KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Keski-Suomi – Aluskatteen tarpeellisuudesta vallitsee yksimielisyys

Omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (rivitalon, paritalon taikka kerrostalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate on erittäin tarpeellinen osa kattokokonaisuutta, ja siksi aluskate asennettaan käytännössä kaikkien uusien kattojen alle. Aluskatteen asentamisessa on huomioitava monta seikkaa, jotta lopputulos on asianmukainen. Jätä siksi tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen asentaminen meille, jotka tiedämme kaiken tietämisen arvoisen aluskatteista ja esimerkiksi niiden ylösnostoista. Usko Keski-Suomessa käsiimme myös aluskatteen uusiminen, sekä mahdollisesti tarvittu aluskatteen korjaus ja paikkaus. Aluskatteet ovat niin kestäviä, ettei niiden paikkaaminen tai aluskatteiden osittainenkaan uusiminen ole kovin yleistä, mutta jos tällaisia kattotöitä sattuu Keski-Suomessa eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kinnulassa, Kivijärvellä, Konnevedellä, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Luhangalla, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Toivakassa, Uuraisissa, Viitasaarella tai Äänekoskella tarvitsemaan, kannattaa ne tilata meiltä.

Ammattitaitoisista kattotöistämme voi hakea kotitalousvähennystä – tämä koskee myös aluskatteen korjaamista jiirin eli sisätaitteen sekä läpiviennin (kuten savupiipun tai kattoluukun) kohdalta. Yhteistyökumppanimme on taho, mihin kannattaa olla yhteydessä kattotöiden (muun muassa saumausten ja läpivientien tiivistysten) rahoituksen tiimoilta.

Kattovuoto mahdollinen syy aluskatteen asentamiselle, uusimiselle tai korjaamiselle Keski-Suomessa

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteen kunto kannattaa tarkastaa yhtä usein kun vesikaton, vesikaton saumojen ja jiirien sekä kaikkien katon läpivientien kunto. Tämä tarkoittaa siis sitä, että aluskate kannattaa tarkastaa Keski-Suomessa jok’ikinen kevät ja syksy. Näin aluskate saadaan tarvittaessa korjattua, tai sitä rasittavat tekijät voidaan eliminoida.

Aluskatteen korjaustarve voi johtua kosteudesta – joko ulkokaton läpi aluskatteelle satavasta vedestä tai aluskatteelta roskien takia poistumatta jäävästä kosteudesta. Vesikattoa ei siis kannata jättää paikkaamatta, vaikka sen alla olisikin hyväkuntoinen aluskate. Aluskate nimittäin haurastuu altistuessaan pitkäaikaisesti kosteudelle. Roskat on syytä poistaa aluskatteelta, ja jatkossa lehdet ynnä muut epäpuhtaudet voidaan pitää katon ulkopuolella katon harjan tuuletusaukkojen tiivisteiden ansiosta. Tarkastamme myös aluskatteen kireyden, sillä löysällä roikkuva aluskate kerää päälleen vettä, mikä voi saada aluskatteen kulumaan puhki hyvinkin nopeasti. Liian kireälläkään aluskate ei saisi olla repeämisvaaran vuoksi.

Aluskate voi mennä rikki myös siksi, että aluskatetta on nokittu välikatolle päässeiden lintujen toimesta – tämän estämisessä auttavat räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavat lintuverkot. Joskus aluskatetta aletaan korjata siksi, että se on asennettu väärin esimerkiksi piipun juuren kohdalta – meiltä sujuu tällainenkin tiivistystyö, ja samalla voimme hoitaa vaikka piipun pellittämisen peltisepän työnä.

Peltikaton, huopakaton tai tiilikaton aluskate – sen avulla vältyt katon vesivahingolta Keski-Suomessa

Aluskate ei ole mikään turhanpäiväinen kapistus, pikemminkin päinvastoin! Jos omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön kattorakenteita ei olisi suojattu ehjällä ja oikein asennetulla aluskatteella, voisi mikä tahansa kattovuoto johtaa katon vesivahinkoon. Ei ole mikään suuri ihme, jos katto vuotaa saumasta tai esimerkiksi läpiviennistä – kattovuotoja voi syntyä vaikka talven mittaan, jos lumi pääsee painamaan jotain kohtaa turhan paljon. Kattovuodosta voidaan kiittää myös myrskyä, mikä saattaa riepotella kattoa Keski-Suomessa esimerkiksi irrottamalla osan kattoturvatuotteista.

Aluskate ottaa vastaan vedet, mitkä tulevat sateella tai talvella vesikaton läpi. Aluskate kiidättää vedet alaräystäille, joten kattorakenteet ja eristeet eivät pääse kastumaan. Aluskate estää omalta osaltaan myös kondensoitumista, mikä tarkoittaa lämpimän ilman tiivistymistä vesipisaroiksi joutuessaan tekemisiin viileän ilmanalan kanssa. Kondensoitumista pidetään kurissa toki myös yläpohjan eristeillä ja toimivilla tuuletusratkaisuilla.

Jos kosteus pääsee tekemisiin yläpohjarakenteiden kanssa, voi syntyä lahovaurioita, ja eristeet voivat homehtua. Kattovuodon korjaaminen on paljon hankalampaa, jos katon alla on pitkälle edenneitä kosteusvaurioita.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.