KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Paimio – Mielipiteemme aluskatteen tiivistämisestä

Meidän ja muiden kattoalan ammattilaisten mielestä aluskate on erittäin tärkeä osa kattokokonaisuutta. Sen takia aluskate kannattaa korjata tai paikata Paimiossa aina, jos aluskatteeseen syntyy jokin vaurio. Peltikaton tai tiilikaton aluskatteen korjaamisen kanssa on hyvä kiirehtiä, sillä kattovuoto ei muiden vahinkojen lailla tule kello kaulassa. Vaikka katto ei olisi vuotanut vielä koskaan, on mahdollista, että se alkaa vuotaa huomenna – kattovuodon voi aiheuttaa vaikkapa katolta vauhdikkaasti sinkoava lumimassa, mikä repii mukaansa kattoturvatuotteita.

Kun vesikaton alta löytyy hyvässä kunnossa oleva aluskate, ei kattovuoto pääse kastelemaan kattorakenteita ja yläpohjan eristeitä. Kattovuodon korjaaminen on monin verroin helpompaa, jos kattorakenteissa ja eristeissä ei ole kosteuden aiheuttamia vaurioita. Aluskatteesta on suojaamaan puurakenteita ja eristevilloja myös kondenssivedeltä, mitä voi syntyä viileinä vuodenaikoina. Kondenssivesi on sisältä karkaavasta lämmöstä katon alle tiivistyvää kosteutta, mikä voi synnyttää laho- ja homevaurioita aivan samaan tapaan kuin piipunjuurivuoto tai jiirin kohdalta alkanut vesivuoto.

Se, miten aluskate kannattaa korjata, selviää paikan päällä Paimiossa, Liedossa, Kaarinassa, Marttilassa, Salossa tai esimerkiksi Sauvossa. Juuri koskaan ei ole sellaista tilannetta, että aluskate pitäisi uusia. Aluskate uusitaan yleensä vasta kattoremontin yhteydessä, joten vaurioihin voidaan puuttua esimerkiksi aluskatteen osittaisen vaihdon avulla – tai korjaamalla aluskate jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta.

Aluskatteen korjaus savupiipun, kattoikkunan tai jonkin muun läpiviennin kohdalta on melko tavallinen aluskatteen korjaustyö, sillä Suomessa on paljon väärällä tavalla asennettuja aluskatteita.

Teimmepä läpivientien ja saumausten tiivistyksen tai vaikka kourusaneerauksen, voi yksityisasiakas hakea urakasta kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennyksen lisäksi mainitsemme jo tässä vaiheessa rahoituksesta, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa kaikille asiakkaillemme.

Muistutamme vielä lopuksi, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön (eli kerrostalon, rivitalon tai paritalon) sekä muiden kiinteistöjen aluskatteisiin liittyvien töiden yhteydessä.

On parempi, että ammattilainen asentaa tai uusii aluskatteen Paimiossa

Jätä peltikaton, tiilikaton ja huopakaton aluskatteen asentaminen Paimiossa meille, niin rakennuksesi aluskate on joka kohdasta oikein asennettu. Aluskatteen asentaminen tai uusiminen tehdään yleensä yhtä aikaa vesikaton asentamisen tai uusimisen kanssa. Ammattilaisemme huolehtivat siitä, että uusi katto on joka kohdasta tiivis ja kauttaaltaan erittäin toimiva.

Aluskatetta asentaessa ei riitä, että vesikaton alle saadaan jonkinlainen suoja kosteudelta. Jotta aluskate toimisi oikein (eli valuttaisi kaikki vuotovedet räystäille), on uuden aluskatteen oltava laadukas ja tarpeeksi kireällä. Erityisen tarkasti on toteutettava läpiviennit. Koska katto voi alkaa vuotaa vaikka ilmanvaihtoputken läpiviennistä, on aluskatteeseen tehtävä asianmukainen tiivistys ja ylösnosto.

Suosittelemme, että annat ammattilaistemme asentaa ja uusia aluskatteesi, ja että tilaat myös aluskatteen korjaukset meiltä. Meille on kunnia-asia varmistaa, että kattosi on tiivis ja toimiva myös aluskatteen osalta.

Peltikaton ja tiilikaton aluskate tarkastettava kaksi kertaa vuodessa

Se, mikä on poissa silmistä, on poissa mielestä. Näinhän sitä sanotaan, ja se pitää varmasti usein paikkansa. Me emme kuitenkaan unohda tarkastaa aluskatteen kuntoa. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteet on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa, jotta mahdollisesti syntyneisiin reikiin voitaisiin puuttua nopeasti. Aluskatetta ei voi tarkastaa sen paremmin sisäkautta, pihalta käsin kuin katolla kävelemälläkään. Ainoa tapa saada tietää siitä, missä kunnossa aluskate on, on mennä käymään katon alla. Aina kun mahdollista, käymme kattotarkastuksen yhteydessä katon alapuolisissa osissa varmistamassa yläpohjarakenteiden ja aluskatteen kunnon. Tällaisen kattotarkastuksen voi tilata meiltä muiden kattohuoltojen tapaan, mutta kattotarkastus on myös jokaisen kattotyön yhteydessä tarjoamamme kaupanpäällinen Paimiossa.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.