KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Luumäki – Miten aluskate tarkastetaan korjaustarpeiden varalta?

Suosittelemme, että kaikki tiilikatot, peltikatot ja huopakatot tarkastetaan kaksi kertaa vuodessa. Tiheiden kattotarkastusten avulla mahdollisiin huolto- ja paikkaustarpeisiin voidaan puuttua tarpeeksi ajoissa Luumäellä. Suosittelemme myös, että taloyhtiöiden (eli siis paritalojen, kerrostalojen ja rivitalojen), omakotitalojen, kesämökkien ja muiden kiinteistöjen aluskatteet tarkastettaisiin säännöllisesti. Tiilikaton ja peltikaton aluskatteet ovat usein tarkastettavissa katon alle, eli välikatolle menemällä.

Aina kun teemme jonkin kattotyön Luumäellä, Haminassa, Kouvolassa, Lappeenrannassa, Lemillä, Miehikkälässä tai Savitaipaleella, tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaupan päälle. Tuohon kattotarkastukseen sisältyy myös yläpohjan eristeiden, kattorakenteiden ja aluskatteen kunnon tarkastus, jos katon alle pääsee esimerkiksi tarkastusluukun kautta.

Aluskate on erittäin tärkeä osa kattokokonaisuutta, sillä se voi vielä pelastaa tilanteen, vaikka katto vuotaisi. Tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen aluskatteet ottavat vastaan kaiken kosteuden, jos katto vuotaa, ja ohjaavat vedet oikopäätä katon räystäille. Aluskate voi auttaa myös kondenssikosteuden ohjaamisessa pois yläpohjasta.

Jos aluskatettasi pitää korjata tai paikata, ole yhteydessä meidän katonkorjauspalveluumme – meiltä sujuu luotettavasti niin aluskatteen korjaus katon sisätaitteen (eli jiirin) kohdalta kuin esimerkiksi aluskatteen korjaus jonkin kattoläpiviennin (vaikkapa savupiipun tai kattoikkunan) kohdalta. Aluskatteen osittainen uusiminen tai muu aluskatteen tiivistys on kotitalousvähennyskelpoinen kattotyö siinä kuin läpivientien ja saumaustenkin tiivistys, ja kaikki kattourakkamme voi maksaa nettisivujemme kautta haettavalla rahoituksella.

Aluskatteen asennus ja uusiminen – milloin näihin kattotöihin on ruvettava Luumäellä?

Aluskatteen asentaminen Luumäellä kuuluu tehdä yhtä aikaa vesikaton asentamisen kanssa. Joskus aluskate on jäänyt asentamatta, ja siinä tapauksessa on selvitettävä, kannattaako aluskate jälkiasentaa.

Aluskatteen uusimista tarvitaan silloin, jos aluskate on todella huonossa kunnossa. Jos aluskate on asennettu väärin tai linnut ovat käyneet rikkomassa sen, voi olla mahdollista toteuttaa aluskatteen osittainen korjaus tai osittainen vaihto. Se, miten paritalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi omakotitalon aluskatteen vaurioihin on puututtava, selviää paikan päällä. Asiantuntijamme tulee paikan päälle tilannetta arvioimaan ja korjausurakkaa suunnittelemaan. Samalla kertaa selviää myös aluskatteen korjauksen hinta, avaimet käteen -pakettina tietenkin. Jos katto tarvitsee muita toimenpiteitä, kuten rännien puhdistamista tai sammaleentuhokäsittelyä, sisällytämme kyseiset toimenpiteet kattourakkaa koskevaan tarjoukseen.

Aluskatteen asentamisessa huomioitavia yksityiskohtia Luumäellä

Edellä jo viitattiin siihen, että aluskate voi olla väärin asennettu. Aluskate on asennettu väärin, jos se on liian kireällä tai liian löysällä – molemmat virheet voivat saada aluskatteen repeämään. Liiallinen kireys tarkoittaa sitä, että aluskate väsyy alituiseen kinnaamiseen ja repeää. Liiallinen löysyys saa aluskatteen pussittamaan ja keräämään vettä sen sijaan, että se valuttaisi kaiken päälleen satavan veden kohtia räystäitä. Pussittavan aluskatteen pohja voi kulua ja alkaa vuotaa.

Aluskate voi olla väärin asennettu myös liesituulettimen hormin, viemärintuuletusputken, piipun tai muiden katon läpivientien kohdalta. Ei riitä, että aluskatteeseen tehdään reikä jokaista läpivientiä varten, vaan aluskatetta on nostettava hormeja ynnä muita kattotarvikkeita vasten. Vasta tällaisella operaatiolla saadaan aikaan tarpeeksi hyvä suoja mahdollisia läpivientivuotoja vastaan – läpivientivuotoja, mitkä voisivat kastella kattorakenteet ja katon alla olevat eristeet niin, että katon alta voisi lähitulevaisuudessa löytyä home- ja lahovaurioita.

Jotta uusi aluskate olisi kaikin puolin oikein asennettu, kannattaa aluskatteen asentaminen ja aluskatteen uusiminen jättää meidän ammattilaisillemme niin Luumäellä kuin muuallakin. Me voimme myös asentaa aluskatetta suojaavat tiivisteet, eli harjan ja räystäiden tuuletusaukkojen tiivisteet. Näiden tiivisteiden avulla roskat ja pikkulinnut voidaan pitää pois aluskatteen kuntoa uhkaamasta, voivathan linnut nokkia aluskatetta ja roskat hidastaa aluskatteen kuivumista.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.