KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Keski-Suomi – Vesi syytä pitää katon ulkopuolella

Me autamme sinua välttymään kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta. Kattovuotoja voidaan vältellä Keski-Suomessa huoltamalla kattoa säännöllisesti – erityisen tärkeä kattohuolto on katon kunnon tarkastus, minkä perusteella kattoa osataan kunnostaa jo ennen, kuin katto vuotaa piipun juuresta tai jostain muusta kohtaa. Täysin varmasti ei kattovuodoilta voida välttyä, sillä kattovuoto ei aina johdu rakenteiden ikääntymisestä, vaan omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto voi vuotaa myös luonnonilmiöiden takia. Kattotarkastuksien ansiosta vuotaviin kattoikkunoihin ja muun muassa vuotaviin kattoluukkuihin on kuitenkin mahdollista puuttua ennen, kuin katon läpi valuvat vedet pääsevät lahottamaan puurakenteet ja homehduttamaan yläpohjan eristeet.

Katto kannattaa tarkastaa joka kevät, onhan kattolumi voinut saada katon vuotamaan antennin juuresta. Lumen paino on voinut aiheuttaa kattovuodon myös jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta. Kevättalvella lumet voivat pudota alas kovalla vauhdilla – ehkäpä niin kovalla, että katolta on irronnut kattovarusteita. Katto voi siis vuotaa myös viemärintuuletusputken kohdalta.

Katon läpiviennit voivat vuotaa myös myrskyjen jälkeen, sillä tuulikin voi irrottaa kattotarvikkeita saaden aikaan kattovuodon (esimerkiksi) katon ilmanvaihtoputken kohdalta. Jotta vesi saataisiin pidettyä katon ulkopuolella, on olennaista tarkastaa katto kaikkien isompien rajuilmojen jälkeen. Muista myös katon syystarkastukset Keski-Suomessa eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kinnulassa, Kivijärvellä, Konnevedellä, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Luhangalla, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Toivakassa, Uuraisissa, Viitasaarella ja Äänekoskella. Me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, joten riittää, että tilaat meiltä katon kevät- ja syyshuollot (mitkä muuten auttavat välttymään monilta kattovuodoilta, koska ne hidastavat katon haurastumista).

Aika ja haurastuminen tavallisia syitä sille, että huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa Keski-Suomessa

Mitä iäkkäämpi katto, sitä todennäköisempää on, ettei se enää pidä kunnolla vettä. Aina kun tiilikatto, peltikatto tai huopakatto vuotaa, ovat katon alla olevat rakenteet vaarassa kastua ja vioittua. Kosteusvauriot voivat jatkaa leviämistään aina seiniin ja lattioihin asti, joten kattovuodot tulisi havaita ja kunnostaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Uusikaan katto ei ole turvassa kattovuodoilta, sillä asennusvirheet ja lumi- tai myrskyvauriot voivat saada ”pakasta vedetynkin” katon vuotamaan Keski-Suomessa.

Mikä neuvoksi? Se, että tasakatto, aumakatto, mansardikatto tai vaikka taitekatto tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Kattotarkastus kertoo kokeneille kattoammattilaisillemme myös siitä, miten rivitalon, omakotitalon tai esimerkiksi vapaa-ajan kiinteistön kattoa voitaisiin huoltaa niin, että se pitäisi paremmin vettä myös vastaisuudessa.

Huollot, mitkä vähentävät omakotitalon tai kerrostalon kattovuotoja Keski-Suomessa

Kuten edellä todetaan, voi kattohuolloilla vähentää omakotitalon, kerrostalon, mökin tai vaikka luhtitalon kattovuotojen todennäköisyyttä Keski-Suomessa. Tiilikattovuodon aiheuttaa usein rikkinäinen tiili, siksi on tärkeää pitää tiilet hyvässä kunnossa. Kaiken A ja O on roskien poisto joka kevät ja syksy, vähentäväthän nuo huollot katon sammaloitumista. Koska sammalet pahentavat tiilien rapautumista, on mahdolliset sammalet poistettava pian kattoa haurastuttamasta. Myös tiilikaton maalaus auttaa tiilikattoa kestämään – enimmillään jopa 70 vuotta.

Peltikatto voi suojata rakenteita jopa 50 vuotta, mutta pahat ruostevauriot lisäävät kattovuotoriskiä ja aikaistavat kattoremonttia. Torjumme ruostetta pitämällä peltikaton puhtaana ja hyvin maalattuna. Huopakatto kestää maksimissaan 40 vuotta, mutta sammalet ja kuivuminen voivat lisätä huopakattovuotojen määrää jo aiemmin. Tuolloin katto kannattaa uusia. Puolivuotishuollot, sammaleentuhokäsittelyt ja pinnoitteen uusiminen parantavat bitumikaton tiiviyttä. Meiltä kuulet lisää katon tiiviyttä ylläpitävistä kattohuolloista – ota yhteyttä, niin jutellaan lisää tasakattosi tai vaikka satulakattosi huoltamisesta!

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.