KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Mynämäki – Aluskate on mahdollista paikata

Kesämökin, omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon) tai muun kiinteistön aluskate hajoaa vain harvoin. Jos aluskate kuitenkin haurastuu, venyy, reikiintyy tai repeää, pitää aluskate korjata tai paikata pikaisesti. Paikan päällä Mynämäellä käy ilmi se, onko esimerkiksi aluskatteen osittainen vaihto se paras tapa puuttua aluskatteen vaurioihin. Aluskate on mahdollista uusia kattotuoliväli kerrallaan, joten pari reikää siellä täällä tuskin johtaa koko aluskatteen uusimiseen.

Tyypilliset aluskatteen korjaukset Mynämäellä, Aurassa, Eurassa, Laitilassa, Maskussa, Naantalissa, Nousiaisissa, Pöytyällä, Ruskossa, Taivassalossa, Turussa ja Vehmaalla liittyvät kuitenkin aluskatteen korjaamiseen läpivientien kohdalta. Aluskate voi vaatia korjaamista esimerkiksi savupiipun, kattoluukun, kattoikkunan tai vaikkapa jonkin ilmanvaihtoon liittyvän läpiviennin kohdalta. Syynä on usein väärin tehty asennus – aluskate pitää nimittäin tiivistää huolella jokaista kattoläpivientiä vasten. Toinen melko tyypillinen korjauskohta on katon sisätaite. Meidän ammattilaisiltamme sujuu luontevasti myös aluskatteen korjaus jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta.

Olipa kyseessä tiilikaton tai peltikaton aluskatteen korjaus, läpivientien ja saumausten tiivistys, kourusaneeraus tai vaikka kattomaalaus, voi yksityisasiakas hakea siitä kotitalousvähennystä. Kattourakan maksaminen on tehtävä sitä ennen – siinä jeesii kauttamme haettava rahoitus, millä esimerkiksi huopakaton, peltikaton tai tiilikaton aluskatteen vaihdon voi maksaa joustavasti.

Asennuta ja uusituta aluskatteesi meillä Mynämäellä

Aluskate kannattaa asentaa jo siinä vaiheessa, jos rakennuksen kattoa asennetaan ensimmäistä kertaa. Tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen aluskatteiden on tarkoitus kestää yhtä pitkään kuin vesikatteidenkin. Jos kaikki menee kuten pitää, on aluskatteen uusiminen edessä vasta kattoremontin (eli katon uusimisen) yhteydessä.

Käytäntö kuitenkin eroaa teoriasta. Aluskate voi mennä rikki ja tulla niin huonoon kuntoon, että se on uusittava. Tämä on silti hyvin harvinaista – vaikka paritalon, kesämökin tai esimerkiksi rivitalon aluskate olisikin huonokuntoinen, voidaan se usein paikata. Paikkausta laajempi korjaus olisi aluskatteen osittainen vaihto. Paikan päällä Mynämäellä selviää, mitä aluskate loppujen lopuksi tarvitsee, ja miten edullisesti voimme avaimet käteen -kattotyöt toteuttaa.

Monet aluskatteen korjaukset liittyvät asennusvirheiden korjaamiseen, mutta myös linnut tai aluskatteelle jäävä vesi voivat aiheuttaa tarpeen aluskatteen korjaamiselle ja paikkaamiselle. Aluskatteen voi suojata linnuilta räystäiden tuuletusaukkoihin asennettavilla lintuverkoilla. Jotta kosteus ei suotta nopeuttaisi aluskatteesi kulumista ja haurastumista, on kaikki kattovuodot hyvä paikata nopsaan tahtiin. Lisäksi on hyvä tiivistää harjan tuuletusaukot, jotta aluskatteen pinnalle ei päätyisi siihen kosteutta sitovia roskia.

Aluskatteen asentaminen Mynämäellä auttaa varautumaan myrskyvaurioihin

Aluskate kannattaa asentaa ja korjata, jotta katto olisi valmiina kaikkiin erilaisiin tilanteisiin Mynämäellä. Aluskatehan on olemassa siltä varalta, että katto alkaa vuotaa. Kattovuoto voi yllättää niin tiilikaton, konesaumakaton tai tavallisen peltikaton kuin bitumikatonkin omistajan. Kattovuoto voi saada alkunsa esimerkiksi myrskyvaurioista. Kova tuuli voi irrottaa kattopeltejä, kattoturvatuotteita tai muita kattovarusteita tai esimerkiksi kattotiiliä. Jos vesikatteen tiiviys kärsii, voi katon alle päästä vettä. Aluskate ottaa vedet vastaan, ennen kuin ne pääsevät kastelemaan yläpohjan lämpöeristeet tai puurakenteet. Jos aluskate on asennettu asianmukaisen tiukalle, valuttaa se kaikki vedet räystäille, eli vedet päätyvät oikopäätä katon ulkopuolelle. Aluskatteen avulla voit varautua myös muihin vaurioihin ja niistä mahdollisesti seuraaviin kattovuotoihin.

Aluskate toimii myös rakennuksen sisäpuolelta peräisin olevan kondenssikosteuden poisohjaajana. Jotta kondenssikosteus ei aiheuttaisi laho- tai muita kosteusvaurioita katon alla, on hyvä kiinnittää huomiota myös muihin seikkoihin kuin aluskatteeseen. Huomio kannattaa suunnata yläpohjan eristeiden riittävyyteen ja välikaton tuuletusratkaisujen tehokkuuteen, kuten ilmanvaihtokanavien määrään. Me osaamme tarkastaa tilanteen ja tarjota parhaat parannusideat.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.