KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Nousiainen – Aluskatetta ei kannata uusia suotta

Periaatteemme on, ettei ehjää kannata paikata, eikä mitään korjattavissa olevaa kannata uusia. Tämä pätee myös kesämökkien, omakotitalojen, taloyhtiöiden (kerrostalojen, rivitalojen tai paritalojen) ja muiden kiinteistöjen aluskatteisiin Nousiaisissa. Aluskate uusitaan yleensä vasta kattoremontin yhteydessä. Joissain tilanteissa voi olla mahdollista vaihtaa katto ilman, että peltikaton tai tiilikaton aluskate uusittaisiin samalla.

Peltikattojen, huopakattojen ja tiilikattojen aluskatteet tehdään vahvoista ja vedenpitävistä materiaaleista. Aluskatteen korjaus ja paikkaus ei ole mitään jokavuotista hommaa – kaukana siitä! Emme kuitenkaan sano, etteikö aluskatetta joskus pitäisi korjata (esimerkiksi jiirin, eli katon sisätaitteen, kohdalta).

Aluskate Nousiaisissa, Aurassa, Maskussa, Raisiossa, Mynämäellä, Pöytyällä, Ruskossa tai Turussa voi olla vailla myös läpiviennin kohdalta tapahtuvaa korjausta. Kattoläpivientejä ovat esimerkiksi savupiippujen ja kattoluukkujen läpiviennit. Ainakin silloin, jos aluskatetta ei ole asennettu oikein kattoläpiviennin kohdalta, tulee aluskatetta korjata. Aluskatteesta on paras mahdollinen hyöty, kun se on asennettu oikealla tavalla.

Paikan päällä selviää, miten aluskatteesi kannattaa kunnostaa ja tiivistää. Kyseeseen voi tulla vaikkapa aluskatteen osittainen uusiminen, ja siitäkin voi yksityisasiakas hakea kotitalousvähennystä. Olipa kyseessä läpivientien ja saumausten tiivistys, rännien korjaus tai vaikka kattovuodon korjaus, voi urakalle saada kauttamme rahoituksen. Tuota rahoitusta on näppärä hakea kotisivujemme kautta.

Mitä Nousiaisissa asentamamme ja uusimamme aluskatteet oikein tekevät?

Aluskatteen asennus, uusiminen ja korjaus ovat kattotöitä, joilla varaudutaan kattovuotoihin Nousiaisissa. Optimistisuus on erinomainen luonteenpiirre, mutta kannattaa silti varautua myös ikävyyksiin. Katto voi vuotaa jossain vaiheessa useiden vuosikymmenten mittaista elinkaartaan. Silloin on hyvä, jos sen alta löytyy ehjä aluskate.

Aluskate estää peltikaton, tiilikaton tai huopakaton alapuolisia osia kastumasta, vaikka katto vuotaa. Kattovuodon on saattanut aiheuttaa myrsky, painava lumitaakka tai vaikka ruostevaurio. Kattovuodosta ja sen korjaamisesta voi selvitä lähestulkoon pelkällä säikähdyksellä, jos kattorakenteet ovat pysyneet kuivina kattovuodosta huolimatta (kiitos aluskatteen).

Vaikka aluskatetta ei olisi tai se olisi vuosien saatossa mennyt rikki, maito ei ole vielä maassa. Katon vesivahinkokin on usein mahdollista kunnostaa, eli kattoa ei aina tarvitse uusia kosteusvaurioista huolimatta. Aluskatteen ansiosta kattovuodon korjaaminen olisi vain nopeampaa ja kustannustehokkaampaa.

Mainittakoon vielä, että aluskate pystyy suojaamaan kattorakenteita myös kondenssikosteudelta. Jos on kevättalvi eikä välikatto tuuletu kunnolla, saattaa rakennuksen sisäosista karkaava lämpö tiivistyä sinne kosteudeksi. Jotta tuo kosteus ei pilaisi kattorakenteita ja aiheuttaisi eristeiden homehtumista, tarvitaan ehjää aluskatetta kosteuden ohjaamiseen pois katon alta. Tarvittaessa toteutamme katon IV-töitä tai vaikka katon lisälämmöneristyksen kondensoitumisongelman eliminoimiseksi.

Tarvitsetko aluskatteen osittaista uusimista Nousiaisissa? Välikatolla totuus selviää

Aluskatteen kunto ei selviä pihamaalta katolle tiirailemalla. Rakennuksen sisäosistakaan käsin ei voi tietää, missä kunnossa aluskate on. Vesikatteen kunto selviää katolle kiipeämällä ja sillä kävelemällä, mutta aluskate on yhä pimennossa. Ainut tapa saada tietää peltikaton tai tiilikaton aluskatteen kunto on mennä käymään välikatolla, jos se vain on mahdollista. Välikatolla on muutakin säännöllistä kuntotarkastusta vaativaa, joten on hyvä, jos katon alle pääsee tarkastus- tai kattoluukun kautta.

Suosittelemme tarkastamaan vesikaton, aluskatteen, katon läpivientien ja saumojen, kattoturvatuotteiden ja muiden yksityiskohtien kunnon kaksi kertaa vuodessa. Yksi hyvä idea on tilata meiltä katon kevät- ja syyshuollot Nousiaisissa.

Katon kevät- ja syyshuollot tarkoittavat katon ja sadevesijärjestelmän puhdistamista. Kattoalan ammattilaisilta nämä työt sujuvat kätevästi, mutta yksi hienoimmista jutuista on, että saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Kuntotarkastuksen aikana käymme myös yläpohjassa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.