KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Lappeenranta – Mielenrauhaa ja suojaa kosteusvahingoilta

Monia talonomistajia ja taloyhtiöiden osakkaita huolettaa se, että katto alkaa vuotaa. Jos näin käy, voivat vesikaton läpi vuotavat vedet päästä tekemisiin eristevillojen ja yläpohjarakenteiden kanssa. Katon vesivahinko Lappeenrannassa voi edetä laho- ja homevaurioihin saakka, ja sisäkatostakin voi alkaa tippua vettä.

Omakotitalojen, kesämökkien, taloyhtiöiden (paritalojen, kerrostalojen tai rivitalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet eivät ole mitään turhakkeita, vaan aluskatteen asentaminen on järkevä tapa varautua mahdollisiin kattovuotoihin. Aluskate vie katon läpi mahdollisesti vuotavat vedet pois katon alta, eivätkä yläpohja- tai muut rakenteet pääse kastumaan. Ota yhteyttä uuden aluskatteen tiimoilta, tai vanhan aluskatteen korjaamisen (esimerkiksi katon sisätaitteen, eli jiirin, kohdalta). Meiltä onnistuu myös aluskatteen osittainen uusiminen tai aluskatteen korjaus ja paikkaus esimerkiksi kattoikkunan kohdalta. Meillä on kokemusta aluskatteiden korjaamisesta savupiipun, kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta, sillä monet aluskatteet on asennettu väärin aluskatteiden kohdalta. Jos huopakaton, tiilikaton tai peltikaton aluskate on asennettu jollain lailla väärin, ei se tarjoa parasta suojaa kattovuodoilta. Kattorakenteet saattavat tuolloin ehtiä kastumaan jo ennen, kuin katon läpivientien ja saumausten tiivistys tai jokin muu kattokorjaus ehditään tehdä Lappeenrannassa, Imatralla, Lemillä, Luumäellä, Miehikkälässä, Ruokolahdella tai Taipalsaarella.

Jotta vesikatteen ja aluskatteen tiivistykset saataisiin tehtyä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, kannattaa vesikaton ja tiilikaton sekä peltikaton aluskate tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Meidän asiakkaanamme saat kattotarkastuksen ilmaiseksi vaikkapa katon kevät- ja syyshuoltojen yhteydessä. Ota siis yhteyttä ja tilaa jokin kattotyö – kotisivujemme kautta voit hakea sille yksin tein myös rahoitusta. Kotitalousvähennystäkin meidän kattokorjauksistamme pääsee hakemaan.

Vesi- ja aluskatteen asennus ja uusiminen Lappeenrannassa – kaikki samasta osoitteesta

Tämä kattourakoitsija toteuttaa Lappeenrannassa sekä vesi- että aluskatteiden asennukset, korjaukset ja uusimiset. Jos tilanne sitä edellyttää, huolehdimme myös katon alle syntyneiden kosteusvaurioiden korjaamisesta sekä kastuneiden villojen vaihtamisesta.

Sekä peltikatetta, huopakatetta, tiilikatetta että aluskatetta asentaessa tulee olla tarkkana kuin porkkana. Osaamattomuus- ja huolimattomuusvirheet voivat kostautua kattovuotoina ja katon vesivahinkoina. Vesikatteen tiiviydestä huolehditaan myös huoltamalla ja tarkastamalla sitä usein.

Aluskatetta ei varsinaisesti huolleta, mutta se kannattaa tarkastaa yhtä usein kuin vesikate, eli kaksi kertaa vuodessa. Jos aluskatteella on roskia, tulee ne poistaa, jotta ne eivät alkaisi heikentää aluskatteen toimintaa. Harjan tuuletusaukkojen tiivisteet estäisivät roskien pääsyn aluskatteelle.

Aluskatteen kuntotarkastus voi kertoa myös venymistä, lintujen nokkimista rei’istä tai muusta pulmista, ja silloin tarvitaan aluskatteen korjausta ja paikkausta – tai aluskatteen uusimista. Vesi- ja aluskate voidaan tilanteen niin vaatiessa uusia eri aikaan. Uuden aluskatteen tulee tulla sopivalla kireydelle, ja se tulee nostaa kaikkia katon läpivientejä vasten.

Mihin eri kiinteistöjen aluskatteiden toiminta Lappeenrannassa oikein perustuu?

Aluskate siis estää kattorakenteiden kastumisen kattovuodosta huolimatta, mutta mihin aluskatteen toiminta oikein perustuu? Aluskatteiden toiminta perustuu siihen, että aluskatteet ovat täysin vedenpitäviä (toisin kuin esimerkiksi tiilikatteet) – ja siihen, että ne asennetaan tarpeeksi kireälle. Jos omakotitalon, kerrostalon tai vaikka paritalon katto alkaa vuotaa, päätyvät vedet ensi töikseen aluskatteelle. Jos aluskate on täysin ehjä, kuten toivoa sopii, valuvat vedet saman tien räystäille. Näin kattorakenteet säilyttävät kuivuutensa, terveytensä ja kantokykynsä Lappeenrannassa.

Aluskate suojaa kattorakenteita myös asunnon sisäpuolelta peräisin olevalta kosteudelta. Ilman riittävää eristystä, toimivaa ilmanvaihtoa ja ehjää aluskatetta katon alle voi syntyä kondenssiveden aiheuttamia kosteusvaurioita. Nykyaikaiset, hengittävät aluskatteet antavat anteeksi pieniä puutteita välikaton ilmanvaihdossa, kuten matalan tuuletustilan.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.