KATTOALAN TINKIMÄTÖN AMMATTILAINEN PALVELUKSESSASI!

Katto vuotaa Hollola – Kattovuodon korjausta voidaan tarvita läpi vuoden

Omakotitalon, paritalon, kesämökin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon), autotallin tai jonkin muun kiinteistön katto voi vuotaa vuodenajasta riippumatta. Me korjaamme katot niin talvella kuin muinakin vuodenaikoina, ja aina ensiluokkaisella hinta-laatusuhteella. Jos siis katto vuotaa piipun juuresta tai esimerkiksi lumen irrottamien kattotikkaiden aiheuttamien reikien takia, ota yhteyttä, niin korjaamme katon nopeasti ja ammattitaitoisesti. Teemme myös isommat kattokorjaukset Hollolassa, Asikkalassa, Hausjärvellä, Hämeenlinnassa, Lahdessa, Kärkölässä ja Orimattilassa – esimerkiksi pahojen myrskyvaurioiden korjaukset tai pahojen kosteusvaurioiden kunnostukset katon alta. Joissain tapauksissa paras ratkaisu on kattoremontti, mutta silloinkaan sinulla ei ole mitään syytä huoleen, olemmehan varsin ansioituneita myös kattosaneerausten tekijöinä. Kattoremontti voi olla edullisempi kuin luulit, ja sen jälkeen sinulla on huippukuntoinen katto, minkä elinkaari voi olla vaikkapa 50 vuotta.

Kaikki yksityisasiakkaan kattokorjaukset Hollolassa oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä, ja yhteistyökumppanimme auttaa mielellään kattotöiden rahoituksen järjestämisessä.

Miksi huopakatto, peltikatto tai tiilikatto vuotaa keväällä?

Huopakatto, tiilikatto tai peltikatto voi vuotaa mihin vuodenaikaan tahansa, eikä katon nuori ikäkään takaa sataprosenttista suojaa kattovuodoilta. Siksi kaikki katot kannattaa tarkastaa vähintäänkin joka kevät ja syksy – mieluiten myös kaikkien isompien rajuilmojen jälkeen.

Jos katto vuotaa keväällä, voi kyse olla lumen painon aiheuttamista jiirivuodoista. Katto voi vuotaa jiiristä tai sisätaitteesta, jos kattolumi on jakautunut epätasaisesti ja kasautunut jiirille. Lumen paino voi saada katon vuotamaan myös jostain läpiviennistä – tästä on usein kyse silloin, jos kattoikkuna vuotaa, tai jos katon huomataan vuotavan kattoluukusta.

Kun lumi valuu pitkin lapetta, voi se repiä mukaansa erilaisia kattotarvikkeita, ja silloin on vaarana, että katto vuotaa antennin juuresta, tai että katon ilmanvaihtoputki vuotaa. Myös katon viemärintuuletusputki voi vuotaa, jos lumi vie putken mukanaan, ja jäljelle jää vain reikä.

Tiilikatto voi vuotaa keväällä sen takia, että pakkanen on rikkonut kattotiiliä. Kun tiili menee rikki, voi katon alle päästä kosteutta, ja jos aluskate ei ole aivan tiivis, voi kosteus tuhota kattorakenteita. Peltikaton ja huopakaton keväiset vuodot voivat johtua vaikka siitä, että katon reunalla oleva jää on estänyt sulamisveden poistumisen vesikouruihin. Jos katolla on seisovaa vettä, voivat katon saumat pettää.

Tilaa meiltä katon keväthuolto Hollolaan, niin saat ilmaisen kattotarkastuksen katon ja vesikourujen puhdistuksen yhteydessä. Syksyn tullen on aika tilata syyshuolto, eli puhdistuttaa katto vielä uudemman kerran, ja saada kaupan päälle tieto siitä, onko katto riittävän tiivis ottaakseen vastaan uuden talven.

Kattohuollot Hollolassa, joilla tiilikaton tai vaikka peltikaton vuotaminen voidaan estää

Kattovuotoja ei voida täysin estää, mutta kattohuoltojen avulla katon rasituksensietokykyä voidaan parantaa Hollolassa. Kattohuoltojen avulla katolta voidaan myös poistaa ylimääräiset rasitukset, mitkä voisivat saada tiilikaton, peltikaton tai huopakaton vuotamaan. Tällaisia kattohuoltoja ovat muun muassa sammaleiden poisto katolta ja lumenpudotus. Kattotarkastukset kertovat ajoissa kattojen huolto- ja korjaustarpeista Hollolassa.

Peltikaton vuodon takana on usein ruoste, mikä saa kattopellit ohenemaan ja reikiintymään – eli tekee olosuhteista varsin otolliset kattovuodoille. Peltikattohuolloista etenkin katon säännöllinen puhdistaminen ja katon huoltomaalaus ehkäisevät ruostevaurioiden syntymistä. Katon tiiviyttä voidaan tukea myös vaihtamalla peltikattonaulat kateruuveiksi – ruuveiksi, mitkä pysyvät paremmin paikoillaan kosteuselämisestä huolimatta.

Koska tiilikattovuodon takana on usein tiilien hajoaminen, kannattaa tiilet pyrkiä pitämään koossa säännöllisillä katon puhdistuksilla. Jossain vaiheessa katon suojapinnoite kannattaa uusia. Puolivuosittaiset puhdistushuollot ja pinnoitteen kertaluontoinen uusiminen ovat parhaimmat vinkit myös huopakaton ehjyyden varjelemisessa.

Katon vuotokorjausten ja mm. aluskatteen korjausten lisäksi saat meiltä myös kaikki muutkin katon korjaus sekä huoltotyöt. Katon huolto vesikourujen puhdistuksesta lumenpudotuksiin varmistaa sen, että kattosi jaksaa palvella vuodesta toiseen. Mikäli kattosi kaipaa kokonaisvaltaisempaa saneerausta, saat meiltä laadukkaat kattoremontit avaimet käteen -palveluna. Tinkimättömään erikoisosaamiseemme kuuluu erityisesti huopakatot, joten olemme luotettava kumppani erilaisissa huopakatetöissä, kuten huopakattoremonteissa ja huopakaton korjauksissa.

Pyydä tarjous kattovuodon korjauksesta tai muusta kattotyöstä!

Olemme osaava kattofirma kaikissa katon vuotokorjauksissa sekä muissa kattotöissä. Jos kattosi vuotaa tai kaipaa muuta huomoita, käänny meidän puoleemme.

Näin meillä katon korjaus etenee!

1
Pyydä meiltä tarjous ja kerro mikä kattoasi vaivaa. Tarvittaessa tulemme paikanpäälle tarkastamaan katon kunnon.

2
Laadimme kattotyöstä kirjallisen kiinteähintaisen ja kilpailukykyisen tarjouksen.

3
Toteutamme kattotyön täydellisenä avaimet käteen -palveluna ja olemme varmoja, että olet tyytyväinen lopputulokseen.