KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Aluskatteen korjaus Pernaja – Aluskatteen laadulla ja asennustavalla on merkitystä

Peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen aluskatteet ovat tärkeitä kapistuksia, ovathan ne olemassa estääkseen katon vesivahingon. Jotta aluskate kestäisi mahdollisimman pitkään ilman korjaus- ja paikkaustarpeita, on vesikatteen alle asennettavan aluskatteen laadulla sekä asennustavalla merkitystä.

Tilaa aluskatteen asentaminen tai aluskatteen uusiminen (mikä tehdään yleensä vasta kattoremontin yhteydessä) meiltä, niin omakotitalon, kesämökin tai taloyhtiön (eli kerrostalon, rivitalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön aluskate on varmasti parasta laatua. Olemme tarkkoja myös asennustyön onnistumisesta. Jos aluskate asennettaisiin Pernajassa väärin, pitäisi se korjata jiirin (eli sisätaitteen) kohdalta – tai missä kohtaa asennus nyt olisikaan mennyt metsään. On melko tavallista, että aluskate asennetaan väärin katon läpivientien kohdalta – monelta unohtuu aluskatteen ylösnosto. Meiltä tuo työvaihe ei jää tekemättä! Jos sinun aluskatteesi läpivienneissä on moitteen sijaan, tulemme korjaamaan aluskatteesi kattoluukun, savupiipun tai jonkin muun kattoläpiviennin kohdalta.

Vaikka aluskate olisi laadukas ja kaikkialta oikein asennettu, voi se vuosikymmenten vieriessä vaurioitua. Silloin tarvitaan tekemäämme aluskatteen korjausta ja paikkausta Pernajassa, Lapinjärvellä, Liljendalissa, Loviisassa, Myrskylässä, Porvoossa tai Ruotsinpyhtäällä. Aluskatteen osittainen vaihto tai läpivientien ja saumausten tiivistäminen ovat kotitalousvähennyskelpoisia kattotöitä. Peltikaton ja tiilikaton aluskatteen korjaamisen voi maksaa kauttamme helposti järjestyvällä rahoituksella, joten kaikki sujuu tältäkin osin yksinkertaisesti sekä vaivattomasti. Ota yhteyttä avaimet käteen -hengessä tehtävien kattokorjausten tiimoilta, niin laitamme sinunkin kattokokonaisuutesi priimakuntoon!

Kattorakenteiden kuntoa varjeltava Pernajassa – muun muassa aluskatteen asentamisen ja uusimisen kautta

Kerrostalon, rivitalon, kesämökin tai vaikkapa jonkin ulkorakennuksen katto voi kestää vuosikymmenten ajan Pernajassa. Katon elinkaari voi kuitenkin typistyä hyvin lyhyeksi, jos kattoa kannattelevat rakenteet eivät ole kunnossa. Kosteus- ja homevauriot voivat tehdä rakennuksesta jopa asumiskelvottoman.

Kattorakenteita ja yläpohjan eristeitä varjellaan kosteudelta monin eri tavoin. Yksi tärkeimmistä tavoista estää kosteusvaurioiden syntyminen on katon kunnon seuraaminen. Katto voi vuotaa vaikkapa piipun juuresta, eikä asia paljastu tarpeeksi varhaisessa vaiheessa, ellei katolle kiivetä säännöllisesti sen kuntoa tarkastamaan.

Toinen keino pitää kattorakenteet kuivina on huolehtia yläpohjan tuulettumisesta. Ilman on vaihduttava katon alla, sillä yläpohjaan muhimaan jäävä kostea, lämmin ilma voi aiheuttaa kondenssivesivahinkoja.

Kolmas tapa on aluskatteen asentaminen. Aikoinaan aluskate pitää uusia, ja tarvittaessa sitä on myös korjailtava. Aluskate pystyy ohjaamaan sekä vuotovedet että kondenssivedet pois katon alta, jolloin voitetaan lisää aikaa katon korjausta varten. Voi olla, että katon kunnostustarpeet paljastuvat vasta keväällä, mutta ihannetilanteessa aluskate on suojellut katon puurakenteita ja yläpohjan eristeitä, eikä katon vesivahinkoa ole päässyt syntymään Pernajassa.

Aluskatteen osittaisen uusimisen voi ehkä ehkäistä Pernajassa

Omakotitalon, kerrostalon tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katto kannattaa tarkastaa kaksi kertaa vuodessa – niin Pernajassa kuin muuallakin. Jos katon alle suinkin on mahdollista mennä, on katon kuntotarkastukseen liitettävä myös aluskatteen kunnon tarkastus. Näin aluskatteen korjaus ja paikkaus osataan tehdä ajallaan, eikä aluskatteen osittainen uusiminenkaan jää tekemättä, jos sitä tarvitaan. Aluskatteen osittainen vaihto on ratkaisu silloin, jos aluskatteen keskiosiin on syntynyt jonkinlaisia vaurioita – tuolloin voimme uusia tiilikaton tai peltikaton aluskatteen kattotuoliväli kerrallaan.

Vaurioita voi aiheuttaa kosteus. Tämän takia vesikaton epätiiviydet kannattaa kunnostaa mahdollisimman pian (vielä) hyväkuntoisesta aluskatteesta huolimatta. Jos aluskatteen päällä on roskia, on ne syytä poistaa, sillä nekin sitovat aluskatteelle kosteutta heikentäen aluskatteen toiminta- ja kestomahdollisuuksia. Roskat pysyvät paremmin pois aluskatteelta, jos annat meidän asentaa katon harjan tuuletusaukkoihin hengittävät harjatiivisteet. Ne suojaavat aluskatetta tuiskulumeltakin.

Aluskatteen korjauksen lisäksi toteutamme muutkin katon korjaukset, kuten vuotopaikkaukset. Kun katto on uusimiskunnossa, saat meiltä kattoremontin täydellisenä avaimet käteen -palveluna. Kattosi elinikää pidennämme laadukkailla kattohuolloillamme. Tärkeimpinä niistä säännölliset katon ja vesikourujen puhdistukset sekä lumenpudotukset. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa. Luotettava ja monipuolinen kattofirma palveluksessasi! Tervetuloa tyytyväiseksi asiakkaaksemme.

Pyydä tarjous aluskatteen korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme luottokumppanisi kaikissa kattotöissä. Voit luottaa osaavaan kattotiimiimme niin aluskatteen korjauksessa kuin missä tahansa muussa kattoasiassa.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.