KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Nokia – Aluskate voidaan usein paikata uusimisen sijaan

Kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteet voidaan usein paikata sen sijaan, että tehtäisiin aluskatteen uusiminen. Aluskatteet ovat toki hyviä kestämään erilaisia rasituksia. Ne voivat palvella vesikatteen (mahdollisesti jopa kahden) alla ilman, että niitä on korjattava kertaakaan. Ei kuitenkaan kannata luottaa liikaa hyvään tuuriin tai todennäköisyyksiin, vaan tarkastaa asia omin silmin. Aluskatteen ja muun kattokokonaisuuden kuntotarkastuksen voi myös teettää. Tilaa katon kuntotarkastus meiltä, tai saa se ilmaiseksi läpivientien ja saumausten tiivistyksen tai jonkin muun kattotyön yhteydessä.

Jos aluskatetta on korjattava tai paikattava Nokialla, johtuu se usein aluskatteen asentamisen yhteydessä aikoinaan tehdyistä virheistä. On melko tavallista joutua korjaamaan aluskatetta jonkin kattoläpiviennin, kuten savupiipun tai kattoluukun, kohdalta. Oikein asennettu aluskate on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, jotta mahdollinen läpivientivuoto ei saavuttaisi kattorakenteita.

Korjaamme aluskatteen myös jiirin, eli katon sisätaitteen kohdalta, jos tällaiselle korjaukselle on tarvetta. Tiilikaton tai peltikaton aluskate saattaa tarvita myös osittaista uusimista. Aluskate voidaan vaihtaa kattotuoliväli kerrallaan, jos se on esimerkiksi revennyt.

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteisiin liittyvät kattotyöt Nokialla, Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Sastamalassa, Tampereella, Vesilahdella ja Ylöjärvellä voi maksaa kotisivujemme kautta saatavalla rahoituksella. Tuo rahoitus sopii kaikenlaisten kattourakoiden maksamiseen, myös kattosaneerausten. Omakotitalon ja kesämökin omistajat voivat hakea kotitalousvähennystä kattotöitä teetettyään, ja selkeiden laskujemme ansiosta tuon verovähennyksen hakeminen onkin hyvin helppoa.

Mitä ongelmia asentamamme ja uusimamme aluskatteet Nokialla ehkäisevät?

Peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteet pitää asentaa oikein, ja niiden kunnosta on huolehdittava esimerkiksi roskien poiston ja mahdollisten paikkaustarpeiden nopean täyttämisen avulla. Miksi laitamme niin paljon painoarvoa aluskatteen kunnolle? Siksi, että omakotitalon, mökin tai esimerkiksi rivitalon aluskate voi ehkäistä kosteuden katon alla aiheuttamia ongelmia Nokialla.

Aluskatteet ovat olemassa siltä varalta, että katto vuotaa. Kattovuoto on mahdollinen skenaario, mihin kannattaa varautua. Kattovuodon voi laukaista vaikka painava lumitaakka, katolle jumiin jäävä sulamisvesi tai kova tuuli, mikä repii kattoturvatuotteita irti katosta.

Jos katto vuotaa, voisi katon alle pääsevä kosteus lahottaa puurakenteet ja saada yläpohjan eristeet homehtumaan. Aluskate pitää huolen siitä, ettei näin käy. Aluskate ottaa vuotovedet vastaan kiidättäen ne katon räystäille. Tiilikattojen ja peltikattojen aluskatteet ohjaavat myös kondenssikosteutta pois katon alta. Kondenssikosteudella viitataan veteen, mitä voi tiivistyä lämpimästä ilmasta silloin, kun välikatto on talvipakkasten kylmentämä. Jotta lämmin ilma pysyisi paremmin sisällä, voi olla tarpeen toteuttaa katon lisälämmöneristys. Se vähä lämpö, mikä eristeiden läpi vääjäämättä karkaa, on tuuletettava pois katon alta. Tuuletusta voi tarvittaessa tehostaa vaikka alipainetuulettimella.

Tarvitsetko aluskatteen korjausta ja paikkausta? Sen paljastaa kattotarkastus Nokialla

Aluskatteen kunto ei näy rakennuksen ulko- tai sisäpuolelle. Aluskatteen kunto tulee tarkastaa yläpohjassa käymällä, jos se vain on mahdollista riittävän korkean tuuletustilan ja katto- tai tarkastusluukun avulla.

Edellä jo kerroimme, että voit saada aluskatteen ja muun kattokokonaisuuden kunnon tarkastamisen Nokialla ilmaiseksi. Viittasimme siinä siihen, että meillä on tapana tarjota ilmainen kattotarkastus kaikkien kattotöidemme yhteydessä. Tilaa vaikka piipunhattu asennettuna, kourusaneeraus, irronneiden kattopeltien vaihto, kattoikkunan poisto tai katon pesu ja maalaus, niin saat kattotarkastuksen ilmaiseksi.

Katto kaikkine yksityiskohtineen tulisi tarkastaa kaksi kertaa joka vuosi, siksi suosittelemmekin jättämään tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kattohuollot meille. Katon puolivuotishuoltoihin kuuluu roskien poisto katolta ja sadevesijärjestelmän puhdistus – molemmat tärkeitä kattohuoltoja. Lopuksi teemme ilmaisen kattotarkastuksen.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.