KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Orivesi – Muutokset katon alla paljastanevat vesivuodon

Jo kauas loppuun kuluneelta, sammaleiden valtaamalta ja tuulen särkemältä vaikuttava katto tuskin pitää vettä Orivedellä. Veikatessasi, että katto vuotaa piipun juuresta, olet varmasti hyvin lähellä totuutta. Katto voi vuotaa monista muistakin kohdista, kuten jiirien (eli katon sisätaitteiden) kohdalta. On mahdollista, että vanha ja säiden pieksemä katto vuotaa myös antennin juuresta.

Kannattaa muistaa, että myös hyvältä näyttävä katto voi vuotaa. Kun autotallin, omakotitalon, kesämökin, taloyhtiön (paritalon, kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto vuotaa, ei läheskään aina ole kyse ajan aiheuttamasta haurastumisesta. Katto on voinut altistua rajuille sääilmiöille. Ehkä kattoikkuna vuotaa ihan vain sen takia, että katolla on ollut liikaa lunta – painavat lumimassat voivat saada katon läpiviennit vuotamaan.

Kattoluukku saattaa vuotaa myös asennusvirheiden takia. Asennusvirheet voivat johtaa myös siihen, että katto vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta – tai siihen, että viemärintuuletusputki alkaa vuotaa katolla.

Kattotarkastus kertoo katolla olevista rei’istä ja huonokuntoisista läpivienneistä ehkä jo ennen, kuin katon alle pääsee kosteutta. Siksi on tärkeää, että jokainen lukkosaumakatto, betonitiilikatto, palahuopakatto ja esimerkiksi kolmiorimahuopakatto tarkastetaan kahdesti vuodessa. Kattotarkastusten ansiosta kattovuoto saadaan korjattua nopeasti, ja vasta alkamassa olevat kattovuodot onnistutaan pysäyttämään juuri ajoissa.

Orivedellä, Jämsässä, Juupajoella, Kuhmoisissa, Kangasalla, Ruovedellä tai Tampereella tehdyn kattotarkastuksen aikana kannattaa käydä myös katon alla. Ehkä vasta kattorakenteissa tapahtuneet muutokset paljastavat kattovuodon. Kattorakenteiden värimuutokset, valumajäljet ja lahovauriot voivat kertoa myös kondensoitumisongelmasta. Kattotarkastuksen ansiosta osaamme tarjota oikeat ratkaisut myös kondensoitumisongelman nujertamiseen.

Kaikki tekemämme kattourakat voi maksaa verkkosivujemme kautta haettavalla rahoituksella, ja sekä omakotitalojen että kesämökkien omistajien kannattaa ehdottomasti tutustua kotitalousvähennykseen, ellei tuo verovähennys hakukäytäntöineen ole jo ennestään tuttu.

Voit ottaa yhteyttä pikaisesti jos vaikka huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa

Uskallat ottaa yhteyttä katonkorjauspalveluumme, vaikka tilanne olisi se, että peltikatto, tiilikatto tai huopakatto vuotaisi Orivedellä. Me emme myy kattoremonttia, jos sille ei selkeästi ole tarvetta. Jos pulpettikatto, aumakatto tai esimerkiksi tasakatto on korjattavissa katon osittaisen korjauksen avulla, teemme tarjouksen nimenomaan katon kunnostamisesta.

Kattovuodon korjaus voi tarkoittaa käytännössä esimerkiksi jiirien paikkaamista, rikkinäisten tiilien vaihtoa tai savupiipun ja vesikatteen liitoksen tiivistämistä. Tarvittaessa yhdistämme urakkaan aluskatteen korjaamisen ja kosteusvaurioiden kunnostamisen katon alapuolisista rakenteista.

Tärkeintä on saada katto kerralla kuntoon. Jos tiilikatto, peltikatto tai huopakatto ei ole enää korjattavissa (joko korkean ikänsä tai pahoiksi osoittautuneiden vaurioiden takia), tarjoamme kattoremonttia. Pahoiksi vaurioiksi voidaan laskea vaikka laajalle levinneet ja pitkälle edenneet kosteusvauriot, lumen painon alla tapahtunut painuminen tai katon päälle kaatuneen puun aiheuttamat tuhot.

