KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Vesikourujen puhdistus Keski-Suomi – Vesikourujen rooli tärkeä koko rakennuksen kannalta

Vesikourujen puhdistus Keski-Suomessa on kattotyö, millä on suuri merkitys koko omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin kannalta, sillä vesikourujen rooli on viedä sade- ja sulamisvedet pois rakennuksen luota. Jos vesikourut ovat täynnä roskia, alkavat rännit tulvia yli sateella. Jos tukkeutuneita rännejä, vesikouruja ja alastuloputkia ei vieläkään avata, voi rakennusta ympäröivään maaperään päätyä valtava määrä vettä, mikä voi nousta maaperästä talon rakenteisiin.

Omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (eli rivitalon, kerrostalon ja paritalon) sekä muiden kiinteistöjen vesikourut tulisikin puhdistaa kaksi kertaa vuodessa, jotta rännien veto pysyisi optimaalisella tasolla läpi vuoden. Jos sadevesijärjestelmien puhdistukselle ei löydy aikaa tai korkean talon vesikourujen puhdistus arveluttaa, ota yhteyttä tähän kattopalveluun. Me teemme kaikki sadevesijärjestelmiin liittyvät työt ympäri Keski-Suomea eli sekä Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Jämsässä, Kannonkoskella, Karstulassa, Keuruulla, Kinnulassa, Kivijärvellä, Konnevedellä, Kuhmoisissa, Kyyjärvellä, Laukaassa, Luhangalla, Multialla, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla, Saarijärvellä, Toivakassa, Uuraisissa, Viitasaarella että Äänekoskella. Rännien puhdistamisen lisäksi huolehdimme rännien huoltomaalaamisesta, sulanapitojärjestelmien asentamisesta, jäätyneen sadevesijärjestelmän höyrysulattamisesta, matalan tai korkean rakennuksen sadevesijärjestelmän korjaamisesta ynnä muista rännejä koskevista toimenpiteistä. Yksityisasiakas saa töistä tuttuun tapaan kotitalousvähennystä, ja meidän yhteistyökumppanimme palvelee urakan rahoittamisen tiimoilta.

Rännien puhdistus Keski-Suomessa kuuluu jokaiseen kevääseen

Rännien eli vesikourujen puhdistus kuuluu jokaiseen kevääseen. Olipa kyseessä omakotitalo, kerrostalo, paritalo, piharakennus tai vaikka vapaa-ajan kiinteistö, kannattaa sadevesikourut puhdistaa joka kevät. Näin varmistetaan se, että sadevesijärjestelmä – oli se sitten muovinen, teräksinen tai alumiininen – vetää koko kesän. Jos edessä on sateinen kesä, voisi maaperä rakennuksen ympärillä kastua tuhansien ja taas tuhansien vesilitrojen edestä, jos rännejä ei keväällä puhdistettaisi.

Kevättöihin lukeutuu myös katon puhdistus. Työjärjestys on sellainen, että ensin harjataan (tai ilmapuhalletaan) katto, ja sitten puhdistetaan vesikourut. Jos työjärjestys olisi käänteinen, tulisi rännit puhdistaa vielä uudemman kerran katon roskien poiston jälkeen, sillä katon harjaus ajaa ison osan roskista räystäskouruihin.

Toisen kerran rännit ja katto kannattaa puhdistaa Keski-Suomessa loppuvuodesta, eli siinä vaiheessa, kun lehtien putoaminen puista on hellittänyt. Jos vesikourujen puhdistaminen syksyllä unohtuu, jäätyvät roskaiset ja vettä täynnä olevat rännit talvella, ja jää voi aiheuttaa monenlaisia ikävyyksiä.

Sadevesijärjestelmien puhdistaminen vaikuttaa myös rännien ulkonäköön Keski-Suomessa

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton sadevesijärjestelmien puhdistaminen vaikuttaa myös rännien kuntoon ja ulkonäköön Keski-Suomessa. Jos ränneissä on roskia, vuotaa niiden yli likaista vettä, mikä voi raidoittaa rännit ja sotkea (sekä kuluttaa) talon ulkoseinät. Jatkuva kosteus saa aikaan myös rännien ruostumista, ja ruoste voi tunnetusti vaurioittaa paksummankin teräksen. Talvella jäätyvät rännit voivat vaurioitua esimerkiksi niin, että jää pakottaa niiden saumat auki tai niin, että jää vääntää rännit pilalle. Vaarana ovat myös jääpuikot, mitkä voivat pudota alas.

Vesikourujen puhdistuksen lisäksi saat meiltä ripeät tekijät kattolumien poistoon ja muihin kattohuoltoihin. Kattoeksperttimme taitavat myös kattokorjaukset. Korjaamme aluskatteet, paikkaamme kattovuodot ja tarvittaessa remontoimme koko katon avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous vesikourujen puhdistuksesta tai muusta kattotyöstä!

Puhdistamme vesikourut tehokkaasti ja turvallisesti. Meiltä löytyy osaaminen sekä välineet myös vaativien kohteiden huoltotöihin. Pyydä tarjous!

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.