KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kemiönsaari – Aluskatteen paikkaukseen kannattaa panostaa

Joskus voi ilmaantua tarve korjata tai uusia omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatetta Kemiönsaaressa. Jos aluskate tarvitsee jotain korjausta tai paikkausta, kannattaa homma ottaa vakavasti. Aluskatteen korjaaminen (esimerkiksi jiirin eli katon sisätaitteen) kohdalta ei ole aivan yksinkertaista, joten ota yhteyttä meihin, joille peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet ovat tuttuja pitkältä ajalta. Meiltä sujuu luotettavasti niin aluskatteen uusiminen, uuden aluskatteen asentaminen kuin aluskatteen korjauskin. Aluskatteen osittaisestakin uusimisesta syntyvät kustannukset voi maksaa kauttamme saatavan rahoituksen avulla, ja aluskatteeseen liittyvistä töistä (kuten myös esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistyksestä) voi hakea kotitalousvähennystä. Aloita kuitenkin siitä, että soitat tai laitat meille verkkoviestiä – siitä kaikki kattourakat käynnistyvät Kemiönsaaressa, Salossa, Raaseporissa, Hangossa, Paraisilla tai Sauvossa.

Tyypillisimmät syyt tilata aluskatteen asentaminen, uusiminen tai korjaaminen Kemiönsaaressa

Aluskatteen korjaus Kemiönsaaressa tarkoittaa usein samaa kuin aluskatteen osittainen vaihto, mutta asia varmistuu paikan päällä. Emme anna työsuunnitelmaa tai laadi houkuttelevaa tarjousta, ennen kuin olemme käyneet tarkastamassa peltikaton tai tiilikaton aluskatteen kunnon. Tuo askare kannattaakin tehdä kahdesti vuodessa, jotta uhkaaviin pulmiin olisi mahdollista puuttua ennen kuin ne vaikuttavat oikeasti aluskatteen ja muun kattokokonaisuuden kuntoon. Asiakkaanamme saat ilmaisen kattotarkastuksen jokaisen kattotyömme yhteydessä, ja mahdollisuuksien mukaan liitämme tuohon veloituksettomaan kuntotarkastukseen myös aluskatteen kunnon tarkastuksen.

Tyypillisimmät syyt aluskatteen korjaamiselle ovat väärä asennustapa, kosteuden aiheuttama haurastuminen sekä linnun nokkimat reiät. Väärä asennustapa on melko yleinen syy korjata aluskatteita etenkin läpivientien, kuten savupiipun ja kattoikkunan, kohdalta. Moni vanha aluskate on jäänyt nostamatta läpivientiä vasten, eikä se silloin anna täyttä suojaa läpivientivuodoilta – ne ovat ikäviä, eivätkä täysin vältettävissä.

Kosteuden aiheuttamaa haurastumista voi ehkäistä ennalta huolehtimalla siitä, että vesikaton mahdolliset vuotokohdat tarkastetaan kahdesti vuodessa. Lisäksi voi olla hyvä idea tiivistää omakotitalon, paritalon tai jonkin muun rakennuksen katon harjan tuuletusaukot. Harjan kautta aluskatteelle voi päästä roskia ja lunta, mikä lisää aluskatteen altistumista kosteudelle vuosikymmenten aikana.

Myös lintuverkot lisäävät aluskatteen mahdollisuuksia kestää yhtä pitkään vesikatteen kanssa, sillä räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat verkot pitävät linnut pois välikatolta Kemiönsaaressa.

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate suojaa kattorakenteita Kemiönsaaressa

Kuten edellä todetaan, aluskate tulisi asentaa prikulleen oikein, ja sen kuntoa kannattaisi seurata puolen vuoden välein mahdollisten tiivistystarpeiden varalta. Miksi aluskatteen asentaminen, kuntotarkastaminen ja tiivistäminen ovat niin tärkeitä kattotöitä Kemiönsaaressa ja muualla Suomessa? Siksi, että aluskate suojaa kattorakenteita mahdollisten kattovuotojen varalta. Minkä tahansa omakotitalon, kerrostalon tai vaikka kesämökin katto voi alkaa vuotaa, ja ilman aluskatetta vesikaton läpi valuva vesi kastelisi heti kattorakenteet ja yläpohjan eristeet. Ensin mainitut alkaisivat sitten puulle tyypilliseen tapaan lahota, kun taas eristevilloissa voisi kasvaa hometta jo viikon kuluttua. Home- ja lahovaurioiden kunnostaminen lisäisi vuotavan katon korjauskustannuksia, mutta ehjän aluskatteen ansiosta piipunjuurivuoto, saumavuoto tai esimerkiksi jiirivuoto saataisiin korjattua muitta mutkitta.

Aluskate suojaa katon rakenteita myös sellaiselta kosteudelta, mitä asunnosta karkaava lämpö voi talviaikaan katon alla aiheuttaa. Aluskate estää lämmintä ilmaa tiivistymästä vedeksi pelti- tai tiilikaton viileälle alapinnalle – vedeksi, mikä voisi sittemmin tipahdella yläpohjan eristeisiin. Pelkkä aluskate ei tosin riitä kondenssikosteudelta ja sen aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta suojautumiseen, vaan on olennaista huolehtia myös yläpohjan tuuletuksesta ja eristeiden riittävyydestä. Näin voidaan minimoida lämmön karkaaminen ja maksimoida ilman vaihtuminen katon alla.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.