KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Mäntsälä – Meiltä luotettavaa osaamista aluskatteen kunnostamiseen

Kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteiden on tarkoitus niin kauan kuin vesikatteidenkin. Tiilikaton, peltikaton tai huopakaton aluskatteen ideana on suojata kattorakenteita kosteudelta hamaan loppuun (eli kattoremonttiin saakka). Kattoremontin yhteydessä uusitaan myös aluskate. On myös sellaisia kattoremontteja, joiden yhteydessä ei asenneta uutta aluskatetta. Jos tiilikaton tai peltikaton aluskate on vielä hyväkuntoinen, voidaan se mahdollisesti jättää suojaamaan katon alapuolisia osia myös uuden vesikatteen alle.

On mahdollista, että aluskatetta pitää joskus korjata ja paikata Mäntsälässä, tai esimerkiksi sen naapurikunnissa Kärkölässä, Orimattilassa, Pukkilassa, Askolassa, Pornaisissa, Sipoossa, Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Hausjärvellä. Mikäli aluskatettasi on korjattava jonkin läpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun, kohdalta, ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme. Korjaamme aluskatteet luotettavasti ja laadukkaasti myös jiirien, eli katon sisätaitteiden, kohdalta. Jos aluskatteessasi on joitain reikiä, voimme tehdä aluskatteen osittaisen uusimisen yksi kattotuoliväli kerrallaan. Korjaamamme aluskate on valmis uusiin koitoksiin!

Olipa kyse saumausten ja läpivientien tiivistyksestä, rännien korjaamisesta tai vaikka kattovuodon paikkaamisesta, voi omakotitalon ja kesämökin kattokorjauksista hakea kotitalousvähennystä. Kattotöille Mäntsälässä voi hakea myös rahoitusta – rahoitusta, minkä turvin katto päästään korjaamaan kiireellisesti, mutta korjausurakan voi maksaa pois omaan tahtiin.

Asentamamme ja uusimamme aluskatteet suojaavat kattorakenteita Mäntsälässä

Edellä ehdittiin jo mainita, että aluskatteen tehtävä on suojata kattorakenteita Mäntsälässä. Aluskatteen toimintaa on syytä hieman avata. Aluskate on siis omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon ulkokaton alla oleva vedenpitävä kerros. Niin kauan kuin aluskate on reiätön ja joka kohdasta oikein asennettu, pitää se vettä. Jos katto rupeaisi vuotamaan esimerkiksi lumen painon rasittaessa kattoläpivientejä, ottaisi aluskate kaiken kosteuden vastaan. Ulkokaton läpi vuotavien vesien ei kuitenkaan ole tarkoitus jemmautua aluskatteen päälle. Aluskate tulee asentaa riittävän kireälle, jotta vedet valuisivat sitä pitkin aina räystäille asti. Meidän asentamamme, uusimamme ja tarvittaessa korjaamamme aluskatteet estävät siis kattovuotoja aiheuttamasta katon vesivahinkoja.

Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet ovat tarpeen myös rakennuksen sisältä karkaavan kostean ja lämpimän ilman aiheuttamien vesivahinkojen ehkäisemisessä. Aluskate ohjaa mahdollisen kondenssikosteuden pois katon alta, ennen kuin se alkaa lahottaa kattorakenteita tai ruokkia homeen kasvua yläpohjan eristeissä.

Aluskatteen korjauksia ja paikkauksia voi ehkäistä Mäntsälässä

Omakotitalojen, rivitalojen ja muun muassa kerrostalojen aluskatteiden kuntoa voi tukea Mäntsälässä. Aluskatteen kunto ja pitkäikäisyys varmistetaan jo aluskatetta asennettaessa. Jätä aluskatteen uusiminen ja uuden aluskatteen asentaminen meidän kokeneille asiantuntijoillemme, niin kaikki menee kuin suoraan oppikirjasta konsanaan. Sopiva kireys, oikein toteutetut ylösnostot (jokaista katon läpivientiä vasten) ja asianmukaisesti tehdyt asennukset myös jiirien kohdalta pitävät aluskatteen toimintakunnossa pitkään.

Jatkossa aluskate kannattaa tarkastaa pari kertaa vuodessa, kuten muukin kattokokonaisuus. Aluskatteen kunnon tarkastamisesta ei tarvitse maksaa erikseen, jos tilaat meiltä jonkin muun kattotyön – me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattohuoltojen ja esimerkiksi lumiesteiden uusimisen yhteydessä.

Jos aluskatteella huomataan olevan roskia, on ne poistettava, jotta talon aluskate pääsisi kuivumaan normaalisti. Roskat kertovat siitä, että katon harjan tuuletusaukot olisi hyvä tiivistää hengittävillä harjatiivisteillä. Harjatiivisteet estävät roskien pääsyn aluskatteelle, mutta niistä on hyötyä myös tuiskulumien ja vaakasuoraan satavien sadevesien pitämisessä katon ulkopuolella. Aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeita voi ehkäistä myös tiivistämällä räystäiden tuuletusaukot, joista katon alle voi päästä lintuja. Linnut voivat olla turhan kiinnostuneita aluskatteesta, mutta ne – samoin kuin oravat tai esimerkiksi kissat – voivat sotkea myös eristevilloja.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.