KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Orivesi – Aluskatteen toimintakunnon varmistamiseksi voi riittää osittainen vaihto

Ammattilaisemme asentavat peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskatteen kerralla oikein, ja aluskatteen oikeaoppinen asentaminen onkin tärkeää. Näin et tarvitse aluskatteen asennuksen korjausta jiirin (eli katon sisätaitteen) kohdalta. Aikoinaan oikein asennettua aluskatetta ei tarvitse alkaa korjata myöskään katon läpivientien, kuten kattoikkunan tai savupiipun kohdalta (ainakaan sen takia, että aluskatteen ylösnosto olisi jäänyt tekemättä).

Voi olla, että kaikesta huolimatta joudut tilaamaan kesämökin, omakotitalon, taloyhtiön (kerrostalon, rivitalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskatteen korjauksen. Tilaa mahdollisesti tarvitsemasi aluskatteen korjaus ja paikkaus meiltä, niin aluskatteen tiivistys Orivedellä onnistuu kuin suoraan oppikirjasta. Aluskatetta tuskin tarvitse uusia – jos aluskate on uusimiskunnossa, taitaa vesikatekin olla jo käyttöikänsä päässä. Aluskatteet on tarkoitettu kestämään yhtä kauan vesikatteen kanssa. Joissain tapauksissa peltikaton tai tiilikaton aluskate palvelee kahden ulkokaton alla peräjälkeen. Jos aluskatteessa on vaurioita ennen kattoremontin ajankohtaistumista, voidaan aluskate uusia osittain.

Korjaamatta aluskatetta ei kannata jättää, joten seuraa aluskatteen kuntoa Orivedellä, Jämsässä, Juupajoella, Kuhmoisissa, Kangasalla, Ruovedellä ja Tampereella, ja tilaa esimerkiksi läpivientien ja saumausten tiivistys välittömästi. Aluskatteeseenkin liittyvät kattotyöt voi maksaa verkkopalvelumme kautta haettavalla rahoituksella, ja yksityisasiakas voi vähentää esimerkiksi aluskatteen osittaisen vaihdon aiheuttamia kustannuksia verotuksessaan. Kotitalousvähennyksestä saa lisätietoa Verohallinnon verkkosivuilta, onhan juuri Verohallinto kotitalousvähennyksen myöntäjä.

Aluskatteen asentaminen ja uusiminen Orivedellä eivät ole hätävarjelun liioittelua

Aluskatteen asennuttaminen peltikaton, tiilikaton tai huopakaton alle ei ole hätävarjelun liioittelua. Aluskatteen korjaaminen ja uusiminenkin ovat fiksuja vetoja Orivedellä. Aluskate on erittäin tärkeä osa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi rivitalon kattoa, sillä se voi pelastaa kosteuden aiheuttamilta laho- ja homevaurioilta.

Kattovuoto ei ole kovin todennäköinen skenaario, jos katto on suhteellisen uusi, ja sitä on huollettu säännöllisesti. Varsinkin kattotarkastukset ovat tärkeitä kattohuoltoja – niitä tarvitaan puolen vuoden välein, jotta katon kunnosta voitaisiin pysyä kärryillä.

Jokin yllättävä asia voi kaikesta huolimatta laukaista kattovuodon. Katto voi alkaa vuotaa vaikka kovan tuulenpuuskan irrotettua kattopeltejä tai joitain kattovarusteita. Tällöin korostuu aluskatteen merkitys. Aluskate ottaa vastaan vesikatteen läpi mahdollisesti vuotavat vedet juoksuttaen ne oikopäätä katon räystäille. Räystäiden kautta vedet poistuvat lopullisesti katon alta, eikä niiden tarvitse pelätä aiheuttavan laho- tai muita kosteusvaurioita talon katon alla.

Aluskate voi estää katon vesivahingon myös sellaisessa tilanteessa, että välikatto tuulettuu heikonpuoleisesti, mutta katon alle tuppaa kaiken aikaa lämmintä ilmaa eristekerroksen läpi. Lämpimästä ilmasta viileällä säällä tiivistyvää kosteutta kutsutaan kondenssivedeksi. Toimiva aluskate häätää myös kondenssiveden matkoihinsa.

Aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeiden selvittäminen ei vaadi salapoliisityötä

Aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeiden selvittäminen Orivedellä ei vaadi salapoliisityötä. Saat aluskatteen kunnon tarkastettua aivan ilmaiseksi aina, kun tilaat meiltä jonkin paritalon, rivitalon, piharakennuksen tai esimerkiksi kerrostalon kattotyön. Olipa kyse rännien puhdistamisesta, piipun pellittämisestä, rikkinäisten kattotiilien vaihdosta tai vaikka kattotikkaiden uusimisesta, tarjoamme kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattotarkastuksen aikana tutustumme vesikatteen ja kaikkien sen yksityiskohtien kuntoon. Tarvittaessa tarjoamme kattomaalausta, sammaleiden poistoa, otsalautojen vaihtoa tai muuta tarvittavaa kattourakkaa.

Tiilikaton, peltikaton ja huopakaton kunnon tarkastukseen kuuluu myös katon alla vieraileminen, mikäli katon alle suinkin pääsee. Katon alta, eli yläpohjasta käsin voidaan tarkastaa aluskatteen kunto. Jos tarpeen, laskemme tarjouksen aluskatteen korjauksesta ja paikkauksesta. Yläpohjassa käymällä selviää myös kattorakenteiden kuivuus, yläpohjan tuuletusratkaisujen tehokkuus ja villojen riittävyys. Katon lisälämmöneristys on yksi niistä kattotöistä, mitkä voidaan tehdä milloin vain katon iästä riippumatta.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.