KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lahti – Aluskatteen ansiosta saat mielenrauhaa

Kattovuoto on monen talonomistajan painajainen, sillä se voi aiheuttaa monien eri rakenteiden kastumisen ja vaurioitumisen. Vuotava katto voi aiheuttaa yläpohjan homevaurionkin, mikä voi vaikuttaa rakennuksen asukkaiden terveyteen Lahdessa. Vesikatteen alla on hyvä olla ehjä aluskate, mikä estää kattorakenteiden kastumisen, jos katto vuotaa vaikkapa piipun juuresta tai kattoon syntyneestä repeämästä. Aluskate tarjoaa korvaamatonta mielenrauhaa, sillä sen avulla mahdollisen kattovuodon korjaamiseksi saattaa riittää pelkkä vesikaton tiivistys.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet kannattaa tarkastaa usein, sillä vaikka omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen tai rivitalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet ovat todella kestäviä, voi joskus olla tarvetta aluskatteen korjaukselle ja paikkaukselle. Kun aluskate korjataan (esimerkiksi jiirin eli katon sisätaitteen kohdalta) mahdollisimman pian, palaa kattorakenteiden suojaus kosteudelta ennalleen. Tarpeen tehdä aluskatteen osittainen vaihto tai muu tiivistys voi aiheuttaa vaikka aluskatteelle jäänyt kosteus tai pikkulinnun terävä nokka.

Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset aluskatteen uusimista, kuntotarkastamista tai vaikka uuden aluskatteen asentamista. Kaikki huopakattojen, peltikattojen ja tiilikattojen aluskatteisiin liittyvät työt ovat meille varsin tuttuja, ja yhteistyökumppaniltamme voi hakea niille sopivaa rahoitusta. Aluskatteen korjauksesta, läpivientien ja saumausten tiivistyksestä sekä muista kattotöistämme Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Iitissä ja Orimattilassa voi hakea myös kotitalousvähennystä.

Vesi- tai aluskatteen asennus ja uusiminen Lahdessa – tilaa urakka meiltä

Tältä kattourakoitsijalta saat luotettavaa palvelua sekä vesi- että aluskatteeseen liittyvissä urakoissa. Sillä on suuri merkitys, miten vesikate on asennettu, ja onko aluskate joka kohdasta oikein toteutettu. Aluskatteen korjaus tarkoittaa monessa tapauksessa samaa, kuin aluskatteen vaihto. Vaihdettiinpa aluskate sitten kokonaan tai osittain, tulee työt toteuttaa asianmukaisella tavalla. Älä jätä mitään arvailujen varaan, vaan tilaa sekä vesi- että aluskatteen asennus Lahdessa meiltä – toimi samoin, kun tarvitset jommankumman (tai molempien) korjausta tai uusimista. Aluskate ja vesikate voidaan uusia eri aikaan, mutta yleensä ne pyritään vaihtamaan yhtä aikaa.

Mitä kaikkea aluskatteen asentajan tai uusijan sitten tulee ottaa huomioon? Huomioitavia yksityiskohtia on monia, mutta otetaan tässä esille kireys ja läpiviennit. Se, että aluskate on väärin asennettu, on melko yleinen syy tilata aluskatteen korjaus savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Meidän ammattilaisemme eivät unohda nostaa aluskatetta hormeja, piippuja ja muita läpivientejä vasten – tapa, millä saavutetaan paras suojaus kattoläpivientien vesivuotojen varalta. Löydämme myös oikean kireyden – sellaisen, että aluskate ei repeä, mutta on kuitenkin tarpeeksi piukka voidakseen ohjata kaiken kosteuden pois yläpohjasta.

Muutama sananen tiilikaton, peltikaton ja huopakaton aluskatteiden toiminnasta Lahdessa

Edellä jo taisi käydä selväksi, että aluskate on tarpeellinen osa kattokokonaisuutta, koska se suojaa kattorakenteita kastumiselta ja lahoamiselta (ja eristeitä homehtumiselta). Miten aluskate sitten toimii Lahdessa? Aluskatteen toiminta perustuu siihen, että se on vedenpitävää materiaalia, ja että se on asennettu heti ulkokaton alle. Tarpeeksi kireällä oleva, ehjä aluskate ottaa vastaan ulkokaton läpi mahdollisesti valuvat vedet, vieden ne saman tien räystäille. Kattorakenteet eivät kastu lainkaan, jos kattovuoto havaitaan ja korjataan niin kauan, kuin aluskate on tiivis. Aluskate ohjaa yläpohjasta pois myös sellaisen kosteuden, mikä on peräisin asunnon sisäpuolelta. Aluskate ohjaa lämpimästä ilmasta tiivistyneen (eli kondensoituneen) kosteuden räystäille, tai haihduttaa sen lävitseen. Jotta lämmin ilma ei alkaisi kondensoitua talvisessa yläpohjassa, kannattaa yläpohja eristää riittävällä tavalla. Myös välikaton tuuletusratkaisuja voi olla tarve päivittää, esimerkiksi uusien ilmanvaihtokanavien tai alipainetuulettimen avulla.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.