KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Karjaa – Niin pienet kuin isot kattovuodot korjattava pikaisesti

Niin piipun juuresta vuotava katto kuin sekin katto, minkä jiiri (eli katon sisätaite) vuotaa, on korjattava pikaisesti. Vuotava katto voi aiheuttaa katon vesivahingon Karjaalla, ja katon alle pääsevä vesihän voi saada aikaan sekä laho- että homevaurioita. Kosteusvaurioiden korjaaminen maksaa ekstraa, ja lisäksi on huomattava se, ettei kosteusvaurioiden leviäminen välttämättä pysähdy yläpohjarakenteisiin.

Ainoa tapa saada ajoissa tieto siitä, että omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa, on tarkastaa katto säännöllisesti. Tarpeeksi säännölliset kattotarkastukset Karjaalla, Pohjassa, Tammisaaressa ja Raaseporin naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa sekä Lohjalla ovat sellaisia, mitkä tehdään joka kevät ja joka syksy. Kattotarkastuksien avulla kattovuodot voidaan usein myös ehkäistä – kattoikkuna ei vuoda, jos kuluneet tiivisteet uusitaan tarpeeksi ajoissa, eikä TV-antenni irtoa niin helposti aiheuttaen kattovuodon antennin juuresta, jos sen kiinnikkeet kunnostetaan tarvittaessa.

Kevättarkastuksen saa kaupan päälle vaikka katon keväthuollon yhteydessä, ja se voi kertoa kattoluukun vuotavan. Jokin muukin katon läpivienti voi vuotaa sitä rasittaneen lumitaakan takia. Jos katto vuotaa viemärintuuletusputken kohdalta tai jos kattovuoto paikallistetaan IV-putken kohdalle, voi olla kyse myös lumen mukana katolta pudonneista kattovarusteista. Vaikka katto olisi tarkastettu keväällä, ei kannata unohtaa syystarkastusta (varsinkaan, kun sen saa kaupan päälle katon syyshuollon yhteydessä), sillä tilanne katolla on voinut muuttua kuluneen puolen vuoden aikana. Katolla voi olla uusia korjaustarpeita, tai ehkä katto kaipaa jotain huoltoa pysyäkseen tiiviimpänä tulevan talven ajan.

Pahin, mitä voi tapahtua, jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa

Jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Karjaalla, voi syntyä katon vesivahinko, ja jos kosteusvaurioita ei ajoissa kunnosteta, voi olla tarvetta kattoremontille. Vielä pahemmaksi tilanne voi äityä silloin, jos kosteus ja kosteuden aiheuttamat vauriot pääsevät leviämään talon muihin rakenteisiin, kuten seiniin. Kosteusvauriot voivat aiheuttaa muun muassa sisäilmaongelmia.

Jotta katto ei vuotaisi (tai että mahdolliset kattovuodot saataisiin ainakin pian korjattua), kannattaa pitää kiinni katon kuntotarkastuksista ja niiden säännöllisyydestä. Edellä kuvattiin erilaisia läpivientivuotoja, ja onkin hyvä kiinnittää huomiota katon läpivientien kuntoon. Lisäksi kannattaa tarkastaa kaikkien kattotarvikkeiden, myös kattoturvatuotteiden, kiinnityksien tukevuus. Myös saumat, jiirit ja katteen pinnoitteen kunto kannattaa tarkastaa.

On paljon kattohuoltoja, joilla katon vuotoalttiutta voidaan vähentää Karjaalla. Koska peltikattovuotojen takana on usein ruoste, kannattaa pyrkiä ehkäisemään ruostevaurioiden syntymistä – tässä auttavat kattopuhdistukset ja kattomaalaukset. Jotta kattopellit pysyisivät paremmin paikoillaan eikä katto vuotaisi kiinnitysreikien kohdalta, voi olla tarpeen korvata peltikattonaulat kateruuveilla.

Tiilikattovuotojen ehkäisyssä toimivat tiilikaton harjaukset, sammaleenpoistot ja pinnoitteen uusiminen, sillä ne pitävät tiilet paremmassa kunnossa. Hieman samanlaisin toimenpitein ylläpidetään huopakatonkin tiiviyttä – tosin niin, että huopakattoa ei harjata, vaan se ilmapuhalletaan.

Katto vuotaa jiiristä Karjaalla – mikä neuvoksi?

Jos katto vuotaa Karjaalla, kannattaa ottaa yhteyttä meihin – ja nopeasti. Mitä pikemmin katonkorjaus päästään aloittamaan, sen parempi. Meidän kokeneet kattokorjaajamme tietävät paikan päällä käytyään, miten jiirivuoto tai muu kattovuoto kannattaa korjata. Kattoremonttia tarjoamme vasta sitten, kun kattoa ei sen yleiskunnon heikkenemisen takia kannata enää korjata ja paikata.

Myös silloin tarjoamme kattoremonttia, jos vuotava katto on mineriittikatto, sillä laki estää asbestia sisältävien rakenteiden korjaamisen – mineriittikatto (eli varttikatto) on purettava, ja sen tilalle tulee asentaa jokin muu katto. Yksi hyvä vaihtoehto on tiilikuvioinen peltikatto, missä yhdistyvät tiilikaton ja peltikaton parhaat puolet.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.