KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Parainen – Mitä mieltä olemme aluskatteista?

Meidän mielipiteemme tiilikattojen, huopakattojen ja peltikattojen aluskatteista on se, että ne ovat tuiki tarpeellisia kattokokonaisuuden osia. Jos meinaat pitää kattosi kunnossa vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen, kannattaa aluskate asentaa. Uusi aluskate, minkä asennus on tehty kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, suojaa erinomaisesti katon alla olevia rakenteita. Valitse meidät asentamaan omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön (eli kerrostalon, rivitalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate, niin aluskate on varmasti oikein päin ja oikealla kireydellä. Olemme tarkkoja myös jiirien kohdalla ja läpivientejä toteuttaessamme.

Jos aluskatteesi Paraisilla ei ole oikein asennettu, ota yhteyttä katonkorjauspalveluumme, niin korjaamme aluskatteen jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta. Meiltä sujuu myös aluskatteen korjaus savupiipun, kattoikkunan, kattoluukun tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta – ei kauaakaan, niin aluskatteen ylösnosto ja tiivistys on tehty oikealla tavalla, ja aluskate suojaa myös läpivientivuodoilta.

Aluskate uusittaneen vasta kattoremontin yhteydessä, sillä useimmiten haurastuneen ja rikki menneen aluskatteen tiivistämiseksi riittää aluskatteen korjaus ja paikkaus. Yksi tapa saada peltikaton tai tiilikaton aluskate kuntoon on aluskatteen osittainen vaihto, voidaanhan aluskate vaihtaa kattotuoliväli kerrallaan.

Asiantuntijoidemme yhteinen mielipide on myös se, että aluskate kannattaa korjata heti, jos siihen on syntynyt jotain korjattavaa. Tilaa siis läpivientien ja saumausten tiivistys tai muu aluskatteen paikkaus vaikka tältä istumalta. Yksityisasiakkaille Paraisilla, Brändössä, Sottungassa, Kökarissa, Naantalissa, Kemiönsaaressa, Sauvossa, Kaarinassa, Turussa ja Kustavissa tekemämme kattotyöt ovat kotitalousvähennyskelpoisia, ja urakalle saa yhteistyökumppaniltamme rahoituksen. Hae remonttilainaa kotisivuiltamme löytyvän linkin takaa!

Kosteus suurin syy asentaa, korjata tai uusia aluskate Paraisilla

Vielä on käymättä läpi se, miksi pidämme aluskatteita niin suuressa arvossa. Mitä tehtävää aluskatteella oikeastaan on? Silloin, jos katto ei vuoda ja katon alapuoliset osat (siis välikatto) tuulettuvat normaalisti, ei aluskatteella ole mitään aktiivista tehtävää. Aluskatetta tarvitaan poikkeusolosuhteissa ja kriisitilanteissa.

Peltikaton, tiilikaton tai huopakaton aluskate on olemassa sitä hetkeä varten, kun kiinteistön katto alkaa vuotaa. Kiität vielä itseäsi siitä, että olet asennuttanut tai uusituttanut aluskatteesi Paraisilla, sillä kattovuodon korjaaminen on monin verroin helpompaa, jos katon alle ei synny kosteusvaurioita. Kosteusvaurioiden korjaamiselta säästyminen näkyy tietenkin myös kattovuodon korjauskustannuksissa. Oikein toimivan aluskatteen ansiosta kattorakenteet eivät lahoa eikä eristevilloihin kasva sisäilmaongelmiin johtavaa hometta, sillä aluskate nappaa vedet talteen heti, kun ne tulevat ulkokaton läpi. Vedet eivät (ainakaan toivottavasti) jää aluskatteelle, vaan valuvat pitkin sen pintaa aina räystäille asti.

Aluskate voi ohjata välikatolta pois myös kondenssivettä, mitä voi tiivistyä viileälle välikatolle puskevasta lämpimästä ilmasta. Kondenssikosteus ei ole kattorakenteille yhtään sen terveellisempää, kuin vesikaton läpi tihkuva sade- tai sulamisvesi.

Läpivientien ja saumausten tiivistystarpeet tarkastettava kaksi kertaa vuodessa

Aluskate on poissa silmistä, mutta sen ei tulisi olla poissa mielestä. Vaikka ei ole erityisen tavallista joutua korjaamaan ja paikkaamaan aluskatetta Paraisilla, kannattaa ottaa huomioon, että aluskate on kaikesta huolimatta saattanut vaurioitua. Aluskate tulisi kunnostaa ja tiivistää pian vaurioiden synnyttyä, jotta kattorakenteiden suoja kosteudelta säilyisi ennallaan. Katon kunnon tarkastus kannattaakin ulottaa katon alle asti.

Jos katon alle pääsee katto- tai tarkastusluukun avattuaan, käyvät ammattilaisemme tarkastamassa aluskatteen, kattorakenteiden ja villojen kunnon. Tilaa tällainen katon kunnon tarkastus kaksi kertaa vuodessa, niin esimerkiksi tarve tiivistää piipun juuri tai kiristää kattosiltojen kiinnikkeet ei jää havaitsematta. Muiden kattotöiden yhteydessä saat kattotarkastuksen välikaton ja aluskatteen tarkastuksineen kaupan päälle!

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi. Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.