KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Kuusamo – Meiltä parasta ammattitaitoa kattovuotojen korjauksiin

Korjaamme vuotavan katon luotettavalla ammattitaidolla riippumatta siitä, miksi omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa. Kattovuoto tulee korjattua parhaalla mahdollisella tavalla katon koosta, materiaalista tai iästä riippumatta, joten älä jätä mitään sattuman varaan, vaan tilaa kattokorjaus Kuusamoon meiltä. Käärimme hihamme ja pidämme huolen siitä, ettei katto enää vuoda piipun juuresta (tai mistään muustakaan kohtaa). Se, ettei katolle jää vuotavia kattoikkunoita tai esimerkiksi vuotavia kattoluukkuja, varmistetaan kaupan päälle tarjoamamme kattotarkastuksen avulla. Kattotarkastuksen jälkeen tiedämme myös sen, tarvitseeko katto joitain huoltoja pysyäkseen ehjempänä.

Kattohuollot vähentävät tiilikattovuotojen, peltikattovuotojen ja huopakattovuotojen todennäköisyyttä, mutta katto voi alkaa vuotaa säännöllisistä huolloista huolimatta. Kattoläpivienti voi alkaa vuotaa talvella, jos lumen paino rasittaa sitä sopivasti. Kattolumi voi aiheuttaa myös jiirivuodon – katon sisätaite voi alkaa vuotaa esimerkiksi siksi, että muutama kattotiili napsahtaa poikki jiirin kohdalta. Myös kattolumen putoaminen katolta voi saada katon IV-putken vuotamaan, sillä putket ja esimerkiksi kattoturvatuotteet voivat lähteä alas putoavan lumen matkaan. Tuulikin voi joskus irrottaa kattotarvikkeita Kuusamossa, Posiolla, Sallassa, Suomussalmella tai Taivalkoskella, ja sen seurauksena talon katto voi vuotaa vaikka viemärintuuletusputken (entiseltä) kohdalta. Mainittakoon sekin, että myös jää voi aiheuttaa kattovuodon – esimerkiksi katon reunoille muodostunut jäävalli, mikä estää sulamisvesien poistumisen tiilikatolta, peltikatolta tai bitumikatolta.

Olipa kyse antennin kohdalta alkaneen kattovuodon tai vaikka saumavuodon korjaamisesta, voi työn maksaa kotisivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Omakotitalon ja mökin omistajia kiinnostaa se, saako vuotavan katon korjaamisesta kotitalousvähennystä, ja vastaushan on ”kyllä” – lisää tuosta verovähennyksestä voi lukea Verohallinnon verkkosivuilta.

Parhaat tavat estää huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa vuotamasta

Säännölliset kattotarkastukset ovat paras tapa estää huopakattoa, peltikattoa tai tiilikattoa vuotamasta Kuusamossa. Omakotitalon, paritalon, mökin ja esimerkiksi kerrostalon katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, eli joka kevät ja syksy. Kevättarkastus voi kertoa talven lumien ja pakkasten aiheuttamista katto-ongelmista, mitkä ovat voineet saada katon vuotamaan (tai ainakin nostaa kattovuotojen todennäköisyyttä). Katolla voi olla rikkinäisiä tiiliä tai naarmuja, joiden kautta ruoste voi saada otteen peltikatosta. Kevättarkastuksen ansiosta kaikki tällaiset pulmat voidaan laittaa kuntoon ennen kesää ja kesäsateita.

Syystarkastus voi kertoa sammaleiden avaamista saumoista tai myrskyn irrottamista kattotarvikkeista. Syystarkastuksen myötä katto voidaan tiivistää sellaiseksi, ettei se vuoda talvella. Kattotarkastukset voivat kertoa myös tarpeesta vaihtaa peltikattonaulat kateruuveiksi – tämä temppu pitää kattopellit paikoillaan kovallakin tuulella, ja estää vettä pääsemästä sisään törröttävien peltikattonaulojen juuresta. Kattotarkastuksien avulla myös muut katon läpiviennit voidaan tiivistää ennen, kuin ne alkavat vuotaa sateella.

Koska kiinteistön kattovuotoon pitää reagoida kattoremontilla Kuusamossa?

Joskus katon purku ja vaihto (eli kattoremontti) on paras tapa reagoida kiinteistön kattovuotoon Kuusamossa. Kattoremonttiin voidaan päätyä esimerkiksi silloin, jos katto on varsin iäkäs – esimerkiksi yli 30-vuotiasta huopakattoa tai yli 40-vuotiasta peltikattoa ei kannata korjata kovin mittavasti (kattoreikien paikkaus on eri juttu, sillä se ei ole kovin mittava tai työläs kattokorjaus). Vanha katto on sen verran haurastunut, ettei sitä saa vedenpitävyydeltään lähellekään uudenveroista.

Myös erityisen pahat myrsky- tai lumivauriot voivat johtaa tarjoukseen kattosaneerauksesta. Pahana myrskyvauriona Kuusamossa voidaan pitää esimerkiksi talon katolle kaatunutta puuta ja sen aiheuttamia, kattotuoleihin ja muihin katon alapuolisiin rakenteisiin ulottuvia vaurioita. Myös varttikatot pitää purkaa, jos ne vuotavat, sillä lain mukaan asbestia sisältäviä rakenteita ei enää saa kunnostaa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.