KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Karjaa – Näin rännikourut eivät aiheuta pännimistä

Rännien puhdistus Karjaalla on yksi tärkeimmistä toimenpiteistä, mitä voi tehdä sen eteen, etteivät rännit pännisi. Tukkeutuneiden rännien, vesikourujen ja alastuloputkien avaamisen unohtuminen voi aiheuttaa vakavia vaurioita paitsi sadevesijärjestelmälle, myös koko rakennukselle. Vesikouruissa olevat lehdet, neulaset ja muut roskat nimittäin estävät sadevesijärjestelmää vetämästä kunnolla, ja silloin kaikkia katolta valuvia vesiä ei enää saadakaan ohjattua tarpeeksi kauas talon rakenteista. Jos sadevesijärjestelmien puhdistus siirtyy aina vain tuonnemmas, voi veto lakata kokonaan. Talon rakenteet voivat kastua, jos rännit vuotavat yli kastellen taloa ympäröivän maaperän.

Jos taloyhtiön (eli kerrostalon, rivitalon tai paritalon), omakotitalon, kesämökin, autotallin tai jonkin muun kiinteistön vesikouruja ei puhdisteta usein, on vaarana myös rännien ruostuminen – rännien jäätymisestä puhumattakaan. Roskien ja seisovan veden takia jäätyneet rännit voivat aiheuttaa monenlaista vahinkoa Karjaalla, Pohjassa sekä Tammisaaressa – ynnä Raaseporin naapurikunnissa Hangossa, Kemiönsaaressa, Salossa, Inkoossa ja Lohjalla. Jäätymisvaurioiden lisäksi voi sattua henkilövahinkoja, sillä mahdollisesti alas putoavat jääpuikot tai rännit ovat vaarallisia.

Varmista sadevesijärjestelmän normaali toiminta, rännien pitkäikäisyys ja talon rakenteiden kuivuus, ja tilaa vesikourujen puhdistus meiltä. Toteutamme tottunein ja turvallisin ottein myös korkean talon vesikourujen puhdistuksen (ai mitenkö? No, tarvittaessa vaikka nosturiautolla!). Kaikki kattourakkamme voi rahoittaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja jos kyse on omakotitalon tai kesämökin ränneistä (esimerkiksi niiden puhdistuksesta, korjaamisesta tai uusimisesta), voit hakea myös kotitalousvähennystä.

Rännien puhdistus Karjaalla ei roskaa pihaa

Teemme kaikki omakotitalon, rivitalon, kesämökin ja esimerkiksi kerrostalon kattotyöt avaimet käteen -periaatteella, ja tarjoamme kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tämä koskee myös tiilikaton, huopakaton ja peltikaton rännien puhdistamista. Teemme tuon(kin) työn asiakaslähtöisellä otteella, mikä näkyy muun muassa siinä, ettemme roskaa asiakkaan pihaa. Keräämme kaikki räystäskouruista kaivamamme roskat suoraan roskapusseihin, emmekä heittele niitä pitkin tannerta.

Hyvä vinkki on tilata rännien puhdistus Karjaalle yhtä aikaa katon puhdistuksen kanssa, sillä katon harjaus (tai roskien poisto ilmapuhaltamalla) ohjaa merkittävän osan roskista sadevesikouruihin. Sadevesikourut pitäisi kuitenkin puhdistaa katteen puhdistuksen jälkeen, joten nämä kaksi kattotyötä (joista kumpikin pitäisi tehdä aina puolen vuoden välein) kannattaa teettää yhtä aikaa. Otollisimmat ajankohdat näille kattohuolloille ovat talven molemmin puolin.

Alastuloputkien, rännien ja vesikourujen avaus Karjaalla voi tarkoittaa myös höyrysulatusta

Rännien ja alastuloputkien avaus Karjaalla voi tarkoittaa myös jäätyneen sadevesijärjestelmän sulattamista auki. Jos omakotitalon tai vaikka kerrostalon sadevesijärjestelmässä on jäätä, ei sitä kannata ruveta poistamaan mekaanisesti (esimerkiksi hakkaamalla), sillä vaarana on sadevesijärjestelmän vaurioituminen. Kuuma vesihöyry sulattaa jään niin ränneistä, alastuloputkista eli syöksyputkista, katon reunoilta kuin vaikkapa kattokaivoistakin. (Kattokaivoja on vain tasakatoilla.) Vesihöyryllä tehtävää sulatusta voidaan kiitellä tehokkuudestaan, kattoystävällisyydestään ja ekologisuudestaan.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.