KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Lumenpudotus Liljendal – Kattolumien hyvät ja huonot puolet

Talvi ei olisi talvi, ellei silloin olisi lunta. Lumesta saadaan nauttia yleensä koko maassa – etelässä lyhempään, pohjoisessa pidempään. Lunta sataa luonnollisesti myös talojen katoille. Katolla olevalla lumella on hyviä ja huonoja puolia. Hyvät liittyvät talon ulkonäköön (luminen katto viimeistelee talvisen ja jouluisen maiseman) ja siihen, että lumikerros toimii kätevänä lisälämmöneristeenä.

Kattolumen huonot puolet liittyvät siihen, että raskas (suoja)lumikerros voi vaurioittaa kattorakenteita. Liian painava lumitaakka on suht’ yleinen syy tilata lumenpudotus tasakatolta. Lumenpudotukset huopakatolta, peltikatolta ja tiilikatolta ehkäisevät myös läpivientivuotoja, jiirivuotoja ja muita lumen painon toisinaan aiheuttamia vaurioita.

Katolla olevan lumen huonoihin puoliin lukeutuu myös riski lumen äkillisestä putoamisesta. Lumi voi rikkoa alleen jäävää omaisuutta, tai aiheuttaa ohikulkijan loukkaantumisen. Turvallisuus onkin tärkeä syy tilata lumenpudotus korkealta katolta Liljendaliin tai muualle Loviisaan.

Lumenpudotus autokatoksen, taloyhtiön (rivitalon, paritalon tahi kerrostalon), omakotitalon, kesämökin tai muiden kiinteistöjen katoilta ehkäisee myös katon vaurioitumista. Alas lappeelta valuva lumi voi irrottaa kattoturvatuotteita tai vaikka kattotiiliä, mikä voi saada katon vuotamaan. Lumiesteiden asennus on oiva tapa pitää lumet katolla, mutta joskus lumiesteet voivat pettää – esimerkiksi silloin, jos lumiesteitä ei ole huollettu ja korjattu, tai jos katolla on ennätysmäärä lunta.

Lumenpudottajamme ovat valmiita toteuttamaan kaikenlaiset kattolumityöt Liljendalissa, Lapinjärvellä, Myrskylässä ja Pernajassa, joten ota yhteyttä tarvitessasi vaikka nosturiautoa vaativaa lumenpudotusta. Verkkosivujemme kautta voit hakea kattolumitöillemme rahoitusta, ja urakan päätteeksi yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä.

Ekologisia tapoja tehdä kattotyöt Liljendalissa – eikä jäänsulatus katolta ja ränneistä ole poikkeus

Ekologisuus on meille tärkeä arvo. Valitsemme ympäristöystävällisiä ratkaisuja kattotöihin aina, kun se on mahdollista. Tämä näkyy muun muassa siinä, että suosittelemme katon korjaamista katon uusimisen sijaan, jos se vain kokonaiskuva huomioiden on kannattavaa.

Etsimme aina mahdollisuuksia katon huoltamiseen, jotta katon elinkaarta voitaisiin pidentää. Kattohuolloissa käytämme mahdollisimman ekologisia menetelmiä, eikä jäänsulatus katolta ja ränneistä ole poikkeus. Jääpuikkojen poistaminen tehdään käsin katkomalla, mutta kattojään ja jäätyneiden vesikourujen sulatus tapahtuu vesihöyryllä. Kuuma vesihöyry ei jätä pulaan, vaan sulattaa kaikenlaisen jään nopealla tahdilla. Kuuman vesihöyryn käyttäminen on ympäristöystävällisempää kuin vanhojen jäänsulatuskemikaalien käyttäminen. Sekin kannattaa huomata, ettei katolla tai ränneissä olevaa jäätä kannata alkaa hakata millään teräaseilla, sillä katto tai rännit saattavat vaurioitua. Suomeksi sanottuna: jään sulattaminen kuumalla vesihöyryllä on paras tapa hankkiutua eroon katolla tai sadevesijärjestelmässä olevasta jäästä.

Se, miksi taloyhtiöiden ja talonomistajien kannattaa hankkiutua eroon katolla olevasta jäästä, liittyy turvallisuuteen. Jää voi pudota alas kerrassaan vaarallisella tavalla. Jää voi myös saada sadevesijärjestelmän hajoamaan (esimerkiksi vääntämällä kouruja) tai katon vuotamaan. Katto saattaa vuotaa Liljendalissa, jos jää estää lumen sulamisvesien poistumisen katolta.

Lumien pudottamisen ja jäänpoiston lisäksi palvelemme monipuolisesti muissakin kattohuolloissa ja kattotöissä. Kattokorjaukset, kuten kattovuotojen paikkaukset ja aluskatteen korjaukset sekä täysivaltaiset kattoremontit hoituvat monipuoliselta ja kokeneelta kattotiimiltämme ammattitaitoisesti sekä varmaotteisesti. Keväisin ja syksyisin tulemme puhdistamaan vesikourut ja tarkistamaan kattosi yleiskunnon katon turvatuotteista lähtien. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous lumenpudotuksesta tai muusta kattotyöstä!

Kun kattolumi painaa, ota kattoammattilaisiimme yhteyttä. Pudotamme lumet turvallisesti ja kattoystävällisesti niin huopakatoilta, peltikatoilta kuin tiilikatoiltakin.

Näin meillä katon huolto etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.