KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Liljendal – Pidä aluskatetta hyvänä!

Taloyhtiöiden (eli paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), kesämökkien, omakotitalojen ja muiden kiinteistöjen aluskatteet suorittavat niin tärkeää roolia katon alla, että niitä kannattaa pitää hyvänä. Miten peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteen kunnosta ja tiiviydestä sitten voidaan käytännössä pitää huolta?

Aluskatteen kunto ja toiminta voidaan varmistaa jo aluskatetta asennettaessa. Uuden aluskatteen asennus, aluskatteen uusiminen tai aluskatteen osittainen vaihto kannattaa jättää meidän ammattilaistemme vastuulle, sillä meiltä työt sujuvat harjaantunein ottein. Saamme aluskatteen toteutettua oikein myös savupiipun tai vaikka kattoluukun kohdalta, joten kenenkään ei tarvitse tulla korjaamaan jälkiämme (eli korjaamaan aluskatetta läpiviennin kohdalta). Läpivientien ylösnostojen lisäksi kiinnitämme joka kerta huomiota siihen, että uusi aluskate tulee sopivalle kireydelle. Liian löysä aluskate voi mennä rikki päälleen keräämänsä veden alla, ja liian kireälle vedetty aluskate saattaa revetä.

Aluskatteet eivät vaurioidu aivan helposti, mutta peltikaton ja tiilikaton aluskatteet kannattaa siitä huolimatta usein tarkastaa. Periaatteessa on mahdollista, että aluskate on mennyt rikki, ja sitä pitää nyt korjata ja paikata. Aluskatteen korjaamisen (esimerkiksi jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta) takana voi olla vaikka se, että katto on vuotanut. Jos aluskate joutuu olemaan pitkiä aikoja tekemisissä kosteuden kanssa, voi se vaurioitua ja alkaa vuotaa itsekin. Kattovuodot – ne kaikista pienimmätkin – kannattaa korjata kiireen vilkkaa, jotta aluskate ei suotta kuormittuisi.

Aluskate joutuu tekemisiin kosteuden kanssa myös silloin, jos sen päällä ajelehtii lehtiä ja muita roskia. Roskat pidetään katon ulkopuolella harjatiivisteiden avulla. Liljendalissa kannattaa harkita myös räystäiden tuuletusaukkojen verkottamista. Räystäiden verkottaminen on eräs tapa pitää aluskatetta hyvänä, sillä lintuverkot estävät lintujen pääsyn katon alle. Eristeet voisivat pian kirjavoitua lintujen ulosteista, ja aluskatteeseen ne voisivat nokkia reikiä.

Ota yhteyttä kaikkien aluskatteeseen liittyvien kattotöiden tiimoilta, kuten tekisit myös muita kattotöitä – kuten läpivientien ja saumausten tiivistämistä – tarvitessasi. Omakotitalon ja mökin kattotöistä voi saada kotitalousvähennystä, ja kynnystä kattotöiden aloittamiselle madaltaa sekin, että kattourakkamme Liljendalissa, Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Pernajassa voi rahoittaa verkkosivujemme kautta saatavalla rahoituksella.

Aluskatteen asennus ja uusiminen Liljendalissa – Panosta näihin kattotöihin vesivahinkojen takia

Järkevä talonomistaja varautuu jo ennalta erilaisiin vesivuotoihin ja vesivahinkoihin Liljendalissa. Hän asettaa astianpesukoneen alle vuotokaukalon, ja tarkastuttaa viemärit sekä salaojat usein. Vesikaton alle hän asennuttaa aluskatteen, minkä tarkoitus on ohjata ulkokaton läpi mahdollisesti vuotavat vedet heti pois katolta.

Jotta aluskate voisi pelastaa piipunjuurivuodoilta, saumavuodoilta ja muilta vesivuodoilta, tulee sen olla oikein asennettu. Teetä tiilikaton, peltikaton tai huopakaton asentaminen meillä, ja ota yhteyttä myös aluskatteen uusimisen tiimoilta. Aluskatteeseen kannattaa panostaa, voihan katon vesivahingon korjaaminen olla hintavaa puuosien ja eristeiden uusimisineen.

Se vähemmän tunnettu syy kiinteistön aluskatteen asentamiselle Liljendalissa

Aluskatteet toteuttavat Liljendalissa myös toista tehtävää – tehtävää, mikä on vähemmän tunnettu. Varsinkin tiilikattojen ja peltikattojen alle voi kylminä talvikuukausina syntyä kondenssikosteutta, jos aluskate on rikki tai uupuu kokonaan. Kondenssikosteus on kosteutta, mitä voi otollisissa olosuhteissa tiivistyä lämpimästä ilmasta, tässä tapauksessa tietenkin rakennuksen sisäosista peräisin olevasta.

Aluskate estää lämmöstä kondensoitunutta vettä aiheuttamasta laho- tai homevaurioita katon alla. Jotta lämmin ilma huolehtisi talon asumismukavuudesta eikä karkaisi katon alle aiheuttamaan vahinkoja, kannattaa yläpohja eristää huolellisesti. Kaikkea lämpöä ei voi estää karkaamasta, sillä lämpimälle ilmalle on luontaista kohota ylöspäin – siksi yläpohjan tuuletusratkaisuihin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Meiltä saat asiantuntevaa apua myös kondensoitumisilmiön ehkäisemisessä!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.