Kosteusvauriot voivat kertoa kondenssivedestä Oriveden kattorakenteessa, jos varsinaista kattovuotoa ei löydy

Edellä jo mainittiin, että katon alta tavattavat kosteusvauriot voivat viitata kondensoitumisongelmaan. Jos vesikatto on tiivis joka kohdasta eli katto ei vuoda edes piipun juuresta, voi kosteusvaurioiden takana olla lämpimästä ilmasta tiivistynyt kosteus. Lämmintä ilmaa karkaa välikatolle aina jonkin verran, mutta riittävät eristeet hillitsevät lämmön karkaamista kiitettävästi. Välikatolle päätyneen lämmön on tarkoitus tuulettua saman tien pois katolta. Jos lämmin ilma ehtii tiivistyä kondenssivedeksi, pitänee välikaton tuulettumista tehostaa Orivedellä. Tuuletusratkaisujen päivittäminen voi hoitua asentamalla alipainetuuletin, ja eristeitähän voidaan lisätä myös vanhan katon alle.

Aluskate on talonomistajan paras kaveri myös Orivedellä, sillä optimaalisesti toimiva aluskate siirtää kosteuden pois katon alta. Anna meidän huolehtia myös aluskatteen asentamisesta, kuntotarkastamisesta, korjaamisesta ja uusimisesta, niin kattorakenteet ovat suojassa kosteusvaurioilta.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi!

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.

Onko Nurmijärvellä peltikatto ahdingossa? Ei hätää…

Kun peltikattosi pellit alkavat rullautumaan, saumat irtoilemaan tai pinta vihertämään, tartu luuriin ja soita kattoalan ammattilaiset paikalle. Meille peltikaton huolto-, korjaus-, ja remonttityöt ovat tuttua kauraa. Teemme kaikki peltikaton kattotyöt pienestä paikkauksesta täydelliseen kattoremonttiin… ja kaikki toimivalla avaimet käteen -palvelulla. Voit kääntyä puoleemme myös jos rännit pursuavat roskaa tai kattoturvatuotteet vaativat tarkastusta. Vaikka peltikatto on todella kestävä kattomateriaali, voivat piilevät ongelmat yllättää suurellakin urakalla jos jäävät pidempiaikaisesti huomaamatta. Suomen sää on rankka ja raskaat lumikuormat sekä kesämyrskyt ovat omiaan tekemään katollesi tuhoja. Ammattilaisemme suosittelevat, että peltikaton kunto tarkistetaan kahdesti vuodessa.

Tiilikaton huoltoa, korjausta ja remontointia

Kun tiilikattosi kunto alkaa rapistumaan ja tarvitset katollesi korjausta, huoltoa tai remonttia, olet vain soiton päässä avusta. Meillä on ammattilaiset jokaiseen kattoprojektiin, oli kyse sitten pienestä vuotopaikkauksesta tai kokonaisvaltaisesta kattoremontista. Jos katoltasi on tippunut tiili myrskytuulessa tai talven lumimassa on rappeuttanut tiiliä, tulemme vaihtamaan ne uusiin. Meidät kutsutaan usein kattotarkastuksiin, jolloin varmistamme ettei katolla ole piileviä ongelmia. Pienetkin katovauriot voivat kasvaa suuriksi ongelmiksi, jos niitä ei huomata ajoissa. Siksi pieneltäkin tuntuva asia kannattaa selvityttää ammattilaisella. Ensisijaista onkin ennaltaehkäistä vahinkoja säännöllisillä tarkastuksilla. Tarkastuksia suositellaan tehtäväksi talven jälkeen kun lumimassat ovat sulaneet, ja syksyisin ennen kuin pakkasukko aloittaa taas konserttinsa. Kun katolta löytyy ongelma, saat meiltä nopean avun ystävällisellä avaimet käteen -palvelulla. Ammattilaisemme huoltavat, korjaavat ja remontoivat tiilikattosi uuteen kukoistukseen. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Kupruileeko tai repeileekö huopakattosi? Kutsu meidät paikalle!

Huopakatto on suosittu kattomateriaali varsinkin mökki ja piharakennuksissa. Huopakatto on hiljainen ja suodattaa tehokkaasti esimerkiksi sateen ropinat. Kun huopakatto on ehjä ja kunnossa, on sen alla nautinnollista asua. Kuten kaikki muutkin kattomateriaalit, huopakatto tarvitsee säännöllistä huoltoa ja seurantaa. Kun huopakatto kupruilee tai repeilee, on se selvä merkki ongelmista. Kuitenkaan aina katon viat eivät ole selviä tai harjaantumattomin silmin havaittavissa. Meillä on huippuosaava tiimi, jotka bongaavat ongelman kuin ongelman katoltasi. Paikkaamme reiät, vaihdamme huonokuntoiset huovat ja jos kattosi sitä kaipaa, teemme täydellisen kattoremontin. Pienempiin huoltotöihin sisältyy sammaleen poistot, kattojen pesut sekä suojakäsittelyt ja mm. vesirännien puhdistukset. Mikään työ katolla ei ole turhaa, jos sillä estetään pienikin riski suurempaan vaurioon. Ota meihin yhteyttä, niin keskutellaan lisää!