KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Nokia – Kattovuoto saattaa paljastua vasta yläpohjaa tarkastaessa

On tärkeää saada nopeasti tieto siitä, että autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa Nokialla. Mitä vähemmän aikaa katto on vuotanut piipun juuresta tai esimerkiksi saumoistaan, sitä helpommalla kattovuodon korjaamisesta voi selvitä. Miten vuotavat kattoikkunat ja muut kattovuodot sitten voitaisiin huomata mahdollisimman pian? Ainoa ratkaisu on tarkastaa tai tarkastuttaa katto kaksi kertaa vuodessa. Kevättarkastus voi kertoa, että kattoluukku vuotaa talven lumien jäljiltä. Syystarkastus voi osoittaa katon viemärintuuletusputken vuotavan, sillä myrskytuulet ovat voineet irrottaa katosta putkia ja muita tarvikkeita.

Katon tarkastus kannattaa – mahdollisuuksien mukaan – ulottaa myös katon alapuolisiin osiin, sillä vuotava kattoläpivienti tai esimerkiksi vuotava jiiri (eli katon sisätaite) voi paljastua vasta yläpohjan kautta. Valumajäljet voivat kertoa omaa karua kieltään siitä, että katto vuotaa antennin juuresta. Myös kattovuoto ilmanvaihtoputken kohdalta voi paljastua vasta katon alla käymällä.

Tasakaton alle ei ole mahdollista mennä, siksi tasakatto kannattaa tarkastuttaa ammattilaisilla, joiden harjaantuneet silmät huomaavat kaikki muutokset katon kunnossa.

Kattotarkastus voi kertoa myös kattohuolloista, joilla kattovuotoja voidaan ehkäistä jo ennalta. Kaikki kattohuollot, mitkä lisäävät katon rasituksensietokykyä ja hidastavat katon haurastumista, auttavat ehkäisemään kattovuotoja Nokialla, Hämeenkyrössä, Pirkkalassa, Sastamalassa, Tampereella, Vesilahdella ja Ylöjärvellä.

Kattotarkastuksen saa ilmaiseksi kaikkien meiltä tilattujen kattotöiden yhteydessä. Me palvelemme luotettavalla ammattitaidolla myös kaikenlaisten kattokorjausten tiimoilta – kattokorjausten, mitkä voi maksaa verkkosivujemme kautta haettavalla rahoituksella. Omakotitalon ja mökin katon korjauksista voi hakea kotitalousvähennystä, mikä tekee kattovuodon korjaamisesta entistäkin edullisempaa.

Jos huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa, on kattoremontti nurkan takana

Jos peltikatto, tiilikatto tai huopakatto vuotaa Nokialla, on kattoremontti aivan nurkan takana. Kattoremonttia ei tarvita läheskään joka kerta, mutta jos kattokorjaus lykkääntyy, voi katon kunto mennä alaspäin todella nopeasti. Mikäli kattovuotoa aletaan korjata vasta pitkän ajan päästä, voi parhaaksi ratkaisuksi osoittautua tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vaihto. Kannattaa siis toimia nopeasti, jos huomaa kattonsa vuotavan – ja kuten edellä todettiin, kannattaa katon kuntoa seurata mahdollisten kattovuotojen (ja sellaiseksi muuttua uhkaavien vaurioiden) varalta.

Jos kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto on kovin vanha, tarjoamme joka tapauksessa kattoremonttia ratkaisuksi kattovuodon korjaamiseen. Tiilikattoa voidaan pitää vanhana, jos se on yli 60-vuotias. Peltikatto on vanha yli nelikymppisenä. Joskus katto ikääntyy odotettua nopeamminkin, mutta ikääntymistä voi hillitä kattohuolloilla.

Varttikatto on vaihdettava aina, jos se vaurioituu jotenkin, sillä laki kieltää korjaamasta tai asentamasta asbestia sisältäviä rakenteita. Vartti- eli mineriittikatto voidaan korvata vaikka betonitiilikatolla tai tiilikuvioisella peltikatolla – hyviä vaihtoehtoja molemmat.

Vuotavat kattoikkunat ja muut kattovuodot Nokialla – voitaisiinko ne ehkäistä?

Edellä viittaisimme siihen, että katon ikääntymistä voi hillitä huoltamalla pulpettikattoa, tasakattoa ja esimerkiksi harjakattoa. Se, millaisia kattohuoltoja kerrostalon tai vaikkapa paritalon katto tarvitsee, selviää puolivuosittaisten kattotarkastusten avulla. Peltikaton maalaus on hyvä esimerkki – sitä voidaan tarvita aikaisintaan parin vuoden, mutta enintään noin 25 vuoden päästä. Hyvä maalipinta suojaa kattoa ruosteelta ja ruostevaurioilta, mutta se pitää kattosi myös kivalta näyttävänä.

Kattotarkastusten avulla olet aina kartalla siitä, mitä kattosi tarvitsee. Meidän asiantuntijoiltamme tilattu kattotarkastus kertoo myös siitä, pitääkö kattoikkuna tiivistää uudelleen, jotta se ei alkaisi vuotaa haurastuneiden tiivisteiden takia. Kattotarkastuksen aikana selvitämme myös aluskatteen kunnon. Aluskate voi suojata katon alla olevia rakenteita kosteudelta, vaikka katto jonkin epäonnisen tapahtumaketjun seurauksena alkaisikin vuotaa Nokialla.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.