KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Kuusamo – Aluskate fiksu tapa varautua kattovuotoihin

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, rivitalojen tai vaikka kerrostalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet eivät ole mitään turhanpäiväisiä kapistuksia, vaan kerrassaan fiksu tapa varautua kattovuotoihin. Vaikka katto olisi ammattilaisen asentama ja säännöllisesti huollettu, eikä ikäkään vielä painaisi, voi katto alkaa vuotaa Kuusamossa – vaikkapa piipun juuresta. Jos aluskatetta ei olisi ohjaamassa ulkokaton läpi vuotavia vesiä pois katon alta, voisivat kattorakenteet kastua ja vaurioitua, ja eristeisiinkin voisi syntyä hometta.

Aluskate tulee asentaa samalla kertaa vesikatteen kanssa, mutta jos kyseessä on vanha ja aluskatteeton katto, ota yhteyttä uuden aluskatteen ja aluskatteen asentamisen tiimoilta. Meiltä saat parhaan avun Kuusamossa, Posiolla, Sallassa, Suomussalmella ja Taivalkoskella silloinkin, jos aluskate paljastuu väärin asennetuksi. Vääränlainen asennusmetodi on suhteellisen yleinen tapa korjata aluskatetta jonkin läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoikkunan kohdalta.

Aluskatteiden korjaaminen ja paikkaaminen ei ole kovin yleistä, mutta esimerkiksi pitkään jatkunut kattovuoto voi johtaa tarpeeseen teettää aluskatteen korjaus katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta. Aluskatetta tuskin tarvitsee uusia, ainakaan kokonaan. Aluskate voidaan uusia vain osittain, ja tunnemme muitakin tapoja tiilikaton tai huopakaton aluskatteiden korjaamiseen. Ota yhteyttä, niin tulemme paikan päälle selvittämään, miten aluskatteesi kannattaa tiivistää, ja pitääkö samalla tehdä joitain muitakin kattotöitä (kuten läpivientien ja saumausten tiivistys).

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvät työt voi rahoittaa kauttamme saatavalla rahoituksella – sen hakeminen on yhtä sujuvaa kuin kanssamme asiointi. Omakotitalon ja mökin aluskatteeseen liittyvistä töistä voi saada kotitalousvähennystä – suosittelemme tarkastamaan asioiden oikean laidan Verohallinnon verkkosivuilta.

Muutamia vaaranpaikkoja aluskatteen asennuksessa, uusimisessa ja korjaamisessa Kuusamossa

Omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon aluskatteen asentaminen ei ole se helpoin mahdollinen kattotyö. Myös aluskatteen korjaajalla tulee olla riittävä tietotaito kyseiseen hommaan, sillä aluskatteen tiivistys Kuusamossa voi tarkoittaa samaa kuin aluskatteen uusiminen – jos ei nyt kokonaan, niin ainakin osittain. Tarkempi tieto siitä, miten loivan tai kaltevan katon aluskate kannattaa korjata, selviää – tuttuun tapaan – vasta paikan päällä, kun pääsemme analysoimaan kattokokonaisuutta omin silmin.

Tyypillinen virhe aluskatteen asentajalta on siis asentaa aluskate väärin jonkin kattoläpiviennin kohdalta. Miten sitten tulisi toimia, jotta aluskate tulisi asennettua oikein? Olennaista on muistaa nostaa aluskatetta kaikkia läpivientejä vasten – näin saavutetaan paras mahdollinen suoja piipunjuurivuotojen ynnä muiden läpivientivuotojen varalta.

Virheitä voi sattua myös aluskatetta pingotettaessa, sillä sen ei tulisi jäädä liian löysälle, mutta ei toisaalta myöskään liian kireälle. Kireys saa aluskatteesi vielä jonain päivänä repeämään, kun taas löysällä roikkuva aluskate voi kerätä päälleen vettä ja perstua puhki.

Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen toiminta Kuusamossa ei ole mitään rakettitiedettä

Aluskatteen toiminta ei ole mitään rakettitiedettä – päinvastoin! Aluskate toimii siten, että ottaa vastaan omakotitalon, paritalon tai vaikka kesämökin ulkokaton läpi mahdollisesti valuvat vedet. Aluskate on täysin vedenpitävä, joten se ei vuoda (ellei siihen ole ilmestynyt esimerkiksi ei-toivottuja reikiä). Veden ei ole tarkoitus jäädä aluskatteelle, vaan valua sitä pitkin kohti räystäitä ja ulkoilmaa. Tämä on mahdollista, kun aluskate on asennettu riittävän kireälle Kuusamossa. Aluskatteen ansiosta esimerkiksi piipunjuurivuodon ei pitäisi kastella katon alapuolisia rakenteita aiheuttaen laho- tai homevaurioita, tuleehan se huomattua ja korjattua viimeistään puolen vuoden päästä (mehän suosittelemme, että katot kuntotarkastettaisiin puolen vuoden välein). Aluskate voi myös ohjata kondensoitunutta kosteutta pois yläpohjasta, tai haihduttaa liiallista kosteutta lävitseen – näin se suojaa myös kondenssiveden aiheuttamilta kosteusvaurioilta Kuusamossa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.