaa kattorakenteita ja saada vaikka katon saumat vuotamaan. Lumimassoja kannattaa pudottaa katolta, jos nuoskalunta on katolla puolimetrinen kerros.

Toinen syy sille, että lumet pitää pudottaa tiilikatolta, huopakatolta tai peltikatolta, on turvallisuus. Katon reunalla voi olla lumimassoja, mitkä meinaavat pudota alas minä hetkenä hyvänsä. Lumen äkillinen ja hallitsematon alastulo voi rikkoa kattoa ja aiheuttaa henkilövahinkoja. Myös rakennuksen läheisyydessä oleva irtaimisto aina autoihin asti on vaarassa vaurioitua.

Lumen äkillistä alasputoamista pyritään ehkäisemään lumiesteillä, mitkä ovatkin pakolliset jo kattokaltevuudessa 1:8. Me asennamme, huollamme ja korjaamme niin omakotitalojen kuin kerrostalojenkin lumiesteet, mutta toivomme asiakkaiden huomaavan, etteivät lumiesteet kevennä lumen painoa – ne eivät siis kokonaan korvaa lumenpudotusurakoita.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